ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Μία ρομαντική όαση μέσα στο Χαλάνδρι

Το Petite Fleur ήταν ανέκαθεν στέκι των ζευγαριών, των ονειροπόλων, των “ρομαντικών”. Στο Χαλάνδρι είναι ακόμα το στέκι εκείνων που θέλουν να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα.

Δεν το συμπαθούσα είναι η αλήθεια το Χαλάνδρι παλιότερα. Η γνώμη μου όπως θα έχεις δει και σε προηγούμενο άρθρο έχει αλλάξει. Ακόμα όμως κι αν δεν το συμπαθούσα, το Petite Fleur θεωρούσα ότι είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Το δικό μου μυστικό. Και άλλων χιλιάδων φυσικά που το αγαπούν.

Θυμάμαι κάθε φορά που αναφερόμουν σε αυτό το μαγαζί να έχω δύο αντιδράσεις. Είτε μία γλυκιά αντίδραση από κάποιον που έχει πάει και καταλαβαίνει τι του λέω. Είτε μία αντίδραση “ωπ το ξέρω αυτό, στο κέντρο δεν είναι;” από κάποιον που ήξερε το αδερφάκι του στο Κολωνάκι. Οι περισσότεροι όμως το ήξεραν αυτό το μαγαζί. Κι αυτό είναι μία τρομερή κατάκτηση για ένα μικρό συνοικιακό καφέ που ποτέ δεν “φώναξε” την ύπαρξή του.

Ο λόγος που είναι αγαπητό είναι προφανής. Τουλάχιστον αν βρεθείς μία ημέρα στα τραπέζια του, σε εκείνο το φανταστικό μπαλκονάκι που στέκεται όσο πρέπει πάνω από τη ζωή της πλατείας Χαλανδρίου, χαζεύοντας νωχελικά τις παρέες πιτσιρικιών που μαζεύονται στα σκαλιά της διπλανής εκκλησίας.

Το Petite Fleur σε κερδίζει με την πρώτη ματιά από τα χρώματά του. Αυτές τις παλ αποχρώσεις που σου δίνουν να καταλάβεις ότι σε αυτό το μέρος θα χαλαρώσεις, θα ηρεμήσεις, θα ξεχάσεις αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. Κάτι τόσο μα τόσο σημαντικό για όποιον έχει βρεθεί σε ένα από τα τραπέζια του μετά από μία γεμάτη ημέρα στη δουλειά ή το σπίτι.

Ο λόγος όμως που κόλλησα εγώ και τόσοι μα τόσοι άλλοι θαμώνες του είναι οι σοκολάτες του. Αυτός ο μαγικός ζωμός που παίρνει την ώρα του να γίνει (όπως πρέπει δηλαδή να σερβίρεται η σοκολάτα, μετά από σωστή διαδικασία και όχι ένα απλό “κάψιμο” στον ατμό) αλλά σε ανταμείβει σε κάθε γουλιά.

Είτε θα πιεις μία με πορτοκάλι και ρούμι είτε θα αφήσεις το γλυκό βύσσινο να κάνει παιχνίδι στην σοκολάτα σου, ξέρεις ότι αυτή η σοκολάτα είναι φτιαγμένη με τον ιδανικό τρόπο για να σε ζεστάνει και να γεμίσει την όσφρηση και τη γεύση σου με τα αρώματα και τα παιχνιδίσματα τόσο της σοκολάτας όσο και εκείνων που πολύ επιμελώς επιλέγουν τα παιδιά στο Petite Fleur να μπλέκουν με αυτή. Δίπλα σε γλυκά, σε αλμυρά και άλλα που θα βρεις στο μενού του. Αλλά ποιος πήγε μέχρι τη θάλασσα για να μην κολυμπήσει; Σοκολάτα θα πιεις πρώτα απ’ όλα.

Κάτι τελευταίο που πρέπει να ξέρεις για το συγκεκριμένο μαγαζί είναι ότι εδώ και περίπου δυο χρόνια φιλοξενεί πυκνά συχνά jazz συγκροτήματα και μουσικούς.

 

Μία μουσική που ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική του χώρου και την ατμόσφαιρα που αποπνέει το Petite Fleur. Αυτόν τον καιρό, θα ακούσεις jazz “διαλόγους” από την Ευγενία Καρλαύτη και τον Νέστορα Δημόπουλο, κάθε Τετάρτη στις 20:30.

Ένα μαγαζί σαν το Petite Fleur λείπει από τα Νότια Προάστια