ΓΕΥΣΗ

59 πράγματα που μας έχουν λείψει: Η International κουζίνα του Hooqa που μας ταξιδεύει από την Αθήνα στην Ανατολή και πάλι πίσω ως τη Λατινική Αμερική

Καταγράφουμε τα 59 πράγματα που μας έλειψαν όλο αυτό τον καιρό και σε αυτά ανήκει σίγουρα η international κουζίνα του Hooqa.

Μπορεί να προλάβαμε να ζήσουμε το Hooqa λίγους μόνο μήνες, λόγω καραντίνας, ως μια extended εμπειρία του Divan, αλλά κατάφερε να μπει στις καρδιές μας γιατί συνδυάζει πιάτα από μέρη του κόσμου που αγαπάμε. Με δική του ταυτότητα πλέον (τόσο στο μενού των φαγητών όσο και των ποτών) μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι που ξεκινάει από την Αθήνα, φτάνει ως τα βάθη της Ανατολής και επιστρέφει πίσω για να αγγίξει την άλλη μεριά του κόσμου, που απλώνεται η Λατινική Αμερική, προσφέροντάς μας μια ηδονική κοσμογυρισμένη γευσιγνωσία ακόμη κι αν στην πραγματικότητα δεν έχουμε βγει από τα σύνορα της Ελλάδας.

Η εμπειρία shisha με γεύσεις πέρα από τις συνηθισμένες είναι παρούσα για ένα ολοκληρωμένο βίωμα Ανατολής ενώ τα ιδιαίτερα cocktails, όπως το Mexihito, εμπνευσμένο από το Mojito αλλά με εντελώς διαφορετικές πρώτες ύλες ή το Kinky Latina που θυμίζει διάσημο λικέρ, όμως δεν έχει καμία σχέση με τα υλικά του, συμπληρώνουν την premium εμπειρία. Στο μενού του ανανεωμένου Hooqa σε λίγες μέρες θα μας γλυκοκοιτάζουν χειροποίητα Bao buns με τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, πικάντικη μαγιονέζα, cole slaw και άχυρο πράσου, Rib eye με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα καραμελωμένου κρεμμυδιού και το φρικασέ μανιταριών, μια ποικιλία μανιταριών με μυρωδικά και φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού με άρωμα σκόρδου. Δεν θα φύγουμε αν δεν δοκιμάσουμε τις γλυκές δημιουργίες του καταξιωμένου Executive Pastry Chef (σε πολύ γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου και της Αθήνας) Σπύρου Αρτελάρη, όπως το το Lemon Coco, κρέμα λεμόνι και καρύδα, παπαρουνόσπορο, φλούδες καρύδας και φιστίκι Αιγίνης ή το chocolate chili terine, τερίνα σοκολάτας με τσίλι, χώμα σοκολάτας, παγωτό βανίλια και βύσσινο, μεταξύ άλλων.