ΚΑΦΕΣ

Coffee Academy: Η τρίτη «Σχολή» καφέ άνοιξε- Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Η τρίτη Ακαδημία καφέ άνοιξε και μας περιμένει στη λεωφόρο Κύπρου 129 στην Αργυρούπολη, για ιδιαίτερα μαθήματα σε ένα ταξίδι  γεύσης και αρωμάτων στα πιο επιλεγμένα χαρμάνια και μυστικά του καλού καφέ. Αυτή τη φορά όμως η Ακαδημία αποφάσισε να ξαναφέρει τον κόσμο κοντά της σταματώντας το delivery.

Ο «δάσκαλος» του είδους, Αρτέμης Λάτσας, μαζί με τον Μίλτο Βαμβακούλα, ύστερα από την επιτυχημένη πορεία των άλλων δύο καταστημάτων Coffee Academy στην Άνω Γλυφάδα και στο Ελληνικό αποφάσισαν να  τριτώσουν το «καλό». Το νέο Coffee Academy βρίσκεται σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία  των νοτίων προαστίων, στη λεωφόρο Κύπρου, στην Αργυρούπολη.

Οι δυο φίλοι, που αγαπούν τον καλό καφέ και τον θεωρούν ένα είδος επιστήμης, πάνε κόντρα στον καιρό, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και την εξειδίκευση. Κάνουν κάτι πρωτοποριακό και αντίθετο με τα σημερινά δεδομένα των καταστημάτων καφέ, σταματούν τις υπηρεσίες διανομής κατ’ οίκον και βασίζονται μόνο στην παραλαβή από το κατάστημα. Σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός  είναι μεγάλος, και η πιο αγαπημένη ελληνική συνήθεια, αυτή του καφέ, δεν κόβεται παρά τις δυσκολίες, βάζουν σε πρώτο πλάνο την ποιότητα του καφέ, την ευχαρίστηση και την εξυπηρέτηση του πελάτη. Όλα αυτά βασίζονται στο ότι ο καφές δεν είναι ο ίδιος όταν φεύγει από το κατάστημα. Μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, χάνει λίγη από τη μαγεία του.

Ο Αρτέμης Λάτσας μας εκμυστηρεύεται αυτή την νέα στρατηγική της επιχείρησης. «Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να τον μάθουμε να ξεχωρίζει τον καλό καφέ. Η διανομή είναι ο εχθρός μας, ο καφές  είτε κρύος είτε ζεστός, δεν μπορεί να ταξιδέψει ένα, δύο, τρία χιλιόμετρα και να φτάσει έτσι όπως θα έπρεπε να είναι στον καταναλωτή».

Το τρίτο Coffee Academy βρίσκεται κοντά στα αλλά δύο καταστήματα και ο λόγος είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη. Από το 2012 που άνοιξε το πρώτο στην Άνω Γλυφάδα, και το 2017 που άνοιξε το δεύτερο στο Ελληνικό, τα καταστήματα δουλεύουν ασταμάτητα σχηματίζοντας ουρές. Τώρα, οι τακτικοί επισκέπτες -αλλά και οι μη- έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ και σε αυτό της λεωφόρου Κύπρου.

Ο χώρος του νέου Coffee Academy είναι ζεστός και μίνιμαλ, όπως συμβαίνει και στα άλλα δύο καταστήματα. Χωρίς όμως να χάσει την ταυτότητά του, διαφέρει λίγο από τα άλλα, είναι πιο φωτεινός και δίνει μια πιο καλοκαιρινή χροιά, κάνοντας τους πελάτες να αλλάζουν λίγο παραστάσεις και να μην βαριούνται.

Διαθέτει τη γνωστή πλέον -σε όλους τους Coffee Academy lovers- χειροποίητη ολλανδική μηχανή καφέ  που υπάρχουν ελάχιστες στην Ελλάδα, καθώς και ένα εργαστήριο όπου παρασκευάζονται όλες οι χειροποίητες μπάρες, σφολιάτες και λιχουδιές του μαγαζιού.

Coffee Academy
Δημητρίου Γούναρη 68, Άνω Γλυφάδα
Τιτάνων 26, Ελληνικό
Κύπρου 129, Αργυρούπολη