ΓΕΥΣΗ

6 επαγγελματικά tips από το Casa di Carne για να διαλέγεις πάντα το καλύτερο κρέας

Η καλύτερη ευκαιρία για να δοκιμάσεις μερικά από τα πεντανόστιμα προϊόντα του νέου boutique κρεοπωλείου της Άνω Γλυφάδας είναι αυτήν την Τρίτη, 5 Μαΐου, στο event γευσιγνωσίας του Casa di Carne.

Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες λειτουργίας (και παρά το γεγονός ότι άνοιξε τις πόρτες του σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού), το Casa di Carne έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών Γλυφαδιωτών.

Η οικογενειακή παράδοση των ιδιοκτητών στο ποιοτικό κρέας, σε συνδυασμό με τις value for money τιμές, είναι ο βασικός λόγος για να το επισκεφθείς. Η «εμμονή» με την καθαριότητα, η διάθεση των ανθρώπων του να σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο, προτείνοντάς σου κάθε φορά το ιδανικό κρέας για το γεύμα που θέλεις να ετοιμάσεις, αλλά και η μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα delicatessen με τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις τις επιλογές σου, είναι μερικές ακόμα από τις λεπτομέρειες που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Παράλληλα, στο Casa di Carne λειτουργεί σε μόνιμη βάση υπηρεσία delivery, που σημαίνει πως μπορείς απλώς να κάνεις την παραγγελία σου τηλεφωνικά (μάλιστα οσονούπω θα παραλαμβάνεις τα προϊόντα στον χώρο σου με eco friendly μέσο, αφού οι διανομείς θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά μηχανάκια!).

Τα μυστικά των ειδικών

Ποια είναι όμως τα tips για να ξεχωρίζεις το καλό κρέας και ποια είναι τα καλύτερα κομμάτια για κάθε συνταγή; «Το πρώτο και κύριο είναι να ξέρεις από πού έρχεται το κρέας, με τι έχει τραφεί και πώς έχει μεγαλώσει» λέει η ιδιοκτήτρια Νίκη Μποζιονέλου (που έχει ανοίξει το κρεοπωλείο μαζί με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Στέβοβιτς). «Εμείς φέρνουμε κυρίως ελληνικά κρέατα από επιλεγμένους προμηθευτές, για παράδειγμα τα χοιρινά μας είναι από τη φάρμα Κελαϊδίτη στην Εύβοια, που είναι μια από τις καλύτερες φάρμες στην Ελλάδα».

Βεβαίως, σημασία έχει και να ξέρεις να διαλέγεις:

-Εμπιστεύσου το χρώμα. Το ζωντανό χρώμα είναι πάντα το #1 κριτήριο για να διαλέξεις ένα ολόφρεσκο κομμάτι κρέας.

-Σε γενικές γραμμές, πρέπει να ξέρεις αν προτιμάς το κρέας σου να είναι άπαχο ή μαλακό, κι αυτό γιατί ο κανόνας λέει πως τα πολύ άπαχα κρέατα δεν είναι συνήθως πολύ μαλακά. Στο μοσχάρι, ωστόσο, ένα κομμάτι που τα συνδυάζει και τα δύο (είναι δηλαδή και άπαχο και μαλακό) είναι η σπαλομίτα, που είναι ιδανική για κατσαρόλα. Πρόκειται για ένα κομμάτι κρέατος μικρό (κομμάτι 1,5 με 2 κιλά σε ολόκληρο το μοσχάρι), γι’ αυτό και η τιμή του είναι υψηλότερη.

-Όταν πρόκειται για φούρνο, η βασική απόφαση που έχεις να πάρεις είναι αν θέλεις ένα κομμάτι με κόκκαλο ή χωρίς. Το πιο μαλακό κομμάτι πάντως είναι η σπάλα. Στο Casa di Carne θα βρεις επίσης ιδιαίτερα κρέατα που είναι ιδανικά για φούρνο, όπως το οσομπούκο γαλλικής κοπής.

-Σε ό,τι αφορά τις χοιρινές μπριζόλες, οι πιο μαλακές μπριζόλες σε όλο το καρέ, από τον λαιμό μέχρι και την άκρη στο κιλότο, είναι οι δίχρωμες (ναι, έτσι θα τις ζητήσεις από τον χασάπη). Είναι μπριζόλες χωρίς πολύ λίπος αλλά μαλακές. Εναλλακτικά, προτίμησε μπριζόλες λαιμού, που είναι πολύ νόστιμες (αλλά απευθύνονται κυρίως σε εκείνους που τους αρέσει το λίπος στο κρέας).

Για μπιφτέκια, διάλεξε τον κιμά από ελιά. Είναι ένα κομμάτι λιπαρό ακριβώς όσο πρέπει ώστε να βγουν αφράτα και γευστικά τα μπιφτέκια σου. Μια πιο «premium» (άρα και ακριβότερη) επιλογή είναι το χτένι. Μην ξεχνάς πάντως πως ο κιμάς πρέπει να κόβεται μπροστά σου – κάτι που συμβαίνει πάντα στο Casa di Carne.

Στο αρνί, αν πρόκειται για φούρνο, προτίμησε χεράκι ή μπούτι (πιο μαλακό είναι το χεράκι αλλά περισσότερο ψαχνό έχει το μπούτι). Για σχάρα πάρε οπωσδήποτε παϊδάκια, που στο Casa di Carne θα βρεις σε διάφορες κοπές, όπως η γαλλική -με το κόκκαλο να εξέχει προς τα επάνω- ή η κορώνα.

Plus: Μη χάσεις το event γευσιγνωσίας του Casa di Carne, την Τρίτη 5 Μαΐου

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις την ποιότητα των κρεάτων του Casa di Carne είναι περνώντας από το κατάστημα την Τρίτη 5 Μαΐου. Στο event γευσιγνωσίας που διοργανώνεται στον εξωτερικό χώρο του κρεοπωλείου, θα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις από κοντά με τους ανθρώπους του, συνειδητοποιώντας από πρώτο χέρι το μεράκι τους για το ποιοτικό κρέας. «Λόγω της κατάστασης, δεν καταφέραμε να κάνουμε εγκαίνια, οπότε διοργανώνουμε αυτό το event προκειμένου να μας γνωρίσει ο κόσμος της Γλυφάδας» λέει ο Αλέξανδρος. Όπως εξηγεί ο ίδιος, η καντίνα που θα έχει στηθεί έξω από το κατάστημα θα σερβίρει από νωρίς σουβλάκια, λουκάνικα και άλλα κρεατικά, τα οποία θα μπορείς να συνοδεύσεις με εξαιρετικό κρασί και ιδιαίτερες σάλτσες, προσφορά από το delicatessen τμήμα του Casa di Carne.