ΓΕΥΣΗ

Φαγητό: Οι 15 πιο απολαυστικές νέες αφίξεις στα νότια

Εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, ταβερνάκια, τρατορίες, brunch spots και ζαχαροπλαστεία είναι μόνο μερικές από τις αφιξεις των τελευταίων μηνών στα νότια προάστια. Εμείς συγκεντρώσαμε σε μία λίστα τις 15 πιο απολαυστικές.

Napul’è Italian Comfort Food & Wine

Η πρώην παίκτρια του Master Chef Μάγκυ Ταμπακάκη, που έχει ζήσει στη Ρώμη, άνοιξε το δικό της εστιατόριο με ιταλικές γεύσεις και όσοι το δοκιμάζουν έχουν να πουν τα καλύτερα. Η τρατορία, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αναγυρούντος 34 στη Βάρη, είναι μικρή με ζεστά χρώματα που δίνουν μια ξεχωριστή νότα στον προσεγμένο και καλόγουστο χώρο. Στον κατάλογο πρωταγωνιστούν πιάτα με βάση την εποχικότητα των υλικών, ζυμαρικά, παρασκευές με ζύμες όπως είναι η τηγανιτή μπουράτα -που ανήκει στα best sellers- και κάποιες κρεατικές επιλογές όπως ναπολιτάνικα κεφτεδάκια, λουκάνικα και rib eye.

Info: Λεωφόρος Αναγυρούντος 34, Βάρη Τηλ: 210-9655815

Oven

Το Oven είναι ένα μικρό διαμαντάκι, που σερβίρει πρωινό και brunch, ενώ το μεσημέρι μπορείς εδώ να βρεις μέχρι δύο μαγειρευτά φαγητά. Avocado toast με χειροποίητο γερμανικό ψωμί που ζυμώνεται κάθε πρωί, επιλογές σε σάντουιτς, χειροποίητα τυροπιτάκια, πίτσα μαργαρίτα με λεπτό ζυμάρι, New York sandwitch με scrambled eggs, κουλούρι Θεσσαλονίκης, cookies και τάρτα ημέρας είναι μόνο μερικά από τα εδέσματα που μπορείς να επιλέξεις από τον κατάλογο.

Info: Βασιλέως Παύλου 104, Βούλα Τηλ 210-3633303

Mercato

Το ιταλικό εστιατόριο βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Athens, το οποίο άνοιξε το καλοκαίρι. Το Mercato έχει μπει στην αρένα (και) του κυριακάτικου brunch, ενώ το βράδυ μπορείς να απολαύσεις εδώ το δείπνο σου. Artisanal προϊόντα, προσεκτικά διαλεγμένα με βάση την αγνή πρώτη ύλη από τον Chef Roberto Cannata, συνθέτουν ένα εκλεκτό μενού που κινείται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, ικανό να κυριεύσει τις αισθήσεις και να ικανοποιήσει το γούστο των πλέον απαιτητικών.

Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη Τηλ.  21 0890 1199

Goya Latino Gastrobar

Tο πρώην Hama ανακαινίστηκε εξολοκλήρου και μετατράπηκε σε ένα εστιατόριο που σερβίρει γεύσεις από τη Λατινική Αμερική. Ο σεφ Πέτρος Συρίγος έχει αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες στην περουβιανή και λατινοαμερικάνικη κουζίνα και κουλτούρα, με πιάτα που συνοδεύονται από ιδιαίτερα cocktails, με αρώματα που επίσης προέρχονται από τη Λατινική Αμερική. Θέλoντας να ανεβάσει το επίπεδο της ποιότητας και των γεύσεων, ο σεφ συνεργάστηκε με έναν από τους καλύτερους επαγγελματίες στο κρέας, τον John Beastalis.

Info: Γρ. Λαμπράκη 34, Γλυφάδα Τηλ. 21 0963 7120

Sweet Spoon

Ο γνωστός pastry chef Δημήτρης Δράκος άνοιξε το δικό του ζαχαροπλαστείο στην Αργυρούπολη όπου οι κλασικές γεύσεις εκτελούνται με μοντέρνες τεχνικές και υλικά. Προτάσεις σε cakes όπως red velvet, devil (extra σοκολατένιο), carrot, coconut, πρωτότυπα βαζάκια με διάφορες γεύσεις όπως snickers, cheesecake (μεταξύ άλλων με φυστικοβούτυρο-καραμέλα και nutella-oreo), αλλά και ευφάνταστες τούρτες είναι μόνο μερικές από τις γλυκές απολαύσεις που θα βρεις στο ζαχαροπλαστείο.

