ΓΕΥΣΗ

Έφαγες από το Vegas Burger στην Αργυρούπολη;

Το Nou-Pou.gr δοκιμάζει κάθε τι νέο στα Νότια. Στο Vegas το μπιφτέκι δεν τζογάρει με την επιλογή σου. Η απόλαυση είναι δεδομένη.

Είχα πληροφορηθεί από φίλους για το μαγαζί όταν άνοιξε τις πόρτες του στην Αλεξανδρουπόλεως και ήθελα να περάσω να δω τον χώρο. Η πρώτη μου επαφή δεν ήταν γευστική αλλά οπτική, καθότι έπεσε μπροστά στα μάτια μου και δεν γινόταν να το αγνοήσω. Το Vegas Burger έχει έναν από τους πιο όμορφους minimal χώρους που έχω δει σε μπεργκεράδικο. Δεν προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει και σου προσφέρει απλοϊκά, ένα χώρο που θα μπορούσες να φας μόνο burger και μάλιστα ένα από τα πιο λαχταριστά.

Τελικά η δοκιμή, θα γινόταν μέσω delivery. Στο τηλέφωνο δεν είπα στον άνθρωπο ποιοι είμαστε και τι κάνουμε στο Nou-Pou. Το μόνο που του είπα, ήταν πως άκουσα τα καλύτερα και είχα ιερό καθήκον να το δοκιμάσω. Πιάσαμε για λίγο την κουβέντα και μου φάνηκε ιδιαίτερα ενημερωμένος αφού με ρώτησε τι μου αρέσει πάνω-κάτω για να μου προτείνει. Όταν του μίλησα για την αγαπημένη λατρεία στα καυτερά, η απάντηση του ήταν δελεαστική: Flame Vegas Burger. Το δεύτερο ήταν το κλασσικό cheeseburger το οποίο το πήρα με bacon. Το μαγαζί που ξέρει να φτιάχνει καλό classic burger, σημαίνει πως κατέχει την βάση για πομπώδεις συνταγές.

Δεν θα μιλήσω για το μπιφτέκι που ήταν ”πραγματικό” και ζουμερό, το ψωμάκι που είναι δικό τους (ναι, το ψήνουν), ούτε το blue cheese που έκανε τη διαφορά. To Flame Burger με την hot sauce του, ήταν αναπάντεχα καυτερό. Δεν έχει να κάνει με τις ψευτοσάλτσες που δοκιμάζουμε συνήθως και που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι καυτερές. Είναι για δυνατούς οισοφάγους και αφήνει μόνο τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παράλληλα το κλασσικό του cheeseburger, με το μεγάλο ζουμερό μπιφτέκι και το λιωμένο τυρί cheddar, ήταν χορταστικό και οι πατάτες ολοκλήρωναν ένα μεγαλείο που σίγουρα χρειαζόταν η Αργυρούπολη. Όλα τα παραπάνω, σε μια παραγγελία delivery, που τις περισσότερες φορές η ποιότητα όταν παραγγέλνουμε είναι πολύ κατώτερη. Αυτό, δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Vegas Burger.

Εκτός από πατάτες, onion rings και το παναρισμένο κρεμμύδι σε σχήμα λουλουδιού, το Vegas Burger σερβίρει και λαχταριστά donuts για να ολοκληρώσεις γλυκά την απόλαυση σου. Ένα spot που έλειπε από την Αργυρούπολη και που πρέπει να μείνει