ΓΕΥΣΗ

Ένα ‘κοπάδι’ τρελών γαϊδάρων στη διάθεσή μας

Η τελευταία άφιξη στην ανερχόμενη αυτή αλυσίδα εστιατορίων, το προνομιακά δηλαδή τοποθετημένο στη διασταύρωση Αλίμου και Ποσειδώνος κατάστημα, το οποίο και φωτογραφήσαμε, μας έδωσε αφορμή για να ‘βοσκήσουμε’ ξανά στα εύγεστα λημέρια τους.

Φωτό: Δημήτρης Βέργης

Είσαι στη Γλυφάδα για γιορτινό shopping από το πρωί και έφτασε μεσημέρι. Τα πόδια σου δεν τα νιώθεις από το περπάτημα, τα χέρια σου πονάνε από τις τσάντες που κρατάς και το στομάχι σου παίζει ακορντεόν από την πείνα. Για όλα αυτά υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα και το εστιατόριο «Τρελός Γάιδαρος» στην πλατεία Εσπερίδων, που έχει κατακτήσει τα Νότια Προάστια. Όχι μόνον τους shopaholics της ημέρας, αλλά και τους νυχτόβιους της νότιας διασκέδασηςμ αφού λειτουργεί 24 -7.

Ο φιλόξενος χώρος του με τα φιλοσοφημένα motto για το φαγητό όπως αυτό του Luciano Pavarotti “Ένα από τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να σταματάμε ό,τι κάνουμε και να αφοσιωθούμε στο φαγητό”, μας προδιαθέτει για την αφοσίωση που πρέπει να δείξουμε στο μενού. Αλλά δυστυχώς δεν είναι εύκολο να διαλέξεις!

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με ένα «Σαμάρι»: με τις φρέσκες τηγανητές πατάτες (καθαρίζονται και κόβονται καθημερινά) με σαλάτα από τρυφερά λαχανικά στην οποία μπορείς να προσθέσεις- φορτώνοντας το δικό σας… σαμάρι- καλαμάκια, μπιφτέκια γαλοπούλας ή μοσχαρίσια, ή ακόμη και κεμπάπ πολίτικο.

Εκεί που επίσης θα κολήσσει για ώρα το βλέμμα, στον ανανεωμένο κατάλογο, είναι τα πρωτότυπα τυλιχτά. Με μπριζολάκι χοιρινό, μπούτι κοτόπουλο, κεμπάπ μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο, καλαμάκι λαχανικών ή λουκάνικο.

Για τα κορίτσια που προσέχουν τη σιλουέτα τους θα σας πρότεινα ένα (και παραπάνω) «Πιτόγυρο χωρίς Ενοχές» με μαύρη πίτα σικάλεως με γύρο γαλοπούλας. Είναι θεϊκό και απενοχοποιημένο!

Αν πάλι θέλεις ένα casual γιορτινό after shopping μενού, μπορείς να ξεκινήσεις με μία κολοκυθόσουπα ή κοτόσουπα -απλά απογειωτικές και οι δύο-  και για κυρίως επιλέξτε ένα ολόκληρο κοτόπουλο – παρακαλώ – χωρίς κόκκαλα, το οποίο μπορείς να συνοδέψεις με μία δροσερή σαλάτα «Σπανακόπιτα» (με φύλλο κρούστας, σπανάκι, μαρούλι, μαϊντανό και άνηθο) ή «Γάιδαρο» (iceberg, μαρούλι, φιλέτο κοτόπουλο, κρουτόν, νιφάδες ανθότυρο και δροσερό Ceasar’s dressing).

Το γεύμα ολοκληρώνεται απαραιτήτως με τους διάσημους Χανιώτικους λουκουμάδες με μέλι ή με σοκολάτα! Δοκίμασε τους και θα με θυμηθείς!

Aν εντυπωσιάστηκες με τα ιδιαίτερα πιάτα του «Τρελού Γαϊδάρου» πού να ακούσεις κι αυτό: στην κουζίνα του «Τρελού Γαϊδάρου» υπάρχει και παρασκευαστήριο όπου  κάθε πρωί φουρνίζοντα τα -χειροποίητα και χωρίς συντηρητικά- ψωμάκια και πίτες. Ενώ στο χέρι γίνονται και τα καλαμάκια σουβλάκια. “Κόβουμε το κρέας μας σε κομμάτια, τα μαρινάρουμε και περνάμε κάθε κομμάτι στο καλαμάκι μόνοι μας”, μας αποκαλύπτει ο B&F Manager της ελληνικής αλυσίδας εστιατορίων, Θέμης Ροδόπουλος Όσο για τις πατάτες και τις σαλάτες, είναι φρεσκοκομμένες και τηγανησμένες ή λουσμένες αντίστοιχα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Σπάνιο και όμως αληθινό με τη σχέση ποιότητας-τιμής να είναι κάτι παραπάνω από ιδανική!

Μια ελληνική αλυσίδα εστιατορίων, το εύρος της οποίας δεν περιορίζεται στην Γλυφάδα. Θα τον βρείτε και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 79 στον Άλιμο, ιδανικό πέρασμα για τις νυχτερινές λιγούρες μετά το γιορτινό ξενύχτι στα clubs και τις πίστες της παραλιακής. Θα τον βρείτε επίσης πάντα και στη Δάφνη, μόλις βγείτε από το Μετρό για να απολαύσετε το πιο νόστιμο street food με τις πιο ποιοτικές πρώτες ύλες. Ενώ οι έγκυρες πληροφορίες μας λένε ότι το καλοκαίρι ένας ακόμη «Τρελός Γάιδαρος» θα είναι κοντά μας σε νέα παραλία. Stay tuned!

Tρελός Γάιδαρος: Λεωφ. Βουλιαγμένης 239, Δάφνη, τηλ.: 2109769411, Πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ.: 2108980084, Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Άλιμος, τηλ.: 2109855304