ΓΕΥΣΗ

Οι καλύτερες προτάσεις για φαγητό με θέα θάλασσα

Η γευστική και οπτική απόλαυση ενώνονται και σε στέλνουν στον 7ο ουρανό των Νοτίων Προαστίων.

Matsuhisa Athens

Το εστιατόριο του διάσημου chef Nobu Matsuhisa στην Αθήνα μπορεί να έχει το ίδιο menu με τα υπόλοιπα ομώνυμα εστιατόρια του ανά τον κόσμο αλλά μόνο στη χώρα μας έχει αυτή τη θέα στη θάλασσα που κόβει την ανάσα! Αν σου αρέσουν οι Ιαπωνικές γεύσεις είναι must έστω να για να το δοκιμάσεις μια φορά (μιας και οι τιμές είναι λιγάκι πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα). Ενδιαφέρον concept η ανοιχτή κουζίνα, κάτι που συνηθίζουν άλλωστε οι Ιάπωνες. Ο sommelier του εστιατορίου θα σου προτείνει το ποτήρι κρασί που ταιριάζει με το πιάτο σου. Δοκίμασε το ζουμερό sushi συνοδεία σάκε και ασυζητητί το Black cod, το σήμα κατατεθέν του Nobu. Για επιδόρπιο σου προτείνω κάποια από τις υπέροχες γεύσεις παγωτού (υπάρχει μέχρι και γεύση πράσινο τσάι). 戴きます(Καλή όρεξη στη γλώσσα του Nobu Matsuhisa!).

Μέσα στο Astir Palace Resort, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210-8960510

Ιθάκη

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος… για να γευτείς με την ησυχία σου τα ολόφρεσκα θαλασσινά καλούδια. Ξεκίνα με τη σαλάτα με ρόκα, αβοκάντο και καραβιδόψιχα και συνέχισε με γλιστρίδες (όχι αν μιλάς ήδη πολύ!), γυαλιστερές με λεμόνι, φρέσκα ψάρια ή sushi. Μπαίνοντας στο πλάι θα βρεις μια μεγάλη κάβα με πολλά κρασιά και παλιά ποτά για να διαλέξεις. Το εστιατόριο είναι ακριβούτσικο αλλά μια εικόνα της εξαιρετικής θέας που προσφέρει ισούται με 2000 λέξεις, οπότε σαν να λέμε αποζημιωθήκαμε και με το παραπάνω! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως από το Ιθάκη έχει παρελάσει όλο το διεθνές jet set, από την Αθηνά Ωνάση μέχρι τον Leonardo di Caprio και τον Bill Clinton.

Απόλλωνος 28, Λαιμός Βουλιαγμένης. 210-8963747

Island Athens Riviera

Το Island, που προσφέρει μαγική θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Όλη η Αθήνα το επισκέπτεται για αυτό το λόγο. Στο εστιατόριό του, μπορείς να απολαύσεις -εκτός από τη μαγική θέα- μοναδικές γεύσεις που θα δημιουργήσουν το τέλειο σκηνικό για μια αξέχαστη καλοκαιρινή νύχτα.

27ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα, 210 96 53 563 & 210 96 53 564

Γιαλός Βουλιαγμένη

Το εστιατόριο Γιαλός Βουλιαγμένη σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, σε ένα σκηνικό που θυμίζει καλοκαίρι σε νησί, με μοναδική θέα και υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Μεγάλη ποικιλία από ελληνικά φρέσκα ψάρια ημέρας (που προμηθεύονται καθημερινά από την Κάλυμνο και τα νησιά των Σποράδων), νόστιμοι ψαρομεζέδες κι εκλεκτά πιάτα ζυμαρικών αποτελούν μερικές από τις επιλογές του εστιατορίου θαλασσινών, με έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη άριστη ποιότητα των πρώτων υλών.

Ακόμα κι αν δεν παραγγείλεις κάποιο μαεστρικά ψημένο ψάρι, όπως ολόφρεσκο ροφό, σφυρίδα, ή ψαλίδα, μπορείς να καλυφθείς με πλήθος παραδοσιακών μεζέδων. Όστρακα, μύδια, κυδώνια ή χτενόστρειδα,  αλλά και παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα: πολίτικη σαλάτα και μελιτζανοσαλάτα, γαρίδες μαρινάτες, πολίτικη λακέρδα. Ο κατάλογος επεκτείνεται και σε μοντέρνες προτάσεις, όπως το ταρτάρ σολωμού καρπάτσο.

