ΓΕΥΣΗ

Καρπός: Το νέο εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα στο Μαρούσι

Η νέα άφιξη στο γαστρονομικό χάρτη των βορείων προαστίων είναι το εστιατόριο Καρπός και σερβίρει μεσογειακά πιάτα.

Ο χώρος του παλιού εστιατορίου «Άνετον» μεταμορφώθηκε και φιλοξενεί πλέον το νέο εγχείρημα του γνωστού σεφ Νίκου Σιγέρη και του Νίκου Μάρκου, οι οποίοι έριξαν άγκυρα στήνοντας την κουζίνα που πάντα ονειρεύονταν σε μία γειτονιά του Αμαρουσίου.

Μια ζεστή φιλόξενη αγκαλιά, με φυσικά υλικά και αρμονικά χρώματα. Δύο μεγάλα τραπέζια αντίκες και ένας μπουφές να μας θυμίζουν τα τραπεζώματα των παιδικών μας χρόνων. Μία εντυπωσιακή ολάνθιστη ταπετσαρία και εικαστικά με καρπούς της γης, δημιουργούν κλίμα δημιουργικής θαλπωρής και ηρεμίας, ιδανικό για ευχάριστα γεύματα, χαλαρές στιγμές και επαγγελματικές συναντήσεις. Ο καρπός ανοίγει τις πόρτες του, ετοιμάζει τις κατσαρόλες και τα τηγάνια του και σας περιμένει σε ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις και αρώματα.

Πριν περάσω στο μενού που έχει φτιαχτεί με μεράκι και προϊόντα από κάθε μέρος της χώρας μας, θα σου εξηγήσω γιατί το εστιατόριο πήρε το όνομα «Καρπός». «Γιατί είναι το δώρο της φύσης που μας υπενθυμίζει ότι από το ελάχιστο, έναν σπόρο, μπορούμε να κερδίσουμε τα μέγιστα, ολόκληρη την καρποφορία, την τροφή μας. Για την αφθονία που συμβολίζει και για την έμπνευση που μας χαρίζει. Για τις μαγικές στιγμές όταν διαλέγουμε τους καρπούς της γης και της θάλασσας, τις πρώτες μας ύλες, στις αγορές της πόλης. Για το μοίρασμα, που σημαίνει ένα κοινό τραπέζι, για την έξοδο που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε γιορτή» εξηγούν οι δύο συνιδιοκτήτες.

Όσο για τα πιάτα που κυριαρχούν στον κατάλογο; Φρεσκοζυμωμένο ψωμί κάθε μέρα, με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μανιτάρια από τη Δυτική Μακεδονία, χέλια από τις λιμνοθάλασσες της Δυτικής Ελλάδος, τραχανάδες Μεσσηνιακούς, πέτουρα Θρακιώτικα, σύγκλινο Μάνης, μυρώνια, καυκαλήθρες και πιπεριές Φλωρίνης. Επιλεγμένα κυκλαδίτικα τυριά, με κορυφαία το αρσενικό Νάξου και το βολάκι Άνδρου.

Μεσογειακή κουζίνα, με μικρές πειραγμένες ανατροπές. Τυρί αμυγδάλου παρέα με ολόφρεσκα λαχανικά, κρουτόν φέτας και αφρό ξινόγαλου στη σαλάτα – σπανακόπιτα, πουρές γλυκοπατάτας με ελληνικό καφέ, μαρέγκα ρεβυθιού και λαχανοντολμάδες με χέλια και ψαρονέφρι.

Ένας πληρέστατος κατάλογος με επιλεγμένα ούζα, τσίπουρα απλά και παλαιωμένα και ένα ψαγμένο οινικό ταξίδι που ξεκινά από την Ήπειρο και καταλήγει στην Κρήτη. Ανάμεσα στις κλασικές επιλογές ξεχωρίζουν μικρά τολμηρά οινοποιεία, βιολογικές αλλά και άλλες εξαιρετικές ετικέτες φυσικής οινοποίησης που μας προϊδεάζουν για τα κρασιά του αύριο. Χαρακτηριστικές μικροζυθοποιίες συμπληρώνουν τον κατάλογο και τις γευστικές απολαύσεις.

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 18:00 – 23:30/ Κυριακή: 13:00 – 18:00

Info: Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι, Τηλ.: 210 8068032