ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

To Gardenista στο Χαλάνδρι σερβίρει προσεγμένο φαγητό (και όχι μόνο) με boho – chic αισθητική

Επί της οδούς Παπανικολή, κοινώς σε σημείο που δεν χρειάζεται να “μπλέξεις” στο κέντρο του Χαλανδρίου, το Gardenista στέκει αγέρωχο ανάμεσα σε ένα σιδεράδικο και ένα ανθοπωλείο, δίνοντας την πρώτη απόδειξη ότι δημιουργήθηκε για να κάνει τη διαφορά.

Σε έναν χώρο σχεδόν ερειπωμένο για χρόνια, ο αρχιτέκτονας Στέλιος Βακιρτζής βρήκε το κατάλληλο έδαφος για να δημιουργήσει κάτι εντελώς ξεχωριστό και φινετσάτο, από μέσα προς τα έξω. Το μάτι σου χάνεται στην απόλυτη αρμονία του ξύλου και της πέτρας. Τα έθνικ αγαλματάκια, τα άκρως ντιζαϊνάτα φωτιστικά, τα κομψά κασπό, τα εξωτικά φυτά και οι κάκτοι αφήνουν το αποτύπωμά τους σε ένα άκρως περιποιημένο περιβάλλον. Μια hacienda όπου έχει ως στόχο να νιώσεις οικιότητα και χαλαρότητα. Γι’αυτό φρόντισε η Αλίκη -η μία εκ των ιδιοκτητών μαζί με τον Γιώργο- η οποία επιμελήθηκε την κάθε λεπτομέρεια της διακόσμησης.

Στο βάθος κήπος, αλλά τι κήπος. Τεράστιος, φωτεινός, με ντεκόρ υψηλής αισθητικής που συμπληρώνει αρμονικά το ύφος του εσωτερικού χώρου. Καιρού επιτρέποντος και ειδικά τα Παρασκευο-σαββατοκύριακα σφύζει από ζωή. Γι’αυτό να είσαι προετοιμασμένος, τόσο κάνοντας κράτηση, όσο και για το ότι θα είναι γεμάτο κόσμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το σέρβις δεν παραμένει εξυπηρετικό και ευγενέστατο.

Το πρωινό- brunch δεν περιορίζεται στα ΣΚ, καθώς σερβίρεται κάθε μέρα από τις 9:00-14:30). Λάτρεις του αυγού, μόλις βρήκατε τον παράδεισό σας! Γιατί τον καφέ θα συνοδέψουν πιάτα όπως αυγά ποσέ, ομελέτες σε κλασική και veggie εκδοχή αλλά και αυγά μάτια σε κολασμένες εκτελέσεις, όπως αυτές που προτιμήσαμε εμείς.

Truffle από τη μία, με μελάτα αυγά μάτια, σύγκλινο Μάνης, λάδι τρούφας, extra παρθένο ελαιόλαδο και flakes παρμεζάνας, gardenista από την άλλη, με κιμά ραγού πάνω στα μελάτα αυγά και melt mushroom cheddar. Και οι δύο επιλογές έχουν πατάτες τηγανητές αλλά και υπέροχο ψωμί αργής ωρίμανσης που όπως έμαθα προμηθεύονται από έναν μικρό παραγωγό. Για τους healthy lovers υπάρχει γιαουρτάκι (2%) σε διάφορες εκδοχές, φρουτοσαλάτα καθώς και πολλοί φυσικοί χυμοί, όπως ο fitness με αχλάδι, μήλο, ακτινίδιο, πορτοκάλι, αβοκάντο και τζίντζερ.

Οι επιλογές συνεχίζονται με δροσερές σαλάτες όπως η Αlice, αλλά και άκρως προσεγμένα πιάτα που ετοιμάζονται στον Josper ξυλόφουρνο της κουζίνας του Gardenista. Steak sandwiches & Josper Burgers όπως το ζουμερό USDA Black Angus με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι us prime black angus από τρεις κοπές, pastas n’ risotti, αλλά και USDA premium κοπές, διαλέγεις ανάλογα με την όρεξη και το διαθέσιμο budget σου.

Από τις 20.00 μέχρι τις 24.00 τα tapas έχουν την τιμητική τους, όπως το salmon yokitori (μίνι σουβλάκια σολομού με sweet chilli sauce, άσπρο, μαύρο σουσάμι και λιναρόσπορο. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και δοκίμασε κάποιο από τα φρέσκα χειροποίητα γλυκά τους, όπως το  Alice Profiterol. Mια καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα συμπληρώνει ιδανικά το μενού ενώ στην μπάρα σερβίρεται μια ενδιαφέρουσα λίστα από signature cocktails.

Όπως καταλαβαίνεις, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανηφορήσεις προς το Χαλάνδρι. Γιατί για τα υπόλοιπα έχει φροντίσει το Gardenista.

Info: Παπανικολή 18, Χαλάνδρι, τηλ. 21 0685 5123