ΓΕΥΣΗ

Εύκολα σάντουιτς με κομμάτια χοιρινού

Γιατί να κάνεις βαρετά σάντουιτς όταν έχεις φούρνο και ένα καλό κομμάτι χοιρινού να ψήσεις πριν μπει στα ψωμάκια;

Τα υλικά που θα χρειαστείς

2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά αλάτι

1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι κίμινο

1 κουταλάκι κόλιανδρο

1 κουταλιά πάπρικα

1 κουταλάκι ρίγανη

Λίγο πιπέρι καγιέν

1 μεγάλο κομμάτι χοιρινού από πλάτη, μαζί με την πέτσα, 3 με 4 κιλά

120 ml ξύδι

1 κουταλιές άσπρη ζάχαρη

1 κουταλιά flakes κόκκινης πιπεριάς

Ψωμάκια για τα σάντουιτς

Κρεμμύδι ξερό

Πίκλες της επιλογής σου

Η διαδικασία που θα ακολουθήσεις

Προφανώς και αυτό που θα σου πάρει την περισσότερη ώρα είναι να ψήσεις το κομμάτι το χοιρινό. Προθέρμανε τον φούρνο στους 160, ανακάτεψε τα πρώτα 8 συστατικά σε ένα μπωλ και τρίψε με το μείγμα όλες τις πλευρές του χοιρινού. Βάλε λίγο αλουμινόχαρτο κάτω σε ένα ταψί, το χοιρινό από πάνω με τη μεριά της πέτσας προς τα πάνω και ψήσε για περίπου 3μιση ώρες, μέχρι το πηρούνι σου να μπαίνει και να στριφογυρνάει εύκολα σε κάθε σημείο του κομματιού. Βγάζεις το χοιρινό από το φούρνο και δυναμώνεις στους 250 βαθμούς. Αφαιρείς την πέτσα και ξύνεις με ένα πηρούνι ώστε να φύγει κάθε κομμάτι κρέατος από αυτό το λιπαρό κομμάτι. Βάζεις ξανά μόνο την πέτσα στο φούρνο και την αφήνεις 5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να αρχίσει να βγάζει μικρές φουσκάλες. Όταν κρυώσει το κομμάτι το χοιρινό, αφαιρείς το κόκκαλο αν έχει, και το σχίζεις με τα χέρια σου σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβεις την πέτσα και την ανακατεύεις κι αυτή στο μπωλ που έχει το λεπτοκομμένο χοιρινό σου. Αλατοπιπερώνεις το κρέας και το μαρινάρεις με το ξύδι, την άσπρη ζάχαρη και τις κόκκινες πιπεριές. Ρίχνε σιγά σιγά τα παραπάνω υλικά ώστε να πετύχεις τη γεύση που επιθυμείς. Βάλε τα ψωμάκια σου για λίγο στο φούρνο και σέρβιρε το χοιρινό σου μέσα στα ψωμάκια με τις πίκλες τις επιλογής σου και όσο κρεμμύδι κάνεις όρεξη. Εντάξει, αν βάλες και λίγο τυρί σε όλο αυτό, δεν θα σε κατηγορήσει κανείς ότι έσπασες την συνταγή.