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, ο Γιαλός προτείνει διαφορετικές απολαυστικές επιλογές, όπως λιγκουίνι και ριζότι με θαλασσινά ή μαύρο ριζότι σουπιάς, που μπορείτε να παραγγείλετε και για “την μέση”.

Το τραπέζι συμπληρώνεται υπέροχα με κάποιο από τα ούζα του καταλόγου, είτε τα κλασικά και αγαπημένα, είτε εκείνα μικρών παραγωγών εξαιρετικών ούζων, όπως ο Τρικενές από το Μεσολόγγι. Στον Γιαλό θα βρεις επίσης μια ικανοποιητική κάβα κρασιών, αλλά και το δικό τους υπέροχο βαρελίσιο κρασί, Μοσχάτο Τυρνάβου.

Κολλήσαμε με το πιάτο λαβράκι καρτότσο, μία ιταλική εκδοχή του ψαριού, ψημένο ολόκληρο σε λαδόκολλα στο φούρνο. Απολαμβάνεται (ακόμη περισσότερο) θαυμάζοντας την  μαγευτική θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Ηλιού 19 & Σελήνης, Καβούρι Βουλιαγμένη, 2108952555

Vista Blue

Ο άκρως προσεγμένος χώρος και η θέα στη θάλασσα ορίζουν το Vista Blue, το νέο εστιατόριο στη Βουλιαγμένη που άνοιξε επίσημα τις πόρτες την 1η Αυγούστου.

Η κουζίνα της νέας άφιξης έχει ιταλικό χαρακτήρα -αφού ο σεφ είναι Ιταλός- , με αφοσίωση της ομάδας στην αναζήτηση των πιο εκλεκτών πρώτων υλών. Η pizza δέσποζει στο μενού, όπως η ξεχωριστή, λεπτή και τραγανή pinsa με τα πρωτότυπα toppings της. Ιδιαίτερη πρόταση είναι και η focaccia stracchino di Recco, μια αυθεντικά ιταλική συνταγή, καταπληκτικά εκτελεσμένη. Φυσικά, στο μενού υπάρχουν και πολλές επιλογές από πιάτα ζυμαρικών, αλλά και πιάτα κρέατος, τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν το Vista Blue ένα γνήσιο Steak House. Η ευρύτερη μεσογειακή διάσταση του εστιατορίου δίνεται με την γνήσια paella valenciana.  Ένα πιάτο χορταστικό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο, που σερβίρεται αντίστοιχα για 2 και 4 άτομα.

Το Vista Blue διαθέτει επίσης αξιόλογη κάβα που συμπληρώνεται από το δικό τους Μοσχάτο Τυρνάβου και αυθεντική σπιτική sangria που ταιριάζει τέλεια με για την paella.

Όλα αυτά σε λογικές τιμές, σε καταπληκτικό περιβάλλον και με πολύ καλό σέρβις.

Νοupou κόλλημα,  δύο από τα πιο λαχταριστά πιάτα του καταλόγου που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Η Pizza Bianca με gorgonzola, mozzarella, αχλάδι fetel και καρύδια και η καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου (περίπου 1 kg) που ψήνεται και σερβίρεται με sauce Béarnaise.

Ανοιχτά καθημερινά: 17.00-01.00, Σαββατοκύριακα 13.00-01.00
Δεκτές οι πιστωτικές κάρτες

Ηλίου 19 & Σελήνης, Καβούρι, Βουλιαγμένη,  2108952555

Ψαρού Σαρωνίδας

Σε ένα σύγχρονο casual περιβάλλον, η Ψαρού στη Σαρωνίδα ετοιμάζει, από το 2013, αγαπημένες θαλασσινές προτάσεις, καθώς και πολλά πιάτα με γευστικά “twist” που γρήγορα ξεχώρισαν και καθιέρωσαν το εστιατόριο!