Info: Μαρίνου Γερουλάνου 59, Αργυρούπολη Τηλ. 21 0994 8303

Colonial

Το εστιατόριο, του οποίου την υψηλή επιμέλεια έχει ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, βρίσκεται μέσα στο Golf Γλυφάδας. Έχοντας εστιάσει στην αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών, δημιουργήθκηαν, με μαεστρική απλότητα, πιάτα που στηρίζονται σε Έλληνες παραγωγούς. Με κυρίαρχο το ξύλο, το μάρμαρο και τα γήινα χρώματα, το Colonial μοιάζει να αφηγείται την ιστορία μιας νότιας “αποικίας”, όπως μεταφράζεται το όνομά του, με επίκεντρο τον καφέ, το φαγητό και το ποτό, στην πιο ποιοτική εκδοχή τους.

Info: Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα Τηλ. 210 3420002

 Marina’s FARMA Meat House

Στο FARMA Meat House η ελληνική παραδοσιακή και μεσογειακή κουζίνα, δέχεται επιρροές από την πολίτικη γαστρονομία και συναντά σύγχρονες δημιουργικές γευστικές ανατροπές και αποκλειστικές συνταγές που έχουν κύρια βάση τους το κρέας. Εδώ θα απολαύσεις γεύσεις υψηλής γαστρονομικής αξίας με κρέατα ξηρής ωρίμανσης που φυλάσσονται σε ειδικό ψυγείο Dry Aging, και prime steaks Tomahawk Black Angus από Ελλάδα και Αυστραλία. Από τo μενού δεν λείπουν οι vegetarian και healthy επιλογές από αγνά προϊόντα και super foods της πατρίδας μας.

Info: Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο Τηλ. 2100109758

Crudo

Το Crudo, το vegan εστιατόριο που γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους, ήρθε τον Ιούλιο του 2019 στη Γλυφάδα. Η προσιτά gourmet διάθεσή του αντικατοπτρίζεται σε πολλές από τις ιδιαίτερες συνταγές του, όπως το tartare από κολοκυθάκι και αβοκάντο. Αν πάλι θέλεις να κάνεις τη healthy γουρουνιά σου, θα παραγγείλεις το jack fruit burger με τη BBQ sauce ή το δικό μας αγαπημένο, το τυλιχτό με φαλάφελ, σαλάτα φατούς, χούμους βασιλικού, παντζάρι και φυτική μαγιονέζα. Παράλληλα, το Crudo προσφέρει εβδομαδιαία και μηνιαία μενού για όσους θέλουν καθημερινά να έχουν στην πόρτα τους ένα υγιεινό, πλήρες και ισορροπημένο μεσημεριανό γεύμα.

 

Habit Burger

Το νέο μπεργκεράδικο στη Γλυφάδα άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου και στον κατάλογο θα βρεις 12 διαφορετικά burgers και δύο veggie επιλογές για όσους αποφεύγουν το κρέας, αλλά και σαλάτες, ορεκτικά όπως πατάτες τηγανιτές (french και country) και παιδικό μενού. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται τόσο στο μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά που είναι ιδιαίτερα ζουμερό και καλοψημένο, όπως και στις σος που παρασκευάζονται στο μαγαζί.

Info: Ανδρέα Παπανδρέου 19, Γλυφάδα Τηλ. 6972448300

 Delta Restaurant

Το εστιατόριο με executive chef τον Δημήτρη Σκαρμούτσο εμπλουτίζει γευστικά τις οικογενειακές Κυριακές των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ  με μια ποικιλία ελληνικών γεύσεων, φροντίζοντας εξίσου όλα τα μέλη της οικογένειας, μικρούς και μεγάλους. Κάθε Κυριακή πρωί, η μέρα στο Delta Restaurant ξεκινά με ένα πλούσιο σε επιλογές brunch, το οποίο συνδυάζει κλασικές συνταγές με γνήσια, ποιοτικά ελληνικά υλικά. Το à la carte εστιατόριο αντλεί την έμπνευσή του από την ελληνική γαστρονομία και βασίζει τα πιάτα του σε προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, προσκαλώντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι.

