ΓΕΥΣΗ

40 all day bar restaurant: Η ιδρυτική παρέα του πιο κεφάτου εστιατορίου της Astir Beach αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της

Μια εκ βαθέων κουβέντα με τον Γιάννη Μαρακάκη, τον Ετιέν Τοπαλιάν και τον Τόλη Μαρακάκη για το πρότζεκτ της καρδιάς τους, με αφορμή τα 5 χρόνια λαμπερής παρουσίας του Forty, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στη δεξιά πλευρά της Astir Beach, της καλύτερης, κατά γενική ομολογία, οργανωμένης (ιδιωτικής) παραλίας της Αττικής εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί το 40, ένα all – day bar restaurant  με άποψη. Πίσω από αυτό βρίσκεται μια δεμένη παρέα, ο Γιάννης Μαρακάκης ο αδελφός του Τόλης Μαρακάκης και ο Ετιέν Τοπαλιάν. Ίσως, μάλιστα, ακριβώς αυτή η στενή τους σχέση να είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους, μιας και όπως αυτή ενδυναμώνεται με τον καιρό έτσι και το 40 ανεβαίνει όλο και ψηλότερα κάθε σεζόν που περνά.

Το πρωί και ως αργά το απόγευμα είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσει κανείς  τον καφέ του και να καλμάρει την πείνα του με διάφορα σνακς και ελαφριά πιάτα, κάνοντας παράλληλα τις βουτιές του στα πεντακάθαρα νερά ή απολαμβάνοντας την ηλιοθεραπεία στη χρυσαφένια αμμουδιά. Το βράδυ, καθώς το φως του ήλιου πέφτει, βάφοντας το τοπίο με πορτοκαλί και μενεξεδένια χρώματα, το σκηνικό στο 40 αλλάζει και κινείται σε πιο γαστρονομικά μονοπάτια, χωρίς να χάνει τα μαγικά θαλασσινά vibes του.

Επιμένοντας να κρατά τον πήχη της εστίασης ψηλά, με το σούπερ ρομαντικό σκηνικό του και τη σύγχρονη κουζίνα του, το 40 καταφέρνει να ξεφύγει από τη λογική του εστιατορίου με απλό φαγητό παραλίας – τα ορεκτικά, οι σαλάτες και οποιοδήποτε από τα σωστά μαγειρεμένα risotti είναι από ότι διαπίστωσα τα πιάτα-best seller.

Μια από τις βραδιές που βρέθηκα εκεί συνέπεσε να συναντήσω την επιτυχημένη τριάδα, στο ίδιο τραπέζι. Χωρίς να χάσω ευκαιρία βάλθηκα να μάθω το μυστικό της επιτυχίας τους, όπως θα διαπιστώσετε στην παρακάτω συνέντευξη. Μην απορήσετε που είναι σαν να μίλησα με ένα άνθρωπο. Οι πρωταγωνιστές του χώρου έχουν γίνει ένα!

2016- 2020. To 40 όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού. Ποια είναι  τα συναισθήματά σας απέναντι σε αυτό και ποιο θεωρείτε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας του;

-Το μεράκι. Αυτό είναι το μυστικό, η προσωπική ενέργεια και αφοσίωση σε κάτι που αγαπάς. Η αγάπη για την συγκεκριμένη παραλία, τον κόσμο της και φυσικά η συνεχής προσπάθεια να είμαστε καλύτεροι.

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης όταν βρεθεί στο 40 και ποια είναι κατά την προσωπική σας άποψη η ιδανική στιγμή μέσα στη μέρα για να το επισκεφτεί;

 – Το 40 είναι all day. Ωστόσο, όπως παντού η φύση είναι μαγική στο ηλιοβασίλεμα, έτσι και στον Αστέρα, κάθε ηλιοβασίλεμα ενδείκνυται για κοκτέιλ και μεσογειακές γεύσεις, ή έστω ένα ποτήρι ροζέ.

Πως προσαρμόστηκε το 40 στη νέα πραγματικότητα μετά τον κορωνοϊό;

-Με απόλυτη τήρηση και αφοσίωση στα μέτρα. Έχουμε υποχρέωση να επιστρέψουμε ασφαλείς στην κανονικότητα.

Τι τρώμε φέτος στο 40 και ποιο είναι το αγαπημένο σας πιάτο από τις επιλογές του φετινού μενού;

-Φέτος στο 40 θα βρείτε και φρέσκο ψάρι σε άψογους συνδυασμούς. Μπουγιαμπέσα με φαγκρί είναι το αγαπημένο μας.

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή που σας έχει προσφέρει το εστιατόριο και γιατί;

-Οι εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Το κοινό της παραλίας ανέμενε πει δεκαετίες μια πρωτοβουλία που θα αναβάθμιζε το φαγητό στην παραλία και θα αποτελούσε πόλο έλξης για το βράδυ.

Ποιο είναι το μοτό σας στο 40 μια δύσκολη μέρα;

-Πάντοτε λέμε στα παιδιά «μην υποτιμάτε την κανονικότητα». Άλλωστε όλες οι μέρες πλήρους λειτουργίας του εστιατορίου είναι δύσκολες. Όμως όταν παίρνεις χαμόγελα από τον κόσμο τα ξεχνάς όλα .

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

-Να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.