ΓΕΥΣΗ

59 πράγματα που έχουν λείψει: Να ξενυχτάμε στον Τρελό Γάιδαρο μετά από έξοδο τρώγοντας το καλύτερο σουβλάκι

Καταγράφουμε τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψει όλον αυτόν τον καιρό και σε αυτά ανήκει αδιαμφισβήτητα το σουβλάκι του Τρελού Γάιδαρου μετά την έξοδο.

Μια από τις «ενασχολήσεις» μας στην περίοδο της καραντίνας είναι να αναπολούμε σαν κάτι ογδοντάχρονοι oldies τα ένδοξα ξενύχτια μας αλλά και το δικαιολογημένο περιδρόμιασμα στον Τρελό Γάιδαρο αμέσως μετά. Γιατί όπως και να το κάνεις, είχε άλλη γλύκα μετά το ποτό! Ο Τρελός Γάιδαρος μας είχε κάνει τρελούς για τα σουβλάκια του με τις πίτες που φουρνίζονται κάθε πρωί και δεν περιέχουν συντηρητικά, τα ζουμερά κρέατα και τα φρέσκα λαχανικά.

Οι σκληροπυρηνικοί που είχαν κατεβάσει και σχεδόν όλο το μπουκάλι προηγουμένως στο μπαρ δικαιολογιόντουσαν για μεγαλύτερη δόση σουβλακικής ηδονής και το έριχναν στο Σαμάρι, το απόλυτο πιάτο του Τρελού Γαϊδάρου. Αυτό που μπορείς να το «φορτώσεις» με ό,τι κρέας προτιμάς (καλαμάκια, μπιφτέκια γαλοπούλας ή μοσχαρίσια, ακόμη και κεμπάπ πολίτικο) προσθέτοντας σαλάτα και πατάτες τηγανητές. Να φτιάξεις δηλαδή το δικό σου πιάτο, ακριβώς όπως το θέλεις. Θυμάμαι κάτι βράδια (δηλαδή ξημερώματα που όμως δεν μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε το grande τσιμπούσι ως πρωινό) μας έπιαναν οι διαιτητικές τύψεις και επιλέγαμε μαύρη πίτα σικάλεως με γύρο γαλοπούλα ή με γύρο μανιταριού. Αλλά ο Γάιδαρος, γάιδαρος. Άλλες υποχωρήσεις δεν κάναμε.