NEWSROOM

Drakoulis: Οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις από τον νότιο βασιλιά του κρέατος

Το brand Drakoulis Meat συνεχίζει να γράφει ένα εντυπωσιακό success story : Το νέο κατάστημα στη Νέα Σμύρνη, το delivery στην εποχή της πανδημίας, το re-opening στην Μύκονο και η επένδυση 1,3 εκατ. στο Κορωπί.

Στην περιοχή όπου γεννήθηκε το brand, στη Νέα Σμύρνη, άνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο το νέο του κατάστημα ο Στράτος Δρακούλης, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας Drakoulis. Η λογική του Στράτου Δρακούλη είναι να δημιουργεί σύγχρονα κρεοπωλεία, με προϊόντα από φάρμες άριστης ποιότητας. Στο νέο κατάστημα της Νέας Σμύρνης, το οποίο είναι ένας συνδυασμός κρεοπωλείου και delicatessen, εκτός από τις τεράστιες επιλογές σε premium φρέσκα κρέατα που κόβονται επιτόπου, οι πελάτες της Drakoulis μπορούν να βρουν και προσυσκευασμένα τα κρέατα που καταφθάνουν από τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Στις βιτρίνες και στα ράφια υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από συσκευασμένα λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως επίσης και αρτοσκευάσματα, μπαχαρικά, μυρωδικά και σάλτσες, ενώ η ανταπόκριση του κοινού είναι ιδιαίτερα θετική στο πρώτο τρίμηνο λειτουργίας του καταστήματος.

Νέα σημεία πώλησης και delivery

Στους άμεσους σχεδιασμούς του Στράτου Δρακούλη είναι να αυξήσει τα σημεία πώλησης, διατηρώντας πάντα την ποιότητα, το design και τον τρόπο εξυπηρέτησης στα καταστήματα της αλυσίδας.

Παράλληλα από την περσινή χρονιά δίνει έμφαση και στις υπηρεσίες delivery και takeaway οι οποίες κινούντα σε υψηλά διψήφια επίπεδα . Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας, “τα προϊόντα μας είναι ιδιαίτερα και με εγνωσμένη ποιότητα. Επομένως δεν εμπιστευόμαστε κάποια εταιρεία για να κάνει delivery. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο της ποιότητας, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δικό μας στόλο delivery”.

Αναφορικά με το κατάστημα στη Μύκονο (το οποίο λειτουργεί από το 2017), η εταιρεία έχει σχεδιάσει την επανέναρξη της λειτουργίας του για μέσα στην άνοιξη,ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας.

Οι συνεχείς ΑΜΚ και η νέα σύγχρονη μονάδα

Τον περσινό Φεβρουάριο η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 581 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων οι 461 χιλ. ευρώ με καταβολή μετρητών από τους μετόχους της και κατά 120 χιλ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση ταμειακής διευκόλυνσης που έλαβε η εταιρεία από τους μετόχους. Τον Μάρτιο εγκρίθηκε και δεύτερη αύξηση κεφαλαίου κατά 500 χιλ. ευρώ με καταβολή μετρητών, ενώ στις αρχές Μαΐου προχώρησε στη σύναψη δανείου με την Τράπεζα Πειραιώς, ύψους 500 χιλ. Ευρώ.

Θυμίζουμε ότι πέρσι το καλοκαίρι  ολοκληρώθηκε η επένδυση της Drakoulis Meat ύψους 1,3 εκατ. ευρώ το Κορωπί, η οποία αφορούσε στη δημιουργία νέας βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας κρέατος, μία από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα.

Ο Λιβανέζος συνέταιρος και τα μεγέθη της εταιρείας

Από τον Αύγουστο του 2019, γενικός διευθυντής στην Drakoulis είναι ο Christian El Helou. Θυμίζουμε ότι μετοχική συμμετοχή στη Drakoulis διατηρεί η κυπριακή εταιρεία DNS Luxury Meats Limited, στην οποία μετέχουν ο Λιβανέζος Nawaf Diab αλλά και ο Στράτος Δρακούλης.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία η εταιρεία είχε εμφανίσει το 2019 τζίρο 6,9 εκατ. Ευρώ (από 6,68 εκατ. το 2018, μικτό κέρδος 2,17 εκατ. Ευρώ (από 1,82 εκατ.) και προ φόρων κέρδη 109,4 χιλ. Ευρώ (από 427,2 χιλ. το 2018).

Info – Kαταστήματα

Drakoulis meat

-Βούλα: Βασ. Παύλου 103, Τηλ: 2108955655

-Νέα Σμύρνη:  Αγίας Σοφίας 90, Πλατεία Άνοιξης, Τηλ: 2109320211 2109343087

Μύκονος: Βρύση, Τηλ: 2289023022

Drakoulis Dry & Raw

Κολωνάκι:  Σκουφά 52, Τηλ: 2103632400

-Βούλα: Βασ. Παύλου 103, Τηλ: 2108955655