Αρίστος Special

Η ρετρό διακόσμηση, τα ξύλινα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντηλα, οι δερμάτινοι καναπέδες και το bar που μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινίες περασμένων δεκαετιών, δίνουν το πρώτο στίγμα. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, που κυριολεκτικά βρίσκεται παντού γύρω σου, συμπληρώνει την εικόνα. Όσο για το φαγητό; Παστουρμαδόπιτα, μοσχαρίσιο λουκάνικο, αλοιφές και εξειδικευμένες κοπές κρεάτων συνθέτουν το μενού, αν και εδώ θα βρεις επίσης το φημισμένο κεμπάπ του Κυρ-Αρίστου.

Info: Ζησιμοπούλου 97, Παλαιό Φάληρο 21 0982 3273

Abrazo

Λίγο πριν την εκπνοή του 2019 άνοιξε το νέο μεξικάνικο εστιατόριο στην Αργυρούπολη. Στον κατάλογο θα βρεις κλασικές επιλογές -μεταξύ άλλων tacos, burritos, chilaquiles, enchiladas, fajtas, πιάτα με rib-eye και φρέσκο σολομό. Για ένα αυθεντικό μεξικάνικο δείπνο τα πιάτα θα τα συνοδεύσεις με Margarita – μπορείς να επιλέξεις και τη frozen εκδοχή της.

Info: Μαρίνου Γερουλάνου 55 Αργυρούπολη Τηλ. 21 0993 4145

Casa Victoria

Χειροποίητα  ζυμαρικά, αυθεντική πίτσα, λαχταριστό risotto, γευστικές προτάσεις antipasti και ένα ενημερωμένο wine station συνθέτουν το μενού του Casa Victoria, του ιταλικού εστιατορίου που είναι η νέα άφιξη στη περιοχή της Βάρκιζας. Η φιλοσοφία του Casa Victoria είναι πολύ συγκεκριμένη: Εδώ θα βρεις γεύσεις από κάθε γωνιά της γειτονικής χώρας, σε μια αυθεντική τρατορία -από εκείνες που θα πας για να γευτείς την κουζίνα μιας Ιταλίδας μαμάς. Η αυθεντική carbonara είναι από τα best seller πιάτα του μαγαζιού.

Info: Λεωφόρος Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα Τηλ. 2109656793

Rayen El alma de Mexico

Το “Rayen”, που βρίσκεται στην παραλία του Αλίμου, αντλεί έμπνευση από το hot μεξικάνικο θέρετρο της Τουλούμ, σε ένα χώρο διακοσμημένο σε boho chic ύφος όπου ο chef Πέτρος Συρίγος έχει αναλάβει να μυήσει τους επισκέπτες στην μεξικάνικη κουζίνα και κουλτούρα, ενώ ο bartender Τεό Σπυρόπουλος σερβίρει τα πιο δροσιστικά, κλασικά αλλά και signature cocktails.

Info: Λεωφόρος Ποσειδώνος 10, Άλιμος Τηλ. 21 0988 2801

Pizza Days

Στο Pizza Days, ο ξυλόφουρνος δεν είναι μόνο χωροταξικά ο πρωταγωνιστής του εστιατορίου αλλά δίνει τον τόνο (και την πλούσια γεύση) σε ολόκληρο σχεδόν το μενού. Ψωμιά, καλτσόνε, ιταλική πολέντα και άλλες ζύμες βγαίνουν φρεσκοψημένες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν πάντως έρθεις Σαββατοκύριακο (από τις 10:00 μέχρι τις 17:00) αξίζει να δοκιμάσεις το μενού του brunch, στο οποίο θα βρεις σάντουιτς σε ζύμη πίτσας ή σε ιταλική φοκάτσια, γιαούρτι με φρούτα και δημητριακά, ομελέτες, scrabled eggs, αβγά ποσέ, κουλούρι με philadelphia και μπέικον, pizza rolls αλλά και την ναπολιτάνικη montanara.

Info: Ανδρέα Παπανδρέου 2, Άγιος Δημήτριος Τηλ. 21 0975 5593