ΓΕΥΣΗ

Gargaretta, το νέο bistrot που ξεδιπλώνει την ιστορία της συνοικίας του

Η νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας έχει αέρα από παλιά και πιο συγκεκριμένα από το μεσαίωνα. Εκεί θα απολαύσετε το φαγητό και το ποτό σας κάνοντας ένα ταξίδι σε μια παλιά συνοικία της Πλάκας.

Η Gargaretta είναι ένα all-day bistrot, που διαθέτει προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας: εξαιρετικής ποιότητας καφέ, ενδιαφέρουσες προτάσεις για brunch, ιδιαίτερα γλυκά, tapas και κύρια πιάτα φτιαγμένα με διαλεκτά προϊόντα της Μεσογείου, plateau τυριών και αλλαντικών που συνδυάζονται αρμονικά με τις εκλεκτές ετικέτες της λίστας κρασιών και signature cocktails.

Όλες οι ετικέτες της λίστας κρασιών καθώς και πολλά από τα μεσογειακά υλικά που πρωταγωνιστούν στα tapas και στα πιάτα της Gargaretta – όπως τα τυριά, τα αλλαντικά, τα chutneys, οι μαρμελάδες, ο τραχανάς, τα παξιμάδια και τα κουλουράκια – διατίθενται προς πώληση από το παντοπωλείο.

Η αρχιτέκτονας Έλενα Σταυροπούλου δημιούργησε έναν μοναδικό χώρο, που χωρίζεται σε δύο επίπεδα και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τοπικά προϊόντα που προέρχονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Η Gargaretta περιτριγυρίζεται, κατά μήκος, από γυάλινη επιφάνεια, η οποία χαρίζει στο χώρο φυσικό φως, συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό της πόλης. Το βράδυ ο φωτισμός γίνεται διακριτικός, με ιδιαίτερα φωτιστικά σποτ, που αναδεικνύουν τη ζεστασιά του χώρου. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η οροφή, η οποία έχει πλεχτεί – κυριολεκτικά – στο χέρι και η οποία εξυπηρετεί τόσο τους σκοπούς ηχομόνωσης του χώρου, όσο και τους σκοπούς της αισθητικής και του design.

Έμπνευση για το όνομα του bistrot ήταν η ίδια η ιστορία της γειτονιάς. H Γαργαρέττα είναι μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας – της οποίας αν και το όνομα τείνει να χαθεί στο πέρασμα του χρόνου – εξακολουθεί να διατηρεί το ιδιαίτερο χρώμα και τον χαρακτήρα της. To όνομά της αποδίδεται στην Ιταλική οικογένεια Gargaretta, η οποία καλλιεργούσε κτήματα, στην περιοχή που βρίσκεται το bistrot, κατά την περίοδο του μεσαίωνα.

Info: Ροβέρτου Γκάλλι 1,  Πλάκα (λίγα μέτρα από το Μουσείο της Ακρόπολης) Τηλ. 210- 9228713