ΓΕΥΣΗ

59 πράγματα που μας έχουν λείψει: Το υπέροχο φαγητό του Huracán στον πιο ωραίο κρυμμένο κήπο των νοτίων

Καταγράφουμε τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψει όλον αυτόν τον καιρό και σε αυτά ανήκει σίγουρα το υπέροχο φαγητό του Huracan.

Μέσα στη χειμωνιάτικη καραντίνα αναπολήσαμε πολλές φορές το ονειρικό σκηνικό του Huracán, με τις αμυγδαλιές και τις βουκαμβίλιες, τα bamboo και την πέτρα, που ξεπήδησε από τη δημιουργική έμπνευση του Interior designer Γιώργου Παντελούκα και μας ταξιδεύει στην άνοιξη της Ιαπωνίας και του Περού.  Από την πρώτη στιγμή που το Huracán, με τον θεατράλε φωτισμό, μας μύησε στη μαγεία και τα μυστικά της Nikkei κουζίνας (ένας συνδυασμός της περουβιανής με τη γιαπωνέζικη κουζίνα που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τους Ιάπωνες μετανάστες στο Περού) εθιστήκαμε στην εκλεπτυσμένη γαστρονομική αύρα της. Ένα εστιατόριο που έχει πάρει το όνομα του από έναν Θεό των Μάγιας που διαφέντευε ανέμους και τυφώνες, υποψιάζεσαι πως θα σε παρασύρει στη γαστρονομική του δίνη.

Signature πιάτα δια χειρός του chef Θάνου Στασινού, όπως τα χτένια με πουρέ και κουνουπίδι, ψητά βασιλομανίταρα με κρέμα από φιστίκια Αιγίνης, το τιραντίτο παστράμι-τόνος, με wasabi, φρέσκο κρεμμύδι και σάλτσα ponzu- σουσάμι και φυσικά το σεβίτσε, μας χαρίζουν δύο κουλτούρες σ΄ ένα πιάτο. Τις ιδιαίτερες αυτές γεύσεις και το μοναδικό περιβάλλον μιξάρει αρμονικά με τη μουσική του στα decks o resident DJ Sysex (Blend Athens), κατά κόσμον Χάρης Κουμπάκης. Τα υπέροχα cocktails επιμελείται ο Δημήτρης Κράσκας που βρίσκεται πίσω από την μπάρα, με πολυετή εμπειρία στα cocktail με Περουβιανή καταγωγή που κάνουν το τέλειο ensemble με τη Nikkei κουζίνα. Ανυπομονούμε να ανοίξει η εστίαση ώστε να τα απολαύσουμε ξανά.