ΓΕΥΣΗ

Το cinnabon του Αthens Metro Mall

Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

Η εμμονή: Το πιο διάσημο ρολό κανέλας στον πλανήτη, με ιστορία που πηγαίνει πίσω στο 1985 όταν και άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Seattle.

Γιατί: Όποιος το έχει δοκιμάσει, δεν κατάφερε να το ξεχάσει ποτέ. Ένα εντελώς εθιστικό ρολό, φτιαγμένο με την καλύτερη κανέλα του κόσμου και με βελούδινη επικάλυψη cream-cheese frosting. Η μυρωδιά του είναι ανεπανάληπτη. Το ίδιο και η πρώτη δαγκωνιά στην αφράτη, γλυκιά σαν αμαρτία, ‘σάρκα’ του. Εμείς προτιμάμε το classic roll, το οποίο τρώμε εκεί με το που βγει. Αν και επίσης υπάρχει μικρότερο μέγεθος και διαφορετικές ποικιλίες (π.χ. με σοκολάτα) και η επιλογή να τα πάρεις σπίτι σε ειδικό κουτάκι και να τα ζεστάνεις στο φούρνο. Ιδανικό για πρωινό Κυριακής και όχι μόνο.

Πού θα το βρεις: Στο υποκατάστημα της αλυσίδας, το μοναδικό στα νότια προάστια και ένα από τα μόλις δυο στην Αθήνα, στον τρίτο όροφο του Athens Metro Mall επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.