ΓΕΥΣΗ

Το γεμιστό μπιφτέκι του Ζιώγα

Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

Η εμμονή: Το γεμιστό μπιφτέκι στη Ταβέρνα ‘‘Ζιώγας’’ στη Γλυφάδα

Γιατί: Θέλει και γιατί; Ο Δημήτρης Κανακάκης αναφέρει πως όλα ξεκίνησαν χάρη σε ένα πελάτη με το όνομα Γιάννης, που έδωσε την ιδέα πριν πάρα πολλά χρόνια. Γι’ αυτό και οι παλαιότεροι το ξέρουν ως ‘‘Μπιφτέκι α λα Γιαν’’. Όχι πως πρέπει να παραμελήσεις τα υπόλοιπα γευστικά κρεατικά της ταβέρνας, αλλά το γεμιστό μπιφτέκι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η ατραξιόν. Αποκλειστικά για γενναία στομάχια, με φέτα, κρεμμύδι, ντοματούλα αλλά και κεφαλοτύρι για να μην μείνεις παραπονεμένος. Πιάνει σχεδόν όλη τη πιατελίτσα ώστε να μην μείνεις παραπονεμένος ότι δεν χόρτασες. Το γεμιστό μπιφτέκι στο Ζιώγα δεν είναι σύνηθες. Κρύβει ιστορία, γεύση και είναι πιο μεγάλο και από τις απορίες σου για τον κόσμο.

Που θα το βρεις: Η οδός είναι Σάκη Καράγιωργα 95, ακριβώς δύο στενά κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Σε μεγάλο υπαίθριο αλλά και παραδοσιακό εσωτερικό χώρο, με την ψησταριά του Χρήστου Κανδύλη να σε τραβάει από τα ρουθούνια. Καλό φαγοπότι!