Στο μενού, που αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα, πολλά φρέσκα μικρόψαρα (γαύρος τηγανητός, σαρδέλες στη σχάρα, προσφυγάκια, κουτσομούρες, αθερίνα, φρέσκα μύδια σε 3 παραλλαγές και αρκετά ακόμα) εναλάσσονται με δυνατές μαγειρικές εκτελέσεις όπως τα φρέσκα μύδια τεριγιάκι με τζίντζερ και sweet chilli, το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, φρέσκια ντομάτα και στακοβούτυρο, η γαριδομακαρονάδα με μάραθο και ούζο, ή τα φιλέτα γλώσσας τυλιγμένα σε καταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα.

To ψαρομεζεδοπωλείο της αλυσίδας που έχει ακόμη δύο “αδερφάκια’, σε Λαύριο και Γλυφάδα, σε υποδέχεται με έναν δίσκο γεμάτο από δροσερούς μεζέδες όπως φιλέτα μαριναρισμένου γαύρου, ξυδάτο χταπόδι, εξαιρετική ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, καπνιστά μύδια και πολλά ακόμη πιάτα που προετοιμάζουν το έδαφος για τη συνέχεια. Aπαραίτητο συνοδευτικό, μία από τις (περίπου 60!) ετικέτες από ούζα και τσίπουρα από όλη την Ελλάδα, ενώ εκτός από το πολύ καλό και αρωματικό house wine -sauvignon blanc-, δεν λείπουν και μερικά προσεκτικά επιλεγμένα, εμφιαλωμένα λευκά και ροζέ κρασιά.

 46ο χλμ Λεωφ. Αθηνών Σουνίου, Ανάβυσσος (περιοχή Μαύρο Λιθάρι), τηλ.: 22910 55171

Panorama Restaurant

Σε ένα εξαιρετικά προνομιακό σημείο, κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα, το εστιατόριο Panorama συνδυάζει όλα εκείνα που επιθυμείς στην ιδανική έξοδό σου. Ποιότητα προϊόντων, ευγενική εξυπηρέτηση και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Πόσο μάλλον όταν φροντίζουν ώστε να έχεις στη διάθεσή σου, καθημερινά, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, φερμένα από τα καΐκια που συνεργάζονται από τη Νάξο, τη Λέρο και άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους.

Έχεις λιγουρευτεί φρέσκο καλαμάρι, ή ψάρι όπως φαγκρί και μπαρμπούνι; Στο Panorama, την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1970 και έχει περάσει από τρεις γενιές, θα τα βρεις κάθε, μα κάθε μέρα. Aξίζει να δοκιμάσεις επίσης τα εξαιρετικά φρέσκα μύδια και τον αχινό, την φρέσκια ψιλή γαριδούλα, τα πιο μικρά ψαράκια, όπως ψιλή σαρδέλα και γαύρο μαριναρισμένο, αλλά και τα μεγαλύτερα, όπως τη συναγρίδα που ψήνονται μαστόρικα. Χορταστικό και πεντανόστιμο είναι και το ριζότο με γαρίδες ή τα λιγκουίνι με φρέσκες γαρίδες, καραβίδες ή αστακό, ανάλογα με τις ορέξεις σου. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακοί χειροποίητοι μεζέδες, όπως η μελιτζανοσαλάτα με καπνιστές μελιτζάνες, η ταραμοσαλάτα με άσπρο ταραμά, το τζατζίκι, η φάβα, οι φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Το φρέσκο ψάρι συνδυάζεται υπέροχα με κάποια από τις 50 ετικέτες κρασιών, ως επί το πλείστον ελληνικές, αλλά και την μεγάλη ποικιλία από ούζο τσίπουρο και μπύρες.

