ΓΕΥΣΗ

ΧΗ.ΜΑ η γευστική εξίσωση των νοτίων προαστίων

Δύο αδέρφια, ένας χημικός και ένας μαθηματικός, εστιάζουν στη γαστρονομία όπου εδώ και πολλά χρόνια σερβίρουν καλό κρέας (και όχι μόνο).

Και όμως υπάρχει ένα εστιατόριο στα νότια προάστια που ξεκινάει και καταλήγει σε μία εξίσωση: 1+1=ΧΗ.ΜΑ

Ένας ΧΗμικός ένωσε τις δυνάμεις του με ένα ΜΑθηματικό και έτσι δημιουργήθηκε το ΧΗ.ΜΑ. Η εξίσωση της ζωής ένωσε τα ενδιαφέροντα σε δύο αδέρφια που αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο με καθαρό και ακέραιο αποτέλεσμα. Ο λόγος για τον Χημικό Τόλη Μπρικέ και τον Μαθηματικό Μπάμπη Μπρικέ που αποφάσισαν να «εστιάσουν» μετά τις σπουδές τους στην εστίαση. Γιατί σύμφωνα με δηλώσεις τους στο nou-pou.gr το επιτυχημένο πιάτο θέλει καλή χημεία και η δημιουργία ξεχωριστών πιάτων τις σωστές μαθηματικές πράξεις.

Τα δύο αγαπημένα αδέρφια εργάζονταν από πολύ μικρή ηλικία δίπλα στον πατέρα τους που διατηρούσε κρεοπωλείο. Έτσι μπήκε το μικρόβιο και στους δύο για το καλό κρέας.

Με όχημα λοιπόν την ειλικρίνεια και την βαθιά γνώση δημιούργησαν στην Παλαιά Φώκαια το πρώτο ΧΗ.ΜΑ. το οποίο έγινε πολύ γρήγορα γνωστό στέκι για το καλό φαγητό με αυθεντικές συνταγές 40 χρόνων.

Οι πελάτες της Παλαιάς Φώκαιας αποτέλεσαν και την κινητήρια δύναμη για να επεκτείνουν την επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα τους στην καρδιά του Αλίμου.

Τα δύο αδέρφια αναζητούσαν πάντοτε το βέλτιστο αποτέλεσμα μέχρι να φτάσει η μερίδα στο πιάτο μας. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι σίγουρα υπάρχουν καλύτερες λύσεις στις πράξεις εστίασης που επιδίδονται καθημερινά και γι’ αυτό αναζητούν τα ιδανικά υλικά, τους τέλειους συνδυασμούς, βρίσκονται πάνω από όλες τις διαδικασίες παραγωγής. Η εξίσωση στο ΧΗ.ΜΑ. κρύβει σκέψη, έφεση στη μαγειρική, συγκέντρωση, μία ιεροτελεστία δημιουργίας, μεράκι και αγάπη που έχει καλλιεργηθεί από πολύ μικρή ηλικία, σπουδές θετικής κατεύθυνσης που βοηθούν στις δημιουργίες και την αναζήτηση του άριστου αποτελέσματος.

Ο Χημικός και ο Μαθηματικός που συνθέτουν το ΧΗ.ΜΑ. μας λένε χαρακτηριστικά ότι το παραμικρό υλικό εάν αφαιρεθεί ή δεν μπει στη σωστή ποσότητα, το αποτέλεσμα στο φαγητό θα αλλάξει και γι’ αυτό εξιτάρονται από τον χώρο της εστίασης.

 

Το περιβάλλον είναι ζεστό και πολύ έντονο το ανθρώπινο στοιχείο στο ΧΗ.ΜΑ., νιώθεις οικεία από την πρώτη στιγμή με φιλική διάθεση από το προσωπικό, αλλά και υψηλό επαγγελματισμό. Αξίζει να αναφερθούμε και στην ιδιαίτερη μουσική που συνοδεύει το φαγητό και αναδεικνύει ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα μία εμπειρία ζωής που ξεκινάει πολλές φορές πριν ακόμα μπούμε σε ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών όπως είναι το ΧΗ.ΜΑ. Το πηγαίο χαμόγελο στην ευγενική κοπέλα που μας συνοδεύει στο τραπέζι, τα ακούσματα στον σωστό τόνο, ο διαλεγμένος ατμοσφαιρικός διάκοσμος, μας προετοιμάζουν κατάλληλα για το τι θα επακολουθήσει ως εμπειρία χωρίς να περιορίζεται η ματιά στο πιάτο του φαγητού. Η προετοιμασία του τραπεζιού της επιλογής μας γίνεται αθόρυβα από το προσωπικό και γίνεται αισθητός από την πρώτη στιγμή ο σεβασμός στην ιδιαίτερη στιγμή της συνεύρεσης σε έναν χώρο εστίασης είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία έξοδο για φαγητό.

Όταν ρωτήσαμε τα δύο αδέρφια ποια είναι η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου θετικής κατεύθυνσης μας απάντησαν πως «στο ΧΗ.ΜΑ όλα τα πιάτα τα θεωρούμε σπεσιαλιτέ και αν δεν το πιστεύαμε δε θα είχαν ενταχθεί ποτέ στον κατάλογο. Η διαδικασία για να συμπεριλάβουμε ένα νέο πιάτο είναι χρονοβόρα, με πολλαπλά τεστ γευσιγνωσίας, ειδικές συνταγές, πρωτότυπες δημιουργίες και κατάλληλους συνδυασμούς. Έχουμε μάθει μετά από χρόνια μάλιστα να ακούμε πολύ προσεκτικά τις ανάγκες των πελατών μας και δεν είναι λίγες οι φορές που όταν δημιουργούμε πρώτη φορά ένα πιάτο ρωτάμε τους πελάτες μας τη γνώμη τους».

Απ’ ό,τι φαίνεται χρειάζεται καλή χημεία μέσα σε ένα εστιατόριο και το ΧΗ.ΜΑ. στον Άλιμο και στην Παλαιά Φώκαια συγκεντρώνουν όλα όσα χρειάζονται για να υπάρχει το σωστό αποτέλεσμα.

 Παλαιά Φώκαια: 25ης Μαρτίου 11, Τηλ.: 22910 78 235

Fb ΧΗ.ΜΑ