ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Papillon, το νέο εγχείρημα της νότιας ομάδας του 40Forty, στο Ψυχικό

Το νέο bistro του Ψυχικού, που παντρεύει τη γαλλική με την ιταλική κουζίνα, έχει γίνει το καινούργιο hot spot.

Η ομάδα του 40Forty, Γιάννης Μαρακάκης, Ετιέν Τοπαλιάν, Τόλης Μαρακάκης και ο Θοδωρής Τσουανάτος, άνοιξαν την περίοδο των γιορτών, ένα πολυτελές bistro με ρετρό διάθεση. Στο Papillon, ο chef Γιάννης Μαρκαδάκης παντρεύει τη γαλλική με την ιταλική κουζίνα. Ο χώρος είναι μοναδικός, με αριστοκρατικό mood και τα ρετρό στοιχεία να κυριαρχούν. Στους τοίχους, θα δεις κάδρα από παλιές ταινίες και εξώφυλλα του “New Yorker”. Εάν λοιπόν σου αρέσει το vintage στοιχείο, προτείνουμε να περάσεις μία βόλτα από το Papillon που διαφέρει αρκετά από τα περισσότερα μαγαζιά της περιοχής. 

Στο Papillon, μπορείς από το πρωί να απολαύσεις το πρωινό σου και το καφέ και να συνεχίσεις για φαγητό μέχρι αργά το βράδυ, με τη συνοδεία καλού κρασιού και γευστικών cocktail. Η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, το Steak Tartare, με ταρτάρ μοσχαριού γάλακτος, τυρί πιάβε, τηγανητό ψωμί και hollandaise. Το ενδιαφέρον περιβάλλον του και το concept του bistro, ευνοούν τόσο την έξοδο για φαγητό, όσο και για ποτό.

Μπορείς ακόμα να δοκιμάσεις απολαυστικά ριζότο, δροσερές σαλάτες, ζεστά και κρύα ορεκτικά, διαλεκτά κρεατικά και λαχταριστά γλυκά. Ο κατάλογος του Papillon Bistro άλλωστε είναι γεμάτος, με προτάσεις για κάθε γούστο και όρεξη. Όσο για το όνομά του; Αυτό το Bistro έχει κάτι διαφορετικό, κάτι vintage αλλά και κάτι πιο κυριλέ. Επομένως η λέξη Papillon, αξεσουάρ που ήταν πάντα συνυφασμένο με ισχυρές προσωπικότητες, δηλώνει ακριβώς και την ατμόσφαιρα του ξεχωριστού χώρου.

Papillon Bistro
Λ. Κηφισίας 242 & Σολωμού 1
Νέο Ψυχικό
Τηλ: 210 674 4441