BRUNCH

Στο Italus μπορείς να φας ακόμη και την κούπα του καφέ σου

Στην πιο πρόσφατη προσθήκη του Ανδρέα Βαγιανού, το μυθικό στέκι του βασιλιά Italus, μπορείς ακόμη και να δοκιμάσεις την κούπα (από βάφλα) του καφέ σου.

Πέρσι κιόλας ήταν τότε που κατέβηκε ο Ιταλός, ο βασιλιάς των Οινοτρών, προς την Καλλιθέα με σκοπό να ανοίξει ένα μαγαζί με μυθικό καφέ και βασιλικό brunch. Από αυτά δηλαδή, που είχαν και στο χωριό του. Λέγεται πως ο Ιταλός είναι τόσο σπουδαίος που έδωσε και το όνομά του στην γειτονική χώρα με τα φανταστικά πανίνι και τον εκπληκτικό καφέ, Ιταλία. Εμείς επιβεβαιώνουμε την σπουδαιότητα και την συνεισφορά του στον καφέ και τους all day τρόπους απόλαυσης του, αφού «φάγαμε και τα ποτήρια». Κυριολεκτικά.

Μπαίνοντας μέσα στο βιομηχανικό και ταυτόχρονα ζεστό Italus, οι μυρωδιές σε κρατούν από το πρώτο κιόλας λεπτό. Ο λόγος για τον οποίο έφτασες στο μαγαζί, δεν ενδιαφέρει πολλούς αλλά ο λόγος για τον οποίο θα μείνεις έχει τη μέγιστη σημασία για τον κόσμο. Το Italus μπορεί να το ανακάλυψες επειδή μένεις κοντά, ή επειδή δουλεύεις κοντά. Εμείς το ανακαλύψαμε επειδή μάθαμε πως εκεί μπορείς να φας το καλύτερο brunch σε επιμέλεια του Μr Cool Artisan αλλά μπορείς να βρεις και κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει να κάνει με τόση επιτυχία στη χώρα μας. Δεν ξέρω καν, εάν έχει τολμήσει να προσπαθήσει κάποιος να το κάνει. Εκεί μπορείς να ζητήσεις το διπλό cappuccino ή το espresso σου μέσα σε ένα χωνάκι. Αυτό στην δική μας γλώσσα, θα μεταφράζονταν ως eco-friendly και ultra-tasty.

Ας φύγουμε όμως λίγο από τον καφέ, κι ας επικεντρωθούμε στο μενού που έχει επιμεληθεί ο Γαβριήλ Νικολαΐδης. Ένα μενού στο οποίο συνδυάζονται οι ελληνικές και οι ιταλικές γεύσεις στη λογική του γρήγορου, street food. Στο Italus μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου με κάποια από τις χορταστικές ομελέτες φούρνου στο τηγανάκι, το μοναδικό ανοιχτό κρουασάν με τηγανητό αβγό, αβοκάντο και φέτα, κάποιο bagel με προσούτο αλλά και το panino. Μπορείς να συνεχίσεις για δεκατιανό με τη focaccia margherita με μείγμα τυριού και ντοματίνια, αλλά και το cannolo με μοσχάρι Δράμας, καραμελωμένα κρεμμύδια και τσένταρ. Για να αντέξεις την πολύ δουλειά στο γραφείο, μη νομίζεις. Όλα τα παραπάνω φυσικά, μπορούν να συνδυαστούν με τους φυσικούς χυμούς που ετοιμάζονται σε χρόνο dt.

Τα μεσημέρια στο μυθικό μέρος της Καλλιθέας, σου δίνουν την επιλογή να επιλέξεις κάποια από τις τραγανές και γεμάτες φαντασία, πίτσες του Italus. Πρόκειται για πίτσες που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, αφού δημιουργούνται από μια διπλή τορτίγια που γεμίζεται με διάφορα τυριά και μετά προσθέτεις αλλαντικά, κι άλλα τυριά, αβγό και ό,τι άλλο εσύ θελήσεις.

Εάν τώρα, ο δρόμος που σε βγάλει στο Italus, είναι ο δρόμος που επιλέγεις να διασχίζεις τα σαββατοκύριακα της ζωής σου, ας προχωρήσουμε στα γλυκά. Εμείς, σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα τα over the moon pancakes με κρέμα nutella, κρέμα mascarpone και μπισκότα Oreo. Κι ας μην επαναλαμβανόμαστε, το choco cup για τον καφέ σας μην ξεχάσετε στον δρόμο του γυρισμού!

Italus, Ελ. Βενιζέλου 104, Καλλιθέα (Τηλ: 2109512341) // Facebook & Instagram