ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

Zinglee, το νέο μπιστρό με ελληνική κουζίνα άνοιξε στο Κολωνάκι

Το νέο μέλος της οικογένειας των “Nice n Easy” που έχει ελληνική ταυτότητα και ζωηρό ταπεραμέντο βρήκε τη θέση του στο Κολωνάκι.

Το όνομα του νέου μπιστρό που βρίσκεται στη Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι προέκυψε από τη σύνθεση δύο ιδιωματισμών: του zing που σημαίνει ενέργεια, ενθουσιασμός και ζωντάνια και του Glee που μεταφράζεται ως απόλαυση, χαρά και ευχαρίστηση. Το Zinglee έρχεται να ενώσει όλες αυτές τις έννοιες σε μια νέα λέξη που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα.

Το Zinglee φέρει την υπογραφή του επιτυχημένου επιχειρηματικού διδύμου Δημήτρη Χριστοφορίδη – Χρήστου Αθανασιάδη, και έχει ως στόχο να γίνει το νούμερο ένα γαστρονομικός προορισμός παρουσιάζοντας μια νέα, απόλυτα φρέσκια και νόστιμη γευστική πρόταση.

Το all day μπιστρό που άνοιξε πριν μερικές βδομάδες απευθύνεται, τόσο στους Αθηναίους foοdies όσο και στους επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου που επισκέπτονται την πόλη και επιθυμούν να δοκιμάσουν γεύσεις με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ελληνική μεσογειακή ταυτότητα, στην πιο νόστιμη, υγιεινή, bio – organic και farm totable εκδοχή τους.

Στo μενού του Zinglee που παραμένει πιστό στο δημοφιλές nice n easy DNA, ο excecutive chef Χρήστος Αθανασιάδης αξιοποιεί και αναδεικνύει προϊόντα με ταυτότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και super foods από όλο τον κόσμο. Δημιουργεί ένα πρωτοποριακό μενού με σύγχρονη και παιχνιδιάρικη ματιά, ένα ενδιαφέρον μείγμα δημιουργικής ελληνικής και μεσογειακή κουζίνας με πινελιές από όλο τον κόσμο που υλοποιείται από ένα αξιόλογο και έμπειρου team στην κουζίνα με επικεφαλή τον Ζώη Γαρουφάλη, ως chef de cuisine.

Πρωτότυπο και “ζωηρό”, το Zinglee αποτελεί  ιδανική στάση από τον πρωινό καφέ με τη συνοδεία από ευφάνταστα και υγιεινά πιάτα brunch, lightlunch επιλογές ή προτάσεις για δείπνο.

Μερικά από τα γευστικά πιάτα του καταλόγου είναι το Soft shell tacos με  φρέσκο τόνο  Αιγαίου, κρέμα αβοκάντο Κρήτης και ψιλοκομμένο μαρούλι, το Ταρτάρ μόσχου γάλακτος με κλασικές γαρνιτούρες, και τρούφα Κοζάνης, ο μουσακάς Zinglee από ψητά λαχανικά, αρνίσιο κιμά και κρέμα  από κατσικίσιο γιαούρτι καθώς και το αργοψημένο Rib eye με φασκόμηλο και πικάντικη σάλτσα τομάτας σε  strozzapreti από αλεύρι κόκκινης φακής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για όσους προτιμούν το ψάρι αξίζει μια δοκιμή στο πιάτο με το φιλέτο λαβράκι μαρινέ σε λευκό miso σε ταμπουλέ από τρίχρωμη κινόα.

Από τις δροσερές σαλάτες γαστρονομικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ψητό κατσικίσιο τυρί με kale πράσινα λαχανικά, τρυφερά φύλλα baby σπανακιού, ρόδια και αμύγδαλα, ενώ μπορείς να ολοκληρώσεις το γεύμα σου με ένα νόστιμο επιδόρπιο, όπως είναι το παγωτό φλαμπέ σε κρούστα από μαρέγκα  με κομμάτια σοκολάτας, φουντούκια και marshmallow.

Το βράδυ στο Zinglee θα διασκεδάσεις με τα θεματικά πάρτι, guest dj’s και signature cocktails με την υπογραφή του πολυβραβευμένου Σταύρου Πατουχέα!

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι

Τηλ. 210-3608591