ΓΕΥΣΗ

Dakota pub: Φρέσκια μπύρα κάτω από τα φτερά μιας Ντακότα στο Ελληνικό

Προνομιακά τοποθετημένη εντός του ανακαινισμένου πολυχώρου Barin, πίσω από τον Βασιλόπουλο στο Ελληνικό, η “Dakota Beer-pub” προσφέρει φρέσκια μπύρα τσέχικης συνταγής κάτω από τα φτερά ενός αεροπλάνου τύπου DAKOTA από τον πόλεμο της Κορέας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επισκεφθεί κανείς την “Dakota Beer-pub” που βρίσκεται στην περιοχή του Ελληνικού,  εντός του επιβλητικού πολυχώρου Barin, ο οποίος στεγάζεται σε ένα τριώροφο οίκημα 1.400 τ.μ.

Ξεκινώντας από τον πραγματικά one of a kind εξωτερικό της χώρο, όπου δεσπόζει ένα αεροπλάνο τύπου DAKOTA (ίσως το τελευταίο εναπομείναν από τον πόλεμο της Κορέας), κάτω από τα φτερά του οποίου μπορεί κανείς να γευτεί μοναδική χειροποίητη μπύρα, συνοδεία λαχταριστής ποικιλίας πιάτων τσέχικων λουκάνικων ή απλώς να απολαύσει ευχάριστα τον καφέ του.

Και όταν λέμε φρέσκια μπύρα, το εννοούμε καθώς στην “Dakota Beer-pub” οι λάτρεις της μπύρας έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν φρέσκια μπύρα – αυθεντικής τσέχικης συνταγής- κατευθείαν από τα χάλκινα καζάνια του μικρού της ζυθοποιείου.

Ελάτε να απολαύσετε τη γεύση της πραγματικά ελαφριάς μπύρας, με μια ελάχιστα πικρή γεύση από τον λυκίσκο ή τη γεύση της σκούρας μπύρας, με τις αρωματικές νότες καραμέλας. Όλα αυτά δια χειρός του έμπειρου ζυθοποιού, ο οποίος έχει σπουδάσει στη σχολή ζυθοποιίας της καλύτερης μπυραρίας στην Πράγα, που δημιουργεί σύμφωνα με παλιές μοναστηριακές συνταγές, χωρίς συντηρητικά, χωρίς προσθήκη ανθρακικού, φυσική μπύρα βιοτεχνίας.

Συγκεκριμένα η ξανθιά μπύρα ταιριάζει απόλυτα με ποικιλία πιάτων, τα οποία διατίθενται στο μπαρ και είναι παρασκευασμένα από αυθεντικά τσέχικα λουκάνικα υψηλής ποιότητας, ενώ  η μαύρη μπύρα συνδυάζεται απόλυτα με λαδέρα φαγητά ή με γλυκά.

Μια υπέροχη εμπειρία που έχει ένα επιπλέον όφελος αφού, όπως οι γνώστες της μπύρας γνωρίζουν, η καλή μπύρα όχι μόνο φτιάχνει την διάθεση, αλλά βοηθά να  διατηρηθεί η καλή υγεία καθώς η μπύρα δυναμώνει τα κόκαλα, μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος, ρυθμίζει την χοληστερίνη, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, αποτρέπει την λιθίαση και προστατεύει από την άνοια.

Μια επίσκεψη στην μπυραρία Dakota αποτελεί ταυτόχρονα μια ιδανική ευκαιρία για να κάνετε μια βόλτα στους χώρους του Πολυχώρου Βarin (εκεί που επίσης στεγάζεται το Barin Event & restaurant που είναι ιδανικό για διάφορες εκδηλώσεις), ενός τόπου συνάντησης που προσφέρει μια μοναδική ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για χαλάρωση και γευστική απόλαυση, όσο και για στιγμές διασκέδασης, καλλιτεχνικής ψυχαγωγίας και πολιτιστικής αναζήτησης.