Ηλίου 4, Καβούρι, Βουλιαγμένη, 2108951298

Τρύπια Βάρκα

Πρόκειται για μία από τις πιο ιδανικές επιλογές για ψαράκι και ουζάκι πλάι στο κύμα, στην παραλία Μεγάλο Καβούρι. Η ψαροταβέρνα Τρύπια Βάρκα σερβίρει, χειμώνα-καλοκαίρι, χειροποίητους μεζέδες και ψαρικά σε τραπεζάκια κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Διατηρώντας το όνομα και την μεγάλη ιστορία της – μιας και η ταβέρνα έγινε γνωστή από την ταινία “Η Σωφερίνα” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη-, η Τρύπια Βάρκα επαναλειτουργεί υπό νέα διεύθυνση από τον Φεβρουάριο του 2018, στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε ένα από τα πιο διαχρονικά στέκια του Καβουρίου.

Το ριζότο με τα θαλασσινά, καθώς και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα, ενώ πολύ αγαπημένοι είναι και οι μεζέδες της Τρύπιας Βάρκας, αυστηρά χειροποίητοι: από την μελιτζανοσαλάτα και την τυροκαυτερή, μέχρι τις φρεσκοκομμένες και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες. Η παιδική χαρά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα καθιστά το σημείο ιδανικό και για οικογένειες, ενώ το ηλιοβασίλεμα δημιουργεί ένα ρομαντικό σκηνικό για ζευγάρια.

Στον κατάλογο θα βρεις και πολλά εμφιαλωμένα κρασιά, αλλά κι εξαιρετικό χύμα κρασί Μοσχάτο Τυρνάβου, το οποίο προτιμούν οι περισσότεροι πελάτες. Η Τρύπια Βάρκα κινείται σε value for money λογική για την περιοχή, καθώς ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 18 ευρώ ανά άτομο.

Μεγάλο Καβούρι, Παραλία, Βουλιαγμένη,  210 8963 924

40Forty

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπεις μόνος σου τι ακριβώς εννοούμε. Στο 40Forty στον Αστέρα Βουλιαγμένης, μπορείς να απολαύσεις ένα χαλαρό μεσημεριανό μετά το μπάνιο σου, ή ένα αξέχαστο δείπνο στη δύση του ηλίου με πραγματικά μοναδική θέα.

Παραλία του Αστέρα, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

Moorings

Θα παραδεχτώ πως το Moorings το έμαθα επειδή βρισκόταν κάτω από την αγαπημένη μου καφετέρια, ονόματι Zen, όνομα και πράγμα. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω προς Λαιμό και να μην ξαπλώσω στην bamboo σεζλόνγκ του Zen με θέα στον όρμο της Βουλιαγμένης και τα σκάφη της μαρίνας, οπότε και δεν είχα δοκιμάσει το Moorings. Αργότερα μια πυρκαγιά μου στέρησε την ξάπλα, αλλά είπα να μην χάσω και τη συνοδεία οφθαλμοαπόλαυσης που μπορούσε να μου προσφέρει εξίσου το Moorings. Πού να το περιμένω πως υπήρχε και η γευστική απόλαυση του ριζότου με κοτόπουλο και παρμεζάνα, του ντάκου gourmet ή των γλυκών πειρασμών από τα χεράκια του chef Ανδρέα Σχοινά. Πέρα από αυτά στο Moorings θα βρεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά (γιατί η μυρωδιά της θάλασσας ανοίγει την όρεξη για sea food) αλλά και κρέας, ζυμαρικά και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Μαρίνα Βουλιαγμένης, Λαιμός. 210-9670659

Καστελόριζο

Χρόνια τώρα, στο άκουσμα και μόνο της λέξης “Καστελόριζο” το “Νότιο” μυαλό μας τρέχει στο καλοκαίρι, μια ηλιόλουστη μέρα στα λιμανάκια της Βάρκιζας όπου η ματιά μας αγναντεύει το γαλάζιο του Σαρωνικού, ενώ ο ουρανίσκος μας γεύεται φρέσκο ψάρι με αρώματα παράδοσης. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Η φράση αυτή τα λέει όλα.

Λ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζα, τηλ: 210-9655022

Kohylia

Μέσα στο Grand Resort Lagonissi, υπάρχει ένα Πολυνησιακό και Sushi εστιατόριο, με εξωτικές γεύσεις και αρώματα, αλλά και μαγευτική θέα. Η ατμόσφαιρα είναι άκρως ρομαντική, ενώ ετοιμαστείτε για μια γαστρονομική εμπειρία που θα σας συναρπάσει. Το ασιατικό μενού με τις εκλεκτές γεύσεις, τα διαλεχτά κρασιά και η θέα προς τη θάλασσα θα κάνουν την εμπειρία σου μοναδική.

