ΦΟΥΡΝΟΙ

Το Παραδοσιακόν φέρνει γεύσεις από το Καρπενήσι στο Ελληνικό

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο, από μία στάση για καφέ και ένα κομμάτι από την αγαπημένη σου πίτα;

Στο Ελληνικό, αυτό μεταφράζεται με μία επίσκεψη στο Παραδοσιακόν, που καθημερινά ψήνει χειροποίητες πίτες από το Καρπενήσι, με αυθεντική, σπιτική γεύση και γεμίσεις για όλα τα γούστα. Τυρόπιτες, κασερόπιτες, σπανακοτυρόπιτες και κολοκυθόπιτες με τυρί είναι από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις τους, που ετοιμάζονται καθημερινά στο οικογενειακό τους εργαστήριο στο Καρπενήσι, με βάση τις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς και με έμφαση στις αγνές μεθόδους παρασκευής, ώστε να φτάνουν στο χέρι σου όπως πρέπει.

Στη νόστιμη γκάμα τους, περιλαμβάνονται επίσης γλυκιά κολοκυθόπιτα, κοτόπιτα και μανιταρόπιτα, ενώ τώρα το καλοκαίρι αξίζει να δοκιμάσεις επίσης μελιτζανόπιτα με φέτα και μοτσαρέλα ή πιπερόπιτα επίσης με φέτα και μοτσαρέλα. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο και για σνακ στην παραλία, ανάμεσα στις βουτιές σου;

Βέβαια, μπορεί οι πίτες στο χέρι να είναι από τις πιο αγαπημένες street food επιλογές, ωστόσο γίνονται και ωραίο πρώτο πιάτο για τα οικογενειακά και φιλικά καλέσματα. Στο Παραδοσιακόν βρίσκεις και πίτες σε ταψάκι, για να τις ψήσεις στο σπίτι, ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους σου, που θα σου ζητάνε και δεύτερο κομμάτι! Διάλεξε λοιπόν, αυτή που ταιριάζει στα γούστα σου και απόλαυσέ την στην άνεση του σπιτιού σου.

Αξίζει να συνδυάσεις την αγαπημένη σου πίτα με το μυρωδάτο καφέ τους, με την υπογραφή Mrs. Rose, που μπορεί να απογειώσει την ημέρα σου από την πρώτη γουλιά. Αν πάλι έχεις όρεξη για ακόμη περισσότερες γεύσεις από το Καρπενήσι, στα ράφια τους βρίσκεις παραδοσιακά προϊόντα από παραγωγούς της Ευρυτανίας, όπως μέλι, ζυμαρικά, αλλαντικά και γλυκά του κουταλιού. Σημείωσε ότι το Παραδοσιακόν εξυπηρετεί μέσω delivery και take away.