ΓΕΥΣΗ

El Burro, μεξικάνικο street food δια χειρός Γιώργου Γεράρδου

Η νέα γαστρονομική άφιξη στο πολυσύχναστο Κουκάκι έχει αέρα από το Μεξικό.

Το αγαπημένο μας street food έχει μπει στις ωραιότερες γειτονιές και συνεχώς εξαπλώνεται, ενώ και στο εξωτερικό παραμένει νούμερο ένα τάση.

Στην ανήσυχη γευστικά αγορά του Κουκακίου το νεοσύστατο El Burro, το μικρό μεξικάνικο γαϊδουράκι που κουβαλά φρεσκότατα χειροποίητα tacos, δροσερές μαργαρίτες και τραγανά churros βρήκε τη θέση του δίνοντας αέρα ανανέωσης.

Ο Γιώργος Γεράρδος αφήνει την αγάπη του για τα ταξίδια και τη λατρεία του για το φαγητό να κοντράρονται μεταξύ τους, αλλά στο τέλος, με το άνοιγμα του El Burro αυτά τα δύο παντρεύτηκαν και έδωσαν το χώρο για να μοιραστεί ο σεφ τις ιδέες του με τον κόσμο.

Γευστικές ιδέες και προτάσεις για «εύκολο» φαγητό με έθνικ αέρα, χωρίς φανφάρες και υπερβολές, όπως ακριβώς πρέπει να είναι το street food: απλό, γρήγορο, νόστιμο και καθαρό, όπως κάθε άλλο γεύμα.

Στο μενού θα βρείτε 6 διαφορετικά tacos και 6 ορεκτικά και θα δροσιστείτε εκτός των άλλων με σπιτική λεμονάδα και frozen margarita με λεμόνι (αυτή την εποχή έχει την τιμητική του) και φράουλα.

Όσο για αυτό που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι tacos με γαρίδες και  guacamole που παρασκευάζεται καθημερινά στο μαγαζί.

Κι επειδή μια αδυναμία στη μεξικάνικη κουζίνα την έχουμε θα επανέλθουμε μόλις δοκιμάσουμε τα πιάτα του Γιώργου Γεράρδου.

Info: Δημητρακοπούλου 102, Αθήνα Τηλ. 2109221614