BURGERS

Brothers In Law, από την Θεσσαλονίκη στη Γλυφάδα, ένα burger δρόμος

Οι εκ Θεσσαλονίκης μπεργκερο-μπατζανάκιδες κατέβηκαν από το πιο βόρειο τμήμα της χώρας στα νότια προάστια για να μοιράσουν λαχταριστά burgers και την φιλοσοφία τους.

Πριν από περίπου έξι μήνες, το Brothers in Law “προσγειώθηκε” στην Γλυφάδα, αλλάζοντας την κοσμοθεωρία μας για το πως τελικά, αναγνωρίζεις ένα καλό μπεργκεράδικο. Αφήνοντας πίσω μια φήμη δέκα χρόνων και μια εξαιρετική συντροφιά σε κάθε μας εκδρομή στην Θεσσαλονίκη, ο Στέλιος Καντεράκης και ο Δημοσθένης Χατζηνικολάου αποφάσισαν να μοιράσουν την διαδρομή, προς όφελός μας!

Η ιστορία τους

Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία των εμπνευστών του Brothers in Law να απολαμβάνουν κορυφαίας ποιότητας burgers. Έτσι, τον Δεκέμβριο του 2013 στην οδό Π.Μελά 30 στην Θεσσαλονίκη, ο Στέλιος, managing director και ιδρυτής της αλυσίδας σήμερα, και ο Δημοσθένης, executive chef και ιδρυτής, αποφάσισαν να μετατρέψουν το μεσογειακό τους εστιατόριο στο απόλυτο μπεργκεράδικο. «Το Brothers in Law πρωτοσυστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 2008, με εντελώς διαφορετικό ύφος από αυτό του burger restaurant που όλοι γνωρίζουν σήμερα. Η επιχείρηση ήταν ένα εστιατόριο με μεσογειακό χαρακτήρα που στον κατάλογο του, μεταξύ άλλων, είχε μόνο 3 burgers, τα οποία ήταν και τα πιο δημοφιλή στους πελάτες μας,» λένε οι ιδιοκτήτες του προσπαθώντας να εξηγήσουν πως έφτασαν να θέλουν να φτιάξουν τα καλύτερα burgers στην πόλη. «Αφουγκραζόμενοι το κενό που υπήρχε στην αγορά της Θεσσαλονίκης και παίρνοντας το ερέθισμα από τους πελάτες του παλιότερου concept των ιδρυτών του Brothers in Law, αλλάξαμε εντελώς το ύφος του εστιατορίου και το μετατρέψαμε σε αυτό που σήμερα, ονομάζουμε burger restaurant».

Η φιλοσοφία και τα burgers τους

Η στρατηγική, όπως και η φιλοσοφία τους βασίζεται στην ποιότητα και αυτό δεν θα αλλάξει, όσα ακόμη Brothers in Law κι αν ανοίξουν στο μέλλον. «Στην κορυφή της πυραμίδας κυριαρχεί η άριστη ποιότητα και το στοιχείο του χειροποίητου που υπάρχει σε όλα μας τα συστατικά. Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι φρέσκα και παρασκευάζονται στην κουζίνα μας, δίνοντας καθημερινή προσήλωση στην διατήρηση της ποιότητας που μας χαρακτηρίζει. Ο δικός μας στόχος είναι να εξελισσόμαστε καθημερινά σε όλα τα παραπάνω, να βρισκόμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση που θα βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τον πελάτη αλλά και τον πυρήνα της εταιρείας».

Με έντονες επιρροές από τη Νεοϋορκέζικη σκηνή και με μια ανοιχτή κουζίνα στο μενού του Brothers in Law θα βρεις από ζουμερά και πεντανόστιμα burgers και κρέατα, μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και πατάτες τηγανητές, μέχρι και wraps που φτιάχνονται και ψήνονται εκείνη την στιγμή.

Όλα τα burgers του καταλόγου, όμως είναι ξεχωριστά και έχουν το δικό τους χαρακτήρα. Εμείς δοκιμάσαμε το ιδιαίτερο Onassis burger, όπου κυριαρχούν ελληνικές γεύσεις όπως η φέτα και η τυροκαυτερή, αλλά και το προσωπικό μου αγαπημένο Red Riding Hood με κατσικίσιο τυρί και πουρέ raspberry. Τα πιάτα που κέρδισαν την εύνοια του ουρανίσκου μας ήταν το αυθεντικό αμερικάνικο Mac n Cheese και το καυτερό El Macho Burger.

«Τα αγαπημένα του κοινού μοιάζει να είναι το Return of the Cowboy με cream cheese και καραμελωμένα κρεμμύδια -που με την προσθήκη τηγανητού αυγού απογειώνει τον ουρανίσκο-, και το Elvis με φυστικοβούτυρο, τηγανητή μπανάνα και μαρμελάδα φράουλα, για κάτι πιο γλυκό από τα συνηθισμένα. Όλα τα burgers είναι με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι ψημένο στα κάρβουνα ενώ από τον κατάλογο δεν λείπουν επιλογές για vegeterians, club sandwiches, platters και άλλα».

Το Brothers in Law στα νότια προάστια των Αθηνών

Η απόφαση να κατέβουν στην Αθήνα, ήρθε όσο πιο αβίαστα γινόταν. Ήταν ένα επόμενο βήμα που εμείς περιμέναμε πολύ καιρό να γίνει και εκείνοι διάλεξαν την κατάλληλη στιγμή. Αφού μας έδωσαν μια γεύση από τα burgers τους στα προηγούμενα Burger Festivals, αποφάσισαν να κατέβουν στην πρωτεύουσα με τις πιθανότητες επιτυχίας με το μέρος τους. «Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της χώρας και αυτό τα εξηγεί όλα! Είναι μια δελεαστική αγορά με τεράστιο πληθυσμό και ένα μέρος όπου το burger είναι στις πρώτες γευστικές προτιμήσεις των ανθρώπων που ζουν εδώ. Θεωρούμε ότι ταιριάζει πολύ στα γούστα των Αθηναίων μπορεί επάξια να ανταγωνιστεί, αλλά και να ξεχωρίσει, καθώς το συγκριτικό πλεονέκτημα που υπερέχουμε έναντι του ανταγωνισμού είναι ένα σύμπλεγμα εξαιρετικής ποιότητας φαγητού, πελατοκεντρικής εξυπηρέτησης και απίστευτης ταχύτητας, χωρίς αυτό να σημαίνει προχειρότητα».

Γιατί όμως, δεν αποφάσισαν να ανοίξουν άλλο ένα μπεργκεράδικο στο κέντρο της Αθήνας; «Το γεγονός ότι ειδικά η Γλυφάδα είναι πολύ μεγάλη και ξεχωριστή αγορά, με μεγάλη εμπειρία και αγάπη στο burger εδώ και πολλά χρόνια, είναι κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο δικό μας brand. Όλοι αγαπάμε το burger και την καθαρή γεύση του, αγαπάμε την ποικιλία των παραλλαγών του, την απόλυτη ποιότητα των υλικών και μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυτή την εμπειρία».

Μετά από ένα καλό χρονικό διάστημα στην Αθήνα, αυτό που τους έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση όμως, είναι «Η πολύ θετική ανταπόκριση του κόσμου, η διάθεσή του να δοκιμάσει νέες γεύσεις εκτός των αγαπημένων τους burgers και η συνεχής μετακίνηση του κοινού αναζητώντας νέες προτάσεις στο φαγητό».