Ένα μακροβούτι γεύσεων στο NΕRO στην Λίμνη Βουλιαγμένης
Το μενού του all day resto της Λίμνης Βουλιαγμένης είναι τόσο λαχταριστό όσο και το one of a kind location στο οποίο βρίσκεται.
- 16/07/2019
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Μαρία Ξανθοπούλου
Αν και γνωστό ανήσυχο πνεύμα, που συνεχώς θέλει να ανακαλύπτει νέους προορισμούς, γεύσεις και οτιδήποτε μπορεί να με ανανεώσει και να με κάνει να ξεφύγω από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, το ομολογώ ότι -ως παιδί του κέντρου- δεν είχα βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.
Ένα mea culpa που συνειδητοποίησα σε χρόνο dt αφού η εταιρεία που έχει αναλάβει πλέον το χώρο φρόντισαν -με εμφανές μεράκι- να μεταμορφώσουν την Λίμνη Βουλιαγμένης στον ιδανικό all day προορισμό. Μια πραγματική όαση φυσικής ομορφιάς και γευστικής ευεξίας, μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, στην οποία μικροί (που, σημειωτέον, έχουν ολοδικό τους kids corner για να παίζουν ανενόχλητοι) και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν μια ανέμελη καλοκαιρινή ημέρα σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον.
Πρόκειται για ένα εντελώς κινηματογραφικό σκηνικό, με εντυπωσιακά βράχια, σμαραγδένια νερά και την αίσθηση πως είσαι κάπου πολύ μακριά από την πόλη, που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Τόσο την πρώτη φορά που το αντικρίζεις (κάτι που μπορώ να στο επιβεβαιώσω από πρώτο χέρι) όσο και κάθε επόμενη.
Τι χρειάζεται να θυμάσαι; Ότι όποια ώρα της ημέρας κι αν βρεθείς στο εστιατόριο NERO είναι ιδανική. Η δική μου συγκεκριμένα ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με εμένα να χαλαρώνω σε ένα αναπαυτικό sunbed διαβάζοντας το βιβλίο μου κι απολαμβάνοντας τον καφέ μου κάνοντας ένα pause από τη βαβούρα της πόλης. Μετά το αναζωογονητικό μπάνιο μου στα φημισμένα νερά της λίμνης, όπου πλέον μοιάζει με αιγαιοπελαγίτικη παραλία, προτίμησα να καθίσω στον επάνω ακριβώς χώρο προκειμένου να γευτώ μια δροσιστική- χορταστική φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και μέλι. Όσο για το χώρο φερ φορζέ κατευθείαν από τη δεκαετία του ’60 και τη βεράντα του πατρικού μας σπιτιού, σε μια λιτή διάταξη που αναπαράγει τις καθαρές γραμμές του μοντερνισμού εκείνης της δεκαετίας. Καμιά φλυαρία, τίποτα το περιττό, μόνο φως και γραμμικός σχεδιασμός.
Η αλήθεια είναι ότι συγκρατήθηκα καθώς ο Sunrise κατάλογος του NERO -τα πιάτα του οποίου σερβίρονται και στις ξαπλώστρες- είναι άκρως ‘αποπλανητικός’. Ενδεικτικά σου λέω πως περιλαμβάνει από κρουασάν, σάντουιτς με μπριός, bagels σολωμού, σαλάτες και ομελέτες μέχρι club sandwich με σπιτική μαγιονέζα, burgers, φρέσκιες μακαρονάδες, ναπολετάνικη πίτσα και ψάρι.
Όλα αυτά με ιδανικό επίλογο γλυκά όπως τη δροσερή lemon pie και το εκμέκ με τσουρέκι ή, αν το προτιμάτε καθώς ο ήλιος μεσουρανεί στον ορίζοντα, εκλεκτές ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (καθώς επίσης βιολογικό τσίπουρο και κρητική τσικουδιά).
Το πιο εντυπωσιακό; Ότι με τη δύση του ήλιου, το πολυδιάστατο NERO, το μενού του οποίου επιμελείται ο executive chef Βασίλης Πέππας, αλλάζει σκηνικό -μεταμορφώνεται σε ένα πιο ρομαντικό μέρος χωρίς ξαπλώστρες πια- και ‘μοιράζεται’ σε δύο χώρους.
Στον χώρο του all day ο Sunset πλέον κατάλογος διαφοροποιείται και τώρα μπορείτε να απολαύσετε ένα signature cocktail μαζί με μια ενδιαφέρουσα ποικιλία αλλαντικών και τυριών με ντιπ μαρμελάδας,σαλάτες και ναπολιτάνικη πίτσα, ενώ στο χώρο του fine-dining θα βρείτε ένα μικρό και ιδιαίτερο μενού με μεσογειακές γεύσεις που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Στον κατάλογο μεταξύ άλλων θα βρείτε αχινοσαλάτα με καπίρα-τη σαμιώτικη μπρουσκέτα με προζυμένιο ψωμί- και τηγανητή κάπαρη, ρεβιθοκεφτέδες που παντρεύονται με τσαλαφούτι και πελτέ, χταποδάκι στη σχάρα με πετιμέζι και αγιολί πατάτας, τηγανιτή σαρδέλα σε αρωματικό κουρκούτι, κοτόπουλο με τραχανά και χόρτα και χειροποίητο κριθαράκι με μύδια αχνιστά.
Ένα υπέροχο μέρος για να συναντήσεις τους φίλους σου, να ξεσκάσεις με τους συναδέλφους σου, να περάσεις χρόνο με τα παιδιά σου ή να κλείσεις το πιο ρομαντικό ραντεβού της ζωής σου.
Είτε θέλετε να τσιμπήσετε και να πιείτε κάτι, είτε θέλετε να φάτε κανονικά στο NERO υπάρχει χώρος για όλους και όλες τις μέρες της εβδομάδας από τις 08:00π.μ. έως 02:00π.μ.