BURGERS

Smash’n Bun: Ένας ολοκαίνουργιος ναός του burger στο Κολωνάκι

Το Smash’n Bun είναι το νέο spot στο Κολωνάκι με το πιο ζουμερό Smash burger, το τραγανό Κorean fried chicken και πολλές ακόμη street food αμαρτίες.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι τάσεις στο φαγητό ξεπηδούν από την καρδιά της πόλης. Το Smash’ n Bun, το νέο burger spot στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, έρχεται να το επιβεβαιώσει, μετατρέποντας το street food στην απόλυτη γαστρονομική πρόταση.

Ο Γιώργος Μελισσάρης και ο Γιάννης Μωράκης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Τόμας Γκρούμπατς και αναθέτουν στον ταλαντούχο και πολυβραβευμένο, στον χώρο του fine dining, σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου το ανατρεπτικό project.

Αν έχετε αναρωτηθεί τι σημαίνει Smash Burger τώρα ήρθε η στιγμή να μάθετε απολαμβάνοντάς το στην καλύτερη εκδοχή του. Στο Smash ’n Bun, αυτό το λαχταριστό μπιφτέκι, το οποίο γράφει ιστορία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια από τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε στο Kentucky, πραγματικά απογειώνεται.

Εκλεκτός, 100% ελληνικός μοσχαρίσιος κιμάς 40 ημερών dry-aged ωρίμασης, ζυμώνεται μόνο με αλάτι σε μπάλα και στη συνέχεια πιέζεται δυνατά με ειδικές πρέσες πάνω στην καυτή επιφάνεια ψησίματος, μέχρι να αποκτήσει πάχος μόλις μισό εκατοστό. Αυτή η διαδικασία μειώνει τον χρόνο μαγειρέματος, ενώ παράλληλα – καθώς οι γωνίες ξεροψήνονται παγιδεύοντας τους ζωμούς και κάθε νόστιμη λιπαρή ουσία του κρέατος στο εσωτερικό – η γεύση εκτοξεύεται σε άλλο επίπεδο.

Το απίστευτο comfort αποτέλεσμα συμπληρώνουν το χειροποίητο bun από βιολογικό αλεύρι, το οποίο ζυμώνεται και ψήνεται στο Smash’n Bun, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως για παράδειγμα το τυρί, το μπέικον και η ντομάτα είναι βιολογικά. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται ακόμη και οι ναξιώτικες πατάτες που το συνοδεύουν και τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος.

Εξίσου πληθωρικά είναι τα grilled-cheese sandwiches- το μυστικό τους είναι ο τρόπος που δημιουργείται η χρυσαφένια κρούστα στους και το κορυφαίο cheddar-  ενώ τα λόγια είναι περιττά μπροστά στο Korean fried chicken του Smash ’n Bun: για την παρασκευή του χρησιμοποιείται βιολογικό ελληνικό κοτόπουλο, το οποίο διπλοπανάρεται και ψήνεται σε ειδική φριτέζα τηρώντας ευλαβικά συγκεκριμένους χρόνους προκειμένου κάθε λαχταριστή μπουκιά να είναι τραγανή απ’ έξω και ζουμερή από μέσα.

Δε θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει και η vegan πρόταση, το yogi burger, με bun από γάλα αμυγδάλου, plant based putty από την Beyond Meat, πίκλες, και faux garlic mayo,στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε έξτρα  vegan bacon.

Τις λαχταριστές προτάσεις του Smash ’n Bun συνοδεύουν οι μπύρες της ελληνικής εταιρείας Strange Brew που εκπροσωπεί επάξια το εγχώριο craft κίνημα.

Κάνε την παραγγελία σου μέσω των εφαρμογών wolt και e-food και οι αγαπημένες street food γεύσεις θα έρθουν στην πόρτα σου, ενώ σε λίγο καιρό θα λειτουργήσει και η υπηρεσία delivery.

Αν πάλι βρίσκεστε στο κέντρο, η ομάδα του θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει από κοντά για take away.