ΓΕΥΣΗ

Βασίλη μου τα μπιφτέκια σου

Η ταβέρνα του Βασίλη δεν είναι μια απλή ταβέρνα. Είναι ταβέρνα επιπέδου μεταξύ γιατί-δεν-έχεις-πάει-ακόμα και πως-είναι-δυνατόν-να-μην-την-ξέρεις. Κι έχουμε τους λόγους που το επιβεβαιώνουν.

Το μενού περιλαμβάνει φοβερές σαλάτες (ναι υπάρχουν μαγαζιά που οι σαλάτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως για παράδειγμα η υδραίικη), σπιτικές συνταγές όπως λαχανοντολμάδες, γίγαντες και αρνάκι στο φούρνο, κρέατα και ψάρια. Φρέσκα μικρά και μεγάλα. Οι επιλογές, μάλιστα, αλλάζουν ανάμεσα στην ώρα (σερβίρεται ακόμα και… πρωινό των πρωταθλητών) ή την ημέρα. Πχ το Σαββατοκύριακο που ανεβαίνει και κοντοσούβλι στη φωτιά.

Το απόλυτο πιάτο, όμως, αυτό για το οποίο έγινε διάσημο το μαγαζί είναι το μπιφτέκι κοτόπουλο. Ο θρύλος, μάλιστα, λέει ότι ο κύριος Βασίλης ήταν ο πρώτος που το έβαλε πάνω στα κάρβουνα και εν συνεχεία το σέρβιρε σε πιάτο, λανσάροντας μια ανεπανάληπτη γευστική καινοτομία.

Η ταβέρνα του Βασίλη όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά των καλοφαγάδων, αλλά και στέκι ιστιοπλόων (λογικά αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη Μαρίνα Αλίμου). Και έχουμε κάθε λόγο να εμπιστευόμαστε τη συγκεκριμένη κατηγορία, που αν μη τι άλλο είναι κοσμογυρισμένοι και ξέρουν από καλό φαί, καθότι ως γνωστόν: κάθε λιμάνι και μια καλή ταβέρνα.

Συνταγματάρχη Δαβάκη 3, Άλιμος (210 – 9839250)