ΓΕΥΣΗ

Ανακαλύψτε άγνωστες κοπές στον Abakos steakhouse

Tο Chuck Flap από Black Angus Αμερικής πρωταγωνιστεί αυτό το ΠΣΚ στο μενού του αγαπημένου μας steakhouse στον Πειραιά, στα πλαίσια του πρωτότυπου αφιερώματος Mind the cut by Abakos που έχει εγκαινιάσει.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έκρηξη γύρω από το κρέας και την κουζίνα του. Ορολογίες όπως Black Angus, Kobe, picanha ηχούν σαν μουσική στ’αυτιά των meat amateurs ενώ food bloggers, new age κρεοπωλεία, φάρμες και εστιατόρια έχουν αναλάβει να εκπαιδεύσουν τα κοινά για τα περίφημα premium cuts όπως το tomahawk, το rib-eye και το strip loin μεταξύ άλλων.

Τι γίνεται όμως με τις λεγόμενες “δεύτερες” κοπές; Είναι πραγματικά “δεύτερες” ή είναι απλά άγνωστες στο ευρύ κρεατόφιλο κοινό; O Executive – και πρόσφατα βραβευμένος – Chef του Άμπακου Χρήστος Τζιέρας αναλαμβάνει να μας μυήσει σε ποιοτικές “δεύτερες” κοπές που με το σωστό ψήσιμο και την κατάλληλη προετοιμασία μπορούν να αποτελέσουν μια πρώτης τάξης γαστρονομική εμπειρία και σε πολύ προσιτή τιμή.

Με αφετηρία την Παρασκευή 22 Μαρτίου ο “πολυ-καπνισμένος chef” ξεκίνησε το αφιέρωμα στα second cuts, με πρωταγωνιστές κοπές όπως το flat iron steak (η καρδιά του κομματιού που στην Ελλάδα ονομάζουμε χτένι), το inside skirt (ή αλλιώς flat steak), το Flap Steak από Black Angus (καπάκι λάπας) μεταξύ άλλων.

Κάθε ΠΣΚ και ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα ο chef του Άμπακου θα ετοιμάζει μία ή περισσότερες προτάσεις με βάση μια “άγνωστη” κοπή προκειμένου να διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του ξυλόφουρνου Mibrasa που θα φιλοξενήσει στις σχάρες του τα άκρως ενδιαφέροντα αυτά κομμάτια.

Αυτήν την Παρασκευή συνεχίζουμε το αφιέρωμα “Mind the Cut” όπου ο chef Χρήστος Τζιέρας έχει ετοιμάσει το Chuck Flap (φιλέτο λαιμού) από Black Angus Αμερικής όπου σερβίρεται κομμένο σε λεπτές φέτες με Ασιατική μαρινάδα.

Το αφιέρωμα θα τρέχει για όλο το Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο μέχρι εξαντλήσεως των κομματιών.

 

Info: Φίλωνος 66 2ας Μεραρχία, Πειραιάς (Τρούμπα), Τηλ: 2104525251, https://www.facebook.com/AbakosNo1www.instagram.com/abakos_stekihouse