ΚΑΦΕΣ

Dtale: Το διαφορετικό και cozy καφέ που ψάχνεις

Το NouPou πήγε για καφέ στη Νέα Σμύρνη και ανακάλυψε το dtale, ένα καφέ που έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει το στέκι σου.

Το όνομά του έχει κάτι από παραμύθι (fairytale) και κάτι από τη λεπτομέρεια (detail). Αυτό ακριβώς είναι και το concept του συγκεκριμένου καφέ, παραμυθένιο με έμφαση στη λεπτομέρεια.

Το dtale café βρίσκεται ένα στενό πάνω από τον κεντρικό δρόμο της Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, στην οδό Ικονίου. Κατεβαίνεις λίγα σκαλάκια, άλλο ένα στοιχείο που σε προδιαθέτει για το διαφορετικό που θα ακολουθήσει, μπαίνεις στο χώρο και αισθάνεσαι ότι είσαι επισκέπτης σε σπίτι. Οικοδέσποινα αυτού του σπιτιού είναι η Δέσποινα Ντεκώ, ιδιοκτήτρια του καφέ, διακοσμήτρια και η πραγματική οικοδέσποινα αφού φροντίζει προσωπικά για τα κέικ, κουλουράκια και πιάτα ημέρας (δώσε προσοχή στα κέικ ημέρας, γιατί σαν αυτά δεν υπάρχουν!).

Σχεδόν ό,τι ωραίο βλέπεις στο χώρο, μπορείς ή να το φας ή να το αγοράσεις. Και όχι, δε μιλάμε μόνο για τα βρώσιμα αλλά και για τα έπιπλα και διακοσμητικά τα οποία πωλούνται στο dtale. Κάθεσαι λοιπόν στο ωραίο τραπέζι σου και τη vintage καρέκλα τραπεζαρίας, απολαμβάνεις τη σοκολάτα Valrhona