ΠΑΜΕ ΒΟΡΕΙΑ

Το Χαλάνδρι είναι η Disneyland των bar

Μερικές σωστές επιχειρηματικές κινήσεις ήταν αρκετές για να γίνει το Χαλάνδρι το κατ’ εξοχήν σημείο συνάντησης για ποτό.

Γιατί είναι σίγουρα συλλογική απόφαση το να επιτρέψεις να ανοίξουν τόσα bar. Το να παραχωρήσεις τους πεζόδρομους σε τραπεζάκια. Το να αφήσεις μέσα στα αίθρια των εμπορικών, ανάμεσα σε πολυκατοικίες να δημιουργηθούν bar που παίζουν μουσική μέχρι τις 2 και τις 3 το βράδυ.

Στο Χαλάνδρι δεν θα διασκεδάσεις εύκολα μέχρι τις 5 το πρωί. Γιατί δεν χρειάζεται. Γιατί στις 3 που θα κλείσουν οι περισσότεροι, νιώθεις ότι έχεις διασκεδάσει μέχρι πρωίας. Ανάλογα βέβαια και τι αποκαλεί ο καθένας διασκέδαση.

Μου θυμίζει αρκετά τη Γλυφάδα το Χαλάνδρι. Από την άποψη της πληθωρικότητας στα bar. Από τις επιλογές που έχει είτε θες να πιεις ένα χαλαρό ποτό είτε θες να κάτσεις σε μια μπάρα και να ανακαλύψεις σε ένα βράδυ όλα τα κοκτέιλ του καταλόγου.

Το σπουδαίο όμως που έχει το Χαλάνδρι και δεν το έχει με τίποτα η Γλυφάδα είναι τα λεγόμενα «μπαράκια του κέντρου». Λίγο πιο μικρά μπαρ, λίγο πιο εναλλακτικά μπαρ, λίγο λιγότερο στημένα μπαρ. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που θα δεις και αρκετούς Νότιους να προτιμούν το Ctalin και το Σπόρο από άλλες πιο mainstream επιλογές που μπορούν να συναντήσουν και στα νουπού.

Είναι όμως αυτές οι mainstream επιλογές που άλλαξαν τα πράγματα τα τελευταία χρόνια στο Χαλάνδρι. Που έδωσαν το στίγμα για αυτό που οικοδομείται εκεί και άνοιξαν τις πύλες του δήμου σε πολύ κόσμο από άλλες περιοχές.

Πλέον δεν θα βρεις εύκολα να παρκάρεις αλλά όταν το κάνεις, θα αισθανθείς σαν παιδί στην Disneyland και δεν θα ξέρεις σε ποιο τρενάκι να ανέβεις πρώτα. Προσωπικά έχω ξεχωρίσει τρία bar τα τελευταία δύο χρόνια στο Χαλάνδρι.

Το El Rey Alobar γιατί στον σχετικά μικρό του χώρο καταφέρνει να προσφέρει εξαιρετικά κοκτέιλ και να σε βάλει σε κλίμα μπάρας. Είναι σπάνιο να συναντάς ένα τόσο καλό κοκτειλάδικο και να βλέπεις τον κόσμο να χορεύει και να στριμώχνεται.

Το Σπίτι γιατί μέσα σε λίγους μόλις μήνες ήταν το πιο social bar της πόλης. Με τον κόσμο να μοιράζει απλόχερα σε foursquare και twitter την αγάπη του για αυτό, το Σπίτι έγινε κάτι παραπάνω από στέκι, χάρη στον πολύ ωραία στημένο χώρο του. Ιδανικό για τα πρώτα ποτά.

Το Theory Bar & More έχει τις σωστές αναλογίες. Μία ωραία αυλή με τραπεζάκια για εκείνους που θέλουν ένα χαλαρό ποτό, έναν αρκετά μεγάλο εσωτερικό χώρο με ένα μεγάλο μακρύ τραπέζι για εκείνους που ναι μεν θέλουν να κάτσουν άνετα αλλά θέλουν και να μπαίνουν στο κλίμα. Και μία αρκετά μεγάλη μπάρα στην οποία πέρα από πολύ ευφάνταστα κοκτέιλ θα βρεις και τον πιο flirty κόσμο της περιοχής.

Περνώντας πριν λίγες ημέρες, πρόσεξα και το Life, έναν χώρο σε πεζόδρομο με bar και από τις δύο μεριές του πεζοδρόμου. Εξαιρετική ιδέα μιας και καταφέρνει να στήσει το δικό του μικρό χωριό σε έναν και μόνο πεζόδρομο. Δεν έχω δοκιμάσει τα ποτά αλλά ο χώρος και μόνο σε εμπνέει για μια βόλτα.

Ανακάλυψε κι εσύ τη Disneyland του ποτού σε μια βόλτα σου στα Βόρεια.