ΓΕΥΣΗ

Δοκιμάσαμε το νέο menu του Moorings στον ανανεωμένο χώρο του

Το Moorings ανανεώθηκε εκπλήσσοντας όλες τις αισθήσεις μας. Όχι πως χρειαζόμασταν και λόγο για να θαυμάσουμε τη θέα του. 

Αν ο Ποσειδώνας είχε ένα χώρο ανάπαυσης στα νότια, όταν βρίσκεται εκτός της θάλασσας του, τότε αυτός σίγουρα θα ήταν το Moorings. Ένα παρατηρητήριο με πανοραμική θέα στο απέραντο μπλε αλλά και στο πήγαινε-έλα των σκαφών στη μαρίνα της Βουλιαγμένης. Και εκείνος θα βρισκόταν εκεί ψηλά, μπροστά στη θάλασσα, σαν βασιλιάς στο θρόνο του, Θεός στο δικό του “νότιο” Όλυμπο! Αυτή είναι η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε την πρώτη φορά που έφτασα έξω από το Moorings, αρκετά χρόνια πριν, όταν ο δεύτερος όροφος ονομαζόταν Zen και οι σεζλόνγκ ακριβώς μπροστά, δίπλα από τα κεριά που πρόσδιδαν ένα ατμοσφαιρικό allure, έγραφαν το όνομά μου χειμώνα-καλοκαίρι! Από τότε έχουν περάσει κάμποσα χρόνια, το Zen κάηκε (δεν ξέρω αν στεναχωρήθηκαν περισσότερο οι ιδιοκτήτες ή εγώ…) αλλά ένα πιο δυνατό Moorings ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Πλέον και οι δύο χώροι του Moorings είναι ανανεωμένοι με minimal διακόσμηση σύγχρονης αρχιτεκτονικής, σε γήινες αποχρώσεις που δημιουργούν την πιο οικεία διάθεση. Ο Ποσειδώνας έκανε ένα θριαμβευτικό κυματισμό έναρξης της βραδιάς μας και οι φυσαλίδες της θαλάσσιας αναπνοής μας μετουσιώθηκαν στις φυσαλίδες της σαμπάνιας που κατέφτασε στα χέρια μας με την είσοδό μας στο χώρο.

 

Στο παρασύνθημα τώρα. Το φαγητό. Ο Chef Ανδρέας Σχοινάς και η ομάδα του μας κακόμαθε με μεσογειακές γεύσεις, συνοδεία εκλεκτών ετικετών από την πλούσια κάβα του Moorings. Η γαστριμαργική γιορτή ξεκίνησε με μια δροσερή σαλάτα µε κατσικίσιο τυρί ψηµένο στο φούρνο, καβουρδισµένη αµυγδαλόψιχα & vinaigrette καρυδιού (δεν έμεινε ούτε αμυγδαλόψιχα) και συνεχίστηκε με Carpaccio από φιλέτο µοσχάρι µε παλαιωµένο balsamico αρωµατισµένο µε πορτοκάλι (δυστυχώς δεν είμαι καθόλου fan του carpaccio, γεγονός που ενδεχομένως να χαροποίησε τους υπόλοιπους στο τραπέζι μου). Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί επιδόθηκα στη γευσιγνωσία του ταρτάρ φρέσκου σολομού με αβοκάντο, τζίντζερ, lime & γλυκιά σάλτσα σόγιας, με ενθουσιασμό που έφτασε στο ζενίθ  με τις «Μποµπονιέρες» µε γαρίδα (κολασμένες!). Για κυρίως πιάτο έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα από φιλέτο φαγκρί γεμιστό με ντομάτα, μαύρες ελιές & κάπαρη ή κότσι αρνίσιο μελωμένο στο φούρνο με baby πατάτες. Επέλεξα το ψάρι γιατί συνήθως το προτιμώ έναντι του κρέατος και κυρίως γιατί τελευταία έχω πάθει έρωτα με την κάπαρη (Ενίοτε τρώω διάφορα διατροφικά κολλήματα και επιλέγω να φάω ο,τιδήποτε σχετίζεται με αυτά!). Φυσικά υπήρξε και επιδόρπιο (γιατί όλοι εμείς οι λιχούδηδες μετά το αλμυρό το θέλουμε και το γλυκάκι μας… και τούμπαλιν). Τούρτα Semi freddo µε λευκή και bitter σοκολάτα & Cheescake µε ανθότυρο και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Είπες τίποτα;  

Παρόλο που η επόμενη μέρα ήταν εργάσιμη και θα άκουγα νωρίς “εγέρθητι”, δεν μπόρεσα να αντισταθώ σε ένα cocktail στο μοναδικό Roof Terrace, με θέα που σε ταξιδεύει σε έναν πλήρως ανανεωμένο, ρομαντικό και ταυτόχρονα μοντέρνο χώρο που εναρμονίζεται με το μοναδικό φυσικό σημείο στο οποίο βρίσκεται το restaurant/bar. Ένα ακόμη καλό νέο είναι πως  το  Roof Terrace, θα λειτουργεί πλέον και το χειμώνα, δίνοντας χρώμα στις μέρες και τις νύχτες μας. Ήδη με φαντάζομαι να κάθομαι στο καναπέ ακριβώς μπροστά στη τζαμαρία και να βλέπω τα τεράστια κύματα να σκάνε πάνω στα τζάμια, την ώρα που απολαμβάνω το γευστικότατο ριζότο μου. Φήμες λένε πως το μαγαζί σερβίρει ένα από τα ωραιότερα ριζότο και υποσχέθηκα να επιστρέψω για να το εξακριβώσω προσωπικά. Ως τότε όμως το #neverendingsummer με φωτογραφίες που απεικονίζουν την θεσπέσια θέα του Moorings θα δίνουν και θα παίρνουν!  

Moorings: Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659, 210 8961310

www.moorings.gr / info@moorings.gr / https://www.facebook.com/moorings.gr