ΓΕΥΣΗ

Το drive in των McDonald’s της Βάρης μας λυτρώνει από την πείνα

Πεινασμένοι του Νότου ενωθείτε. Οι φριτέζες στη Βάρη δεν ξεκουράζονται ποτέ. Περιμένουν αμάξια νυχθημερόν.

Τα ‘‘Μακ’’ στη Βάρη, είναι κάτι περισσότερο από ένα fast food φαγάδικο. Είναι landmark. Είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τις μεγαλύτερες ορέξεις και πολύ περισσότερο τις κραιπάλες. Γιατί δεν είναι μόνο το drive in που όταν βαριέσαι μέχρι και ανασάνεις έχεις την πολυτέλεια να μην βγεις από το αμάξι. Είναι το γεγονός ότι το drive in των McDonalds στη Βάρη λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, δείχνοντας την απαραίτητη προσοχή και στοργή σε όλον αυτό το λόχο πεινασμένων Νοτίων, που θέλει να ολοκληρώσει μια πετυχημένη νύχτα με κάτι γρήγορο, νόστιμο και με μπιφτέκι. Ναι οκ, ή και με κοτόπουλο αν είσαι του McChicken.

Αποτελεί μέγιστη εφεύρεση, καθότι για να βρεις πλέον το πλησιέστερο 24ωρο drive in, θα πρέπει να οδηγήσεις μέχρι το σήμα την Λεωφόρο Βουλιαγμένης και να κατέβεις τον δρόμο του Practiker για να εξυπηρετηθείς. Το ζήτημα όμως στην περίπτωση μας, δεν είναι μόνο πρακτικό. Τα McDonald’s στη Βάρη έχουν εξυπηρετήσει κατά καιρούς όλους τους τριγύρω θαμώνες από Βάρη και Βάρκιζα, αλλά πολύ περισσότερο έχουν κρατήσει τα παραθύρια ανοιχτά για τη Βούλα, τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη.

Γιατί μετά από τα ξύδια, μετά από τους χορούς και όλα τα χαζοχαμόγελα λόγω των πολλών μπουκαλιών που έφυγαν από το τραπέζι, ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Ξεκινάει ο μεγάλος λοιμός, ο τρίτος  καβαλάρης της Αποκαλύψεως, η πείνα. Ένας πότης ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και θέλει να δει το στομάχι του να ξανάρχεται στα ίσια του, οφείλει να μην το αφήνει αδειανό. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το γεμίσει με υποκατάστατα τροφής, τα οποία δεν πρόκειται να τον βοηθήσουν. Τα McDonalds της Βάρης έχουν δεχτεί ολόκληρες στρατιές από τέτοιο κόσμο και ειδικά πελάτες του Island.

Κατά καιρούς έχουν υπάρξει περιπτώσεις, που βρίσκεσαι στην ουρά και νομίζεις πως είναι μεσημέρι. Το drive in είναι γεμάτο (στη κυριολεξία), σε σημείο που τα αμάξια που βρίσκονται στο ρεύμα προς Γλυφάδα, έχουν κλείσει τον δρόμο για να κάνουν αριστερά και να μπουν στην είσοδο. Οι άνθρωποι στα McDonald’s τρέχουν πάνω κάτω σαν τρελοί, με τις φριτέζες και τα μπιφτέκια εν χορώ, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τους πελάτες. Ωστόσο αλίμονο τους αν πέσουν σε αντροπαρέα καλοφαγάδων. Είναι ικανοί να παραγγείλουν μέσα σε ένα βράδυ, ό,τι δεν έχουν φάει μια εβδομάδα.

Αυτό το κείμενο κλείνει με μια ευχή. Να παραμείνει ανοιχτό το drive in των ‘‘Mακ’’ στη Βάρη, εις τον αιώνα των αιώνων. Όταν το καλοκαίρι μπει για τα καλά, θα αποκτήσει περισσότερη δουλειά από ότι έχει ήδη και εμείς θα κοπανάμε τα τιμόνια μας περιμένοντας το φαγητό στο αυτοκίνητο.

Γιατί τo drive in του McDonald’s της Βάρης ξυπνάει μέσα μας το ζώο. Όχι το σεξουλιάρικο. Το άλλο, το πεινασμένο.