ΓΕΥΣΗ

Casa di Carne, το ολοκαίνουργιο boutique κρεοπωλείο της Γλυφάδας που αξίζει να εμπιστευτείς

Στο νούμερο 78 της οδού Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα άνοιξε εδώ και λίγες μέρες ένα κρεοπωλείο που συνδυάζει την οικογενειακή παράδοση στο ποιοτικό κρέας με την πιο σύγχρονη επαγγελματική προσέγγιση και τις πιο value for money τιμές.

Υπό κανονικές συνθήκες, αυτό το κείμενο θα ήταν αφιερωμένο στα εντυπωσιακά εγκαίνια και στα gourmet events γευσιγνωσίας που η Νίκη Μποζιονέλου και ο Αλεξάνταρ Στέβοβιτς είχαν ετοιμάσει για το opening του νέου boutique κρεοπωλείου που άνοιξαν επί της οδού Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα. Στο κατάστημα, ο κόσμος θα έκανε ουρά για να χαζέψει τις πλούσιες βιτρίνες, να μάθει για τις ιδιαίτερες κοπές, να ρωτήσει για τα κρέατα ξηράς ωρίμανσης που βρίσκονται στο ειδικό dry aging ψυγείο και περιμένουν να περάσουν τουλάχιστον 15 μέρες πριν ωριμάσουν αρκετά ώστε να κοπούν για τον πρώτο υποψήφιο πελάτη.

Το Casa di Carne, όμως, άνοιξε σε μία περίοδο ιδιαίτερη για όλους, και ακόμα περισσότερο για τους δημιουργούς του.

«Η αλήθεια είναι ότι αμφιταλαντευτήκαμε πάρα πολύ» παραδέχεται η Νίκη. «Ετοιμάζαμε το Casa di Carne από τον περασμένο Νοέμβριο και, ακριβώς την εβδομάδα που επρόκειτο να ανοίξουμε, επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Το σκεφτήκαμε πάρα πολύ,  αν πρέπει να ανοίξουμε τελικά μέσα σε αυτήν την κατάσταση. Αλλά αποφασίσαμε ότι το οφείλουμε στο προσωπικό μας να το κάνουμε. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν αφήσει τις προηγούμενες δουλειές τους για να έρθουν εδώ, για δώδεκα οικογένειες που περιμένουν τον μισθό τους από εμάς. Δεν μπορούσαμε λοιπόν να τους αφήσουμε σε αναμονή μέχρι η κατάσταση να είναι πιο βολική για εμάς επιχειρηματικά. Επειδή πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, αποφασίσαμε να ανοίξουμε. Και ας μη γίνει το opening ακριβώς όπως το είχαμε προγραμματίσει».

Βεβαίως, το προσωπικό του Casa di Carne τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Γάντια και αντισηπτικά είναι παρόντα σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, από το παρασκευαστήριο και τα ψυγεία μέχρι τους πάγκους κοπής και τα ταμεία. «Εννοείται ότι έχουμε πάρει όλα τα μέτρα προστασίας για να νιώθουν ασφαλείς οι πελάτες μας. Αλλά αυτό για εμάς δεν αποτελεί εξαίρεση λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε. Είναι ο κανόνας» λέει η Νίκη.

Το κρέας στο σπίτι του

Για τη Νίκη Μποζιονέλου, το πάθος για το καλό κρέας ήταν πάντα στο DNA της οικογένειάς της. Στο Άργος, από όπου κατάγεται, το χασάπικο που άνοιξαν το 1959 ο παππούς και η γιαγιά της ήταν το μέρος όπου μικρή θυμάται να βγάζει -δουλεύοντας στο ταμείο- το πρώτο της χαρτζιλίκι. Ο πατέρας της ασχολήθηκε με την εμπορία κρεάτων σε επίπεδο όχι μόνο λιανικής αλλά και χονδρικής πώλησης, δημιουργώντας τον Όμιλο «Μποζιονέλος» που σήμερα αποτελεί μια αναγνωρισμένη σταθερά στον χώρο. Δέσμευση της εταιρίας, να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Πάνω σε αυτήν τη φιλοσοφία χτίστηκε το όραμα της Νίκης και του Άλεξ. «Θέλαμε να φτιάξουμε ένα κρεοπωλείο όπου το παραδοσιακό παντρεύεται με το σύγχρονο και το value for money γίνεται πράξη. Είχαμε στο μυαλό μας ένα αγγλικού τύπου χασάπικο, από αυτά που στις βιτρίνες του βρίσκεις τα πάντα, σε πραγματικά υψηλή ποιότητα αλλά ταυτόχρονα σε ανταγωνιστικές τιμές. Κοπές, παρασκευάσματα και έτοιμες λύσεις που μπορεί μια νοικοκυρά να βάλει απλώς στον φούρνο ή στο τηγάνι και να έχει ένα φαγητό ολοκληρωμένο, σπιτικό και πεντανόστιμο με ελάχιστο κόπο.  Όλα μας τα παρασκευάσματα γίνονται καθημερινά εδώ. Από τα μπιφτέκια και τις κοτοπομπουκιές μέχρι τα ρολά, το κοντοσούβλι ή το “κυριακάτικο” γκιούλμπασι , όλα είναι χειροποίητα, με κρέατα ελληνικά και ολόφρεσκα, κομμένα από εμάς, με συνταγές εξολοκλήρου δικές μας».

