ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ

Πώς το Koi Βούλας έχει εξελιχθεί στο success story της πιο family friendly πλατείας των νότιων

Το Koi sushi  bar στην κεντρική πλατεία  της Βούλας, επί της Βασιλέως Παύλου, τα τελευταία έξι χρόνια αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας.

Στην κεντρική πλατεία της Βούλας, μιας πλατείας γεύσεων και χρωμάτων, μιας μόλις ανάσας από την παραλία, το Koi sushi bar ήρθε και έδεσε στις γαστρονομικές αναζητήσεις των νοτίων. Το value for money sushi bar διαθέτει έναν family friendly χαρακτήρα, καθώς η πλατεία αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς για οικογένειες με παιδιά που μαζεύονται εκεί. Το Koi της Βούλας είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες αυτές, αφού διαθέτει ειδικό playground για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν ενώ την ίδια στιγμή οι γονείς να απολαμβάνουν  το φαγητό τους. Στα άμεσα σχέδια του μαγαζιού είναι επίσης να δημιουργηθούν γεύματα σχεδιασμένα μόνο για παιδιά.

Ο ιδιοκτήτης των 17 μαγαζιών της αλυσίδας Koi sushi bar, Χρήστος Σουρλίγκας, μας εξηγεί πως το μυστικό της επιτυχημένης πορείας του στον χώρο της ιαπωνικής κουζίνας είναι η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, σε χαμηλές τιμές. Οι  επισκέπτες μπορούν να φάνε όσο θέλουν χωρίς να σκέφτονται τον λογαριασμό. «Το Koi είναι μια αλυσίδα με ασιατικό φαγητό, κάτι σαν ποιοτικό fast food. Εμείς καλύψαμε αυτό το κενό που υπήρχε στην αγορά».

Το Koi είναι ένα αυθεντικό ιαπωνικό εστιατόριο με κάποιες ελληνικές πινελιές που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο είδος του. Ο χώρος του είναι φιλικός και ζεστός με ιαπωνικά μοτίβα και έντονα χρώματα, έτοιμο να υποδεχτεί τον πιο ταξιδιάρη και μεγάλο φαν της ιαπωνικής γαστρονομίας. Είναι με λίγα λόγια, ένα sushi bar που δεν απευθύνεται μόνο στους μυημένους στο sushi, αλλά κι ένας «αμύητος» θα αισθανθεί άνετα και θα βρει εύκολα κάτι να παραγγείλει.  Ο τόνος που μπορεί να γευτεί κάποιος είναι ελληνικός, ενώ ο σολομός έρχεται κάθε Κυριακή από Νορβηγία. «Έχουμε αυθεντικές ιαπωνικές συνταγές, έχω πάει εγώ ο ίδιος σε σχολή στην Ιαπωνία και τις έχω φέρει» εξηγεί ο Χρήστος Σουρλίγκας.

Την περίοδο αυτή τα μέτρα και οι αποστάσεις τηρούνται ευλαβικά σε όλους τους χώρους του μαγαζιού, που εξυπηρετεί το 50% των πελατών σε σχέση με πριν, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ.  Όπως αναφέρει ο Χρήστος, την περίοδο της καραντίνας η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη με την υπηρεσία διανομής κατ΄οίκον να δουλεύει κανονικά: «Ακόμα και πριν τον κορονοϊό, εμείς δουλεύαμε με γάντια και μάσκες για να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. Το μαγαζί άλλωστε είναι open kitchen οπότε ο καθένας μπορούσε -και μπορεί- να δει ότι τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας».

Τα δικά μας αγαπημένα πιάτα του μενού είναι το Rock shrimp tempura, το California dream rolls και το Spicy shrimp. Τι υπέροχη εμπειρία, να γευματίζεις στα τραπέζια της πλατείας, με παγωμένο σάκε και γιαπωνέζικη μπύρα απολαμβάνοντας τη δροσιά του καλοκαιριού και την περατζάδα της πόλης.