ΓΕΥΣΗ

Food Mafia: Το καλό (φαγητό) να λέγεται

Το Nou-Pou.gr βρέθηκε σε ένα από τα τραπέζια του Food Mafia και ύστερα από συγκεκριμένες δοκιμές και crash test γεύσεων, απεφάνθη ότι θα ξαναγυρίσει και μάλιστα πολύ σύντομα.

Ακριβώς απέναντι από το 1ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας, σε ένα αρκετά μαφιόζικο περιβάλλον, το Food Mafia σε εντυπωσιάζει. Όχι με το ντεκόρ (αυτό επιδέχεται βελτίωσης, όπως και η smoking και no smoking area), αλλά με το φαγητό. Η ποιότητα και η δημιουργικότητα των πιάτων και των γεύσεων είναι σημείο αναφοράς, για μια περιοχή που δεν έχει να περηφανεύεται για τα “αστεράτα” εστιατόρια της, τουλάχιστον εκτός ξενοδοχειακών μονάδων (βλέπε Αστέρα Βουλιαγμένης).

Τα ορεκτικά φτάνουν από την Κορέα ως την Αργεντινή, ενώ το μάτι σου αποκλείεται να χάσει την κατηγορία των τυριών με τις ιδιαίτερα εκλεκτές επιλογές.  Όμως, χωρίς να θέλουμε να αδιαφορήσουμε για το multi – ethnic και αρκετά καλοστημένο μενού του μαγαζιού, η ουσία βρίσκεται στο κρέας του. Στα εξαιρετικά παϊδάκια με Lagavulin, στο burger με τους πέντε κιμάδες, στα steaks από κάθε σημείο του πλανήτη και για κάθε μέγεθος πορτοφολιού.

Μιας που πιάσαμε και τα πορτοφόλια, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι τιμές του Food Mafia δεν είναι για να το τιμάς κάθε τρία βράδια, ούτε μπορείς να πας με το στόχο θα φάω καλά, θα πληρώσω λίγα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υφίστανται τέτοιες επιλογές στα νότια ή γενικότερα στην Αθήνα, απλώς σε τέτοιο επίπεδο, με αυτές τις πρώτες ύλες, πληρώνεις την ποιότητα που τρως και στο Food Mafia η ποιότηα είναι υψηλή).

Στο Food Mafia, άλλωστε, φαίνεται (αφού πας προφανώς) ότι πληρώνεις την εξειδίκευση. Αυτήν του τελειομανή Ηλία Σκουλά, που έχει μάθει και θέλει να μεταδώσει την αξία του comfort food, του ειδικού από την Ανδαλουσία που ψήνει τα κρέατα στον ξυλόφουρνο για να μείνεις ικανοποιημένος, τη γνώση γύρω από το φαγητό και γενικώς, δεν πας σε κάτι που μπορείς να βρεις εύκολα, ειδικότερα στα νότια μέρη της πόλης.

Σαφέστατα, ένα μαγαζί πρέπει να βελτιώνεται, να ανανεώνεται (αυτό το κάνει, γιατί το μενού αλλάζει συχνά) και ενίοτε να πιάνει το feedback των πελατών ή ακόμη καλύτερα των μη πελατών του, αυτών που δεν έχει κερδίσει ακόμη και δυνητικά τους θέλει δικούς του. Το συμπέρασμα, σε αυτό το πρώτο διάστημα που το Food Mafia είναι εδώ μαζί μας, είναι ότι αυτής της φιλοσοφίας και της κουλτούρας καλό φαγητό δεν βρίσκεις τόσο εύκολα στα νότια.

Οπότε, για την ώρα, θα το τιμήσουμε. Ξανά και ξανά.