ΓΕΥΣΗ

Το crispy Λαβράκι του Blue Fish

Το Nou-Pou.gr διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

Στο εστιατόριο Blue Fish το φρέσκο ψάρι φιλετάρεται και ψήνεται με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με το πιάτο Λαβράκι Crispy Skin. Ο σεφ του εστιατορίου, Γιώργος Οικονομίδης, μας μίλησε για τη φιλοσοφία του grill ρομπάτα, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «γύρω από τη φωτιά». Πρόκειται για έναν παραδοσιακό γιαπωνέζικο τρόπο ψησίματος με κάρβουνα. To φρέσκο ψάρι περνάει μέσα από έντονη φωτιά, κάτι που κάνει την πέτσα του crispy και το εσωτερικό του ζουμερό.

Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει από το κεφάλι μέχρι την κοιλιά και την ουρά του ψαριού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το κρέας. Το πιάτο Λαβράκι Crispy Skin αλατίζεται με χοντρό αλάτι από τη μεριά της πέτσας και σερβίρεται πάνω σε ψητά λαχανικά με μία ασιατική σάλτσα ponzu. Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι με παρθένο ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο κι ένα παντζάρι που έχει ψηθεί, αποδομηθεί και τελικά αξιοποιηθεί σε μορφή μαγιονέζας. Κάθε ψάρι Blue Fish αντιμετωπίζεται στο ξεχωριστά και εδώ φρέσκο ψάρι σημαίνει ποιοτικό ψάρι, ψάρι που είναι στην εποχή του.

Βlue Fish, Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ: 210-967 1778