ΚΑΦΕΣ

4 συνοικιακά καφέ της Γλυφάδας που αγαπάμε

Ξεχάστε για μια μέρα τους πολυσύχναστους δρόμους με τα ασφυκτικά γεμάτα cafe. Αυτά είναι τα καφέ που έχουμε τιμήσει και αγαπήσει μέσα στο χρόνο, όταν δεν παίρναμε τα πόδια μας για την πλατεία.

Seven Eleven

Άκρως παρείστικο και συνοικιακό, το Seven Eleven φιλοξενεί καθημερινά τους θαμώνες της Καραχάλιου. Μπορεί η Σοφίας Βέμπο να είναι μια οδός γεμάτη ψητοπωλεία και λοιπά φαγάδικα, αλλά οι τριγύρω κάτοικοι δεν αλλάζουν την αγαπημένη τους συνήθεια. Το Seven Eleven βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) και αποτελεί ίσως το highlight της Λεωφόρου. Μετά τον καφέ, απολαμβάνεις άνετα ένα σουβλάκι από το Άριστον ή τον Θωμά που βρίσκεται παρακάτω. Πλέον το μαγαζί ονομάζεται Όναρ Cafe.

Σοφίας Βέμπο 23, 210 9636172

Hoc Μodo

Το Hoc Modo είναι το σήμα κατατεθέν της Τερψιθέας. Εδώ και 13 χρόνια έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Γλυφαδιωτών και παραμένει μέχρι και σήμερα πρώτο στην προτίμηση των αυθεντικών που δεν το πρόδωσαν ποτέ. Δεσπόζει στη κορυφή της Γεννηματά -και της καρδιάς μας-και συνεχίζει να είναι διάσημο μέχρι και στο νέο αίμα που το τιμά καθημερινά και κάνει τις βραδιές μοναδικές. Εκπληκτικό σποτ για όποιον, μετά το καφέ, έχει όρεξη για burger. Κάτι ήξερε που άνοιξε δίπλα στο ΑΜΑΜ…

Γεωργίου Γεννηματά 7, 210 9601117

Coupa Café

Είναι ένα από τα νέα στέκια της λεωφόρου Γούναρη, το οποίο κερδίζει αναμφισβήτητα τον τίτλο του ομορφότερου συνοικιακού καφέ της Γλυφάδας. Προσεγμένο στο στήσιμο, με μοντέρνο ντεκόρ, εκπληκτικό σέρβις και νόστιμο καφέ( χωρίς υπερβολές), το Coupa Café κέρδισε γρήγορα το κοινό του που αποτελείται από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Τα καταφέρνει το ίδιο καλά και στα κοκτέιλ , ενώ για τις καλοκαιρινές βραδιές τα παιδιά σε κερνάνε τη δεύτερη μπύρα. Και απορείς γιατί το έχουμε κάνει στέκι μας; Γιατί δεν του λείπει τίποτα!

Γούναρη 85, 210 9631077

Wenge

Αποτελεί all-time classic σημείο για τις παρέες της Άνω Γλυφάδας, κρατώντας το δικό του αγαπημένο κοινό εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλο που είναι ένα καφέ για όλες τις ώρες, το έχουμε συνδέσει με την ζεστή σοκολάτα τον χειμώνα, τα μεγάλα ντέρμπι στη τηλεόραση αλλά και τις ατελείωτες ώρες τάβλι. Θυμόμαστε αλλά και ζούμε μέχρι σήμερα, όλες τις μαζώξεις, τα πάρτι και τις νύχτες γεμάτες ποτό. Βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και χρόνια, στην αρχή της Ελευθέρου Ανθρώπου έτοιμο να υποδεχτεί τους ”Βόρειους” της Γλυφάδας. Ένα στέκι must.

Ελευθέρου Ανθρώπου 3, 210 9640450