ΓΕΥΣΗ

59 πράγματα που μας έχουν λείψει: Να φάμε αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα από τον ξυλόφουρνο του Napolitivo

Καταγράφουμε τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψει όλον αυτό τον καιρό και σε αυτά ανήκει οπωσδήποτε το Napolitivo.

Ένα γευστικό ταξίδι στην Νάπολη για πίτσα και aperitivo στο Napolitivo, εκεί, στον υπαίθριο χώρο του All Day Pizza Bar της Μαρίνας Φλοίσβου, είναι από αυτές της μικρές χαρές της ζωής που μας έλειψαν πολύ. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι, δεν υπάρχει πιο όμορφη μυρωδιά από εκείνη της φρεσκοψημένης pizza.

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την αυθεντική Pizza Napoletana! (Ναι, ναι, αυτή που απολάμβανε με τόσο πάθος η Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία “Eat, Pray, Love”!). Tο Napolitivo είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Αθήνα με πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana και η ξεχωριστή του pizza ψήνεται σε ξυλόφουρνο που κατασκευάστηκε στη Νάπολη, με τούβλα από τον Βεζούβιο.

Η ελαφριά ζύμη της φτιάχνεται καθημερινά στο κατάστημα από τους pizzaiolos του Napolitivo (που εκπαιδεύτηκαν στην Ιταλία από Ιταλούς maestros) και ωριμάζει 12-14 ώρες πριν ψηθεί. Στον πλούσιο κατάλογο θα βρεις pizza με κόκκινη σάλτσα αλλά και bianca. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την παραδοσιακή Margherita, αλλά και τις πιο «ψαγμένες», όπως η Tartufata.

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… στο Napolitivo οι μέρες ξεκινούν με αρωματικό espresso και brunch αλά Ιταλικά, με φρέσκα αυγά που ψήνονται στον ξυλόφουρνο με αυθεντική σάλτσα Napoletana, την ιταλική εκδοχή των scrambled eggs με salsiccia, τα αφράτα pancakes con cioccolato και πολλές ακόμα προτάσεις που θα σε ξεμυαλίσουν.

Συνεχίζουμε με λαχταριστά antipasti και panini, πληθωρικές pasta, δροσερές σαλάτες, αυθεντικό gelato και αξεπέραστα dolci, για να καταλήξουμε στην απόλυτη χαλάρωση: στο Aperitivo ή σε ένα ποτήρι ιταλικό κρασί! La vita e bella, συμφωνείτε;

 

Και όλα αυτά λίγα μέτρα από την καρδιά της πόλης, δίνοντας ραντεβού στην σαγηνευτική αυλή του Napolitivo στη Μαρίνα Φλοίσβου. Μην αργήσεις!