Tip: Το εστιατόριο λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλέφωνο στο Grand Resort πρώτα.

Grand Ressort Lagonissi, Λαγονήσι,Τηλ: 2291 076000

Balux – The House Project

Αλήθεια, έφυγες από το σπίτι να πας για φαγητό; Γιατί η αίσθηση στο Balux είναι σαν να είσαι ακόμη σπίτι σου. Μόνο που αυτό το σπίτι βρίσκεται δίπλα στο κύμα! Βιβλιοθήκη, playroom, cafe, εστιατόριο, sushi bar, ένας ξυλόφουρνος για πίτσα και θέα στη θάλασσα! Ναι, έχει και καλύτερο! Κάθε Πέμπτη μπορείς να δοκιμάσεις κουζίνες από όλο τον κόσμο. Ιταλία, Β. Αμερική, Μεξικό, Πολυνησία, Ισπανία, Τουρκία. Κάθε κουζίνα κι ένα διαφορετικό ταξίδι αφού εμπλουτίζεται και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού ανάλογα με τη χώρα προέλευσης του μενού (περιλαμβάνει 1 ορεκτικό, 2 σαλάτες, 2 κυρίως πιάτα και 2 επιδόρπια). Bon Voyage & bon appétit!

Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα. 210-8983572

Jimmy’s Fish

Στο Μικρολίμανο μπορείς να απολαμβάνεις και υπέροχο ψάρι, αλλά και την υπέροχη γραφική θέα από τα τραπεζάκια του Jimmy’s Fish. Πάντα με νόστιμες εναλλακτικές προτάσεις, το εστιατόριο Jimmy’s Fish συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την παράδοση στην ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή με κάποιες πιο gourmet προτάσεις. Ειδικεύεται στο φρέσκο ψάρι και προτείνει για τους λάτρεις του κάτι διαφορετικό, ψάρι… φρικασέ.

Ακτή Κουμουνδούρου 46, Πειραιάς, τηλ: 210-412 4417

Blue Fish

Το Βlue Fish της Πάρου έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό με τις άρτιες γευστικές προτάσεις του και τα ευφάνταστα πιάτα που παντρεύουν την fushion κουζίνα με τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Από τη στιγμή που άνοιξε σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Βουλιαγμένης, έχει γίνει αγαπημένο στέκι για ψαράκι και πανέμορφη θέα. Και όχι άδικα!

Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, Τηλ: 210 967 1778

Λάμπρος

Το σκηνικό έχει ως εξής. Κάνεις μπάνιο στη λίμνη Βουλιαγμένης, από το πολύ το πλάτσα πλούτσα σε κόβει η λόρδα, πετάγεσαι απέναντι στον Λάμπρο για να σε περιποιηθεί με το φημισμένο του μυδοπίλαφο και όχι μόνο. Κάθεσαι στο τραπέζι, αγναντεύεις τη θέα στο Λαιμό της Βουλιαγμένης και το Σαρωνικό και ευτυχώς η ομορφιά του τοπίου σου αποσπάει την προσοχή από τις διαμαρτυρίες του στομαχιού σου (από τρόπους μηδέν…) μέχρι την κορυφαία στιγμή που προσγειώνεται μπροστά σου το ψητό καλαμάρι και η μελιντζανοσαλάτα και τρως σαν να μην υπάρχει αύριο. Η μόνη κίνηση που πιάνει το μάτι σου στο ενδιάμεσο του μασουλήματος είναι οι surfers που σουλατσάρουν πάνω στο κύμα, ενώ παρατηρείς τη νοσταλγική αύρα του εστιατορίου (υπάρχει από το 1889 παρακαλώ) περιμένοντας τα γλυκά και τη μαστίχα μετά το φαγητό σου. Στο τέλος ρίχνεις και έναν περίπατο στον πεζόδρομο δίπλα στη θάλασσα (μπας και χωνέψεις δηλαδή αυτά που έφαγες, όχι τίποτε άλλο!).

Λ. Ποσειδώνος 20, Βουλιαγμένη. 2108960144

Βαρούλκο

Ποιος δε γνωρίζει ότι ένα από τα καλύτερα spots για να απολαύσεις φρέσκο ψάρι είναι το fish restaurant, Βαρούλκο; Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Λευτέρης Λαζάρου, προτείνει φρέσκο ψαράκι, ένα πιο gourmet twist στα κλασικά πιάτα και ουζάκι στο γραφικό Πασαλιμάνι. Η υπέροχη θέα προς τη θάλασσα είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Πειραιάς, τηλ. 2105228400

Ark

Στο Ark θα βρεις έναν τέλεια διακοσμημένο χώρο, που απέχει μόλις ένα βήμα από τη θάλασσα και που σου προσφέρει εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές, βασισμένες στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Ιδανικό θα ήταν να κλείσεις ένα τραπέζι από νωρίς, για να προλάβεις αυτά που βλέπουν προς το απέραντο γαλάζιο.

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, Τηλ: 2108948882

Σαρδελάκι με θέα

Όταν επισκεφτείς το Σαρδελάκι με θέα της Βουλιαγμένης, θα μεταφερθείς αμέσως σε κάποιο νησιώτικο ταβερνάκι, δίπλα στη θάλασσα. Ακριβώς εκεί σε παραπέμπει η διακόσμησή του και η ατμόσφαιρα. Θα απολαύσεις ουζάκι και θαλασσινούς μεζέδες και θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα καλοκαιρινό νησιώτικο τοπίο.

Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, Τηλ: 21 0967 0913

Δουράμπεης

Η ιστορική ψαροταβέρνα Δουράμπεης έχει συνεργασίες με ψαροντουφεκάδες και καϊκια από όλη την Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης της, Γιάννης Δουράμπεης, πιστεύει ότι το ψάρι είναι ένα από τα πιο ευλογημένα προϊόντα της χώρας και πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα. Και όλα αυτά, με θέα θάλασσα. Τι καλύτερο;

Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς, τηλ. 2104122092

TGI Fridays

Στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, μπορούμε να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας Fridays γεύσεις με φόντο τη θάλασσα και τα σκάφη. Jack daniels burger, potato twisters και θάλασσα. Το σκηνικό πραγματικά δεν μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό.

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, Τηλ:  210 9858090

Napolitivo

Στη Μαρίνα Φλοίσβου και πιο συγκεκριμένα στο Napolitivo, μπορείς να απολαμβάνεις υπέροχη ναπολιτάνικη πίτσα και να χαζεύεις για ώρες τη θέα της Μαρίνας. Εάν δεν το έχεις επισκεφτεί χάνεις.

Μαρίνα Φλοίσβου, Φάληρο, τηλ. 210-984 0112

Τα Καλάμια

Στο 39ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου βρίσκεται μία ταμπέλα στο αριστερό σου χέρι που γράφει “Ταβέρνα Τα Καλάμια”. Πρόκειται για μία από τις πρώτες ψαροταβέρνες που άνοιξαν στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής που κοιτάει Αργοσαρωνικό. Στέκει στο ίδιο σημείο από το 1947, προσφέρει μόνο φρέσκο ψάρι – με ξακουστό πιάτο μία απίστευτη γαριδομακαρονάδα- και έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Όπως μας λέει ο Λευτέρης, τωρινός ιδιοκτήτης και δισέγγονος του πρώτου ιδιοκτήτη: “Είμαστε καθαρή ψαροταβέρνα. Συνεργαζόμαστε κατά αποκλειστικότητα με τέσσερα καΐκια τα οποία δουλεύουν μόνο για μας. Ένα στο Πόρτο Ράφτη, ένα στο Λαύριο και δύο στην Παλαιά Φώκαια. Καιρού επιτρέποντος έχουμε πάντα φρέσκο ψάρι. Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει δεν σερβίρουμε ούτε ιχθυοτροφείου, ούτε εισαγωγής, ούτε τίποτα άλλο. Δεν μπαίνουν καν στο μαγαζί. Ότι μου βγάλουν τα καΐκια αυτά έχω“.

39ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, 2291 025057