ΓΕΥΣΗ

4 ιταλικά εστιατόρια για να ξέρεις χωρίς να ρωτάς

Επτά ιταλικά εστιατόρια από τη Βουλιαγμένη ως το Φάληρο, για να ξέρεις που να πας, χωρίς να ρωτήσεις. Μην μας ρωτήσεις, ποιο είναι το αγαπημένο μας, γιατί δεν υπάρχει. Πάει ανάλογα με την περίσταση.

Da Bruno

Η ιστορία του, αν την ξεφυλλίσεις από την αρχή, φτάνε πίσω τα τριάντα χρόνια, όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Δημήτρης Τσουκάρης, αποφάσισε να μάθει τους Αθηναίους ότι εκτός από το σουβλάκι υπάρχουν κι άλλες γεύσεις που έρχονται από κοντά, δηλαδή από το γείτονα. Το Da Bruno είναι ένα από τέσσερα πιστοποιημένα, αυθεντικά ιταλικά της Αθήνας και αυτό δεν το λένε μόνο τα χαρτιά, αλλά το φωνάζουν και τα πιάτα του.

Il Salotto

Προσεγμένο από το ντεκόρ του μαγαζιού μέχρι το ντεκόρ του φαγητού, το Il Salotto έχει καταφέρει εδώ και αρκετά, πλέον, χρόνια να είναι ένα από τα πιο ποιοτικά ιταλικά εστιατόρια της Γλυφάδας. Εξαιρετικό service, πολύ λογικές τιμές για αυτό που προσφέρει και γεύσεις που ξεχωρίζουν για τα υλικά τους. Οι παπαρδέλες trifole με τα διαφορετικά μανιτάρια και την τρούφα, το ριζότο με τα θαλασσινά αλλά και η γνώση που έχει το προσωπικό του, είναι πράγματα που δεν σε θα αφήσουν να φύγεις ανικανοποίητο.

Sale Bianco

Με λίγα χρόνια στις πλάτες του (άνοιξε το 2010) αλλά πολύ καλή υποδοχή από το κοινό της Γλυφάδας, το Sale Bianco είναι ένα ιταλικό για το μεσημέρι μετά τις βόλτες στις βιτρίνες και το βράδυ πριν τα ποτά. Η pizza trufa, τα νιόκι με κοτόπουλο και μπρόκολο, αλλά και γενικώς τα περισσότερα από τα πιάτα του είναι αποδείξεις ότι ο σεφ Salvatore Andolina ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του.

Peccati di gola

Το πιο σημαντικό σε μια οικογένεια είναι το όνομα και πως αυτό συνεχίζει μέσα στο χρόνο. Η Naomi και Talita Sigillo, κόρες του Vincenzo με τις επιτυχίες στην Αθήνα, τη Μύκονο και κυρίως στη συνείδηση του κόσμου ως ένας από τους καλύτερους γνώστες της ιταλικής κουζίνας τα τελευταία 30 χρόνια, κρατάνε το όνομα Sigilo πολύ ψηλά. Το Peccati di gola είναι ένα (πιστοποιημένο) αυθεντικό εστιατόριο, με τα ζυμαρικά (πολύ) al dente, την pizza εξαιρετικά ψημένη και λεπτή και τις τιμές χαμηλές. Άλλωστε, στην Ιταλία, τι παραπάνω θα βρεις σε ένα καλό εστιατόριο;