Πράγματι, μπαίνοντας στο Casa di Carne, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις είναι η τεράστια βιτρίνα του. Εκτείνεται σε 18 συνολικά μέτρα και καθημερινά φιλοξενεί περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη κρεάτων και παρασκευασμάτων (συνολικά 185 κοπές και συνταγές που εναλλάσσονται). Μπιφτέκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας, μοσχαρίσια αλλά και με κιμά black angus, rib eye από ελληνικό μοσχάρι, κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής και φυτικής διατροφής, βιολογική μοσχίδα, χοιρινή πλεξούδα (ή «γλυφιτζούρι») με τη μυστική μαρινάδα του Casa Di Carne, «εξοχικό» με μοσχάρι, καρότο, πιπεριές, και σκληρό τυρί, χοιρινή πορκέτα γεμιστή με μείγμα τυριών και σπανάκι, χειροποίητα λουκάνικα, premium κοπές και ιδιαίτερα κρέατα όπως το ιαπωνικό μοσχάρι Wagyu είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που απλώνονται μπροστά σου. Η Νίκη θα σε συμβουλεύσει να μη φύγεις από το κρεοπωλείο χωρίς τις κοτομπουκιές, που είναι ιδανικές για τα παιδιά γιατί γίνονται μόνο από φιλέτο κοτόπουλου και πανάρονται με δημητριακά, ενώ δεν χρειάζονται τηγάνι, αφού ψήνονται και γίνονται τραγανές και πεντανόστιμες στον φούρνο.

Τα παρασκευάσματά μας!!Όλα φτιάχνονται στο μαγαζί μας, καθημερινά, με τα πιο αγνά υλικά!❌ χωρίς χημικά❌ χωρίς σόγια…

Geplaatst door Casa Di Carne op Maandag 6 april 2020

5 ακόμα πράγματα που αξίζει να ξέρεις για το Casa Di Carne

– Τα κρέατα (με εξαίρεση τις ιδιαίτερες ράτσες όπως το μοσχάρι Wagyu ή το Black Angus) είναι ελληνικά και έρχονται καθημερινά στο κατάστημα από επιλεγμένους προμηθευτές από διάφορα σημεία της χώρας, όπως τα Τρίκαλα, το Αγρίνιο ή η Εύβοια.

-Το προσωπικό που ασχολείται με την κοπή και την επεξεργασία των κρεάτων είναι όχι μόνο έμπειρο αλλά και απολύτως καταρτισμένο, αφού όλοι προέρχονται από επαγγελματικές σχολές κρεοπωλών, με πραγματική γνώση, μεράκι και αγάπη για το κρέας.

-Στο κατάστημα, εκτός από το κρεοπωλείο, θα βρεις και ένα πλήρως ενημερωμένο delicatessen με προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Στα ράφια θα ξεχωρίσεις τυριά από την Κρήτη, μύλους αλατιού και μπαχαρικών, εξαιρετικό παρθένο κορωνέικο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, ιδιαίτερες μουστάρδες, όσπρια και χειροποίητα ζυμαρικά. Αν θέλεις τη συμβουλή μας, αναζήτησε τις σφακιανές πίτες του Χιωτάκη και τα περίφημα αλλαντικά Sary.

-Αν το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσεις είναι η τεράστια ποικιλία σε κρέατα και παρασκευές με βάση το κρέας, το δεύτερο πράγμα που θα σε εντυπωσιάσει είναι σίγουρα η καθαριότητα. Οι γυαλισμένες βιτρίνες και οι πάγκοι που πραγματικά λάμπουν είναι η χειροπιαστή απόδειξη ότι εδώ τίποτα, ούτε σε επίπεδο καθαριότητας, δεν αφήνεται στην τύχη.

-Δεν χρειάζεται να επισκεφθείς το κατάστημα της οδού Γούναρη για να απολαύσεις τα κρέατα και τα υπόλοιπα προϊόντα του Casa di Carne. Οι άνθρωποί του αναλαμβάνουν καθημερινά να παραδίδουν τις τηλεφωνικές παραγγελίες κατ’ οίκον. Αρκεί ένα τηλεφώνημα στο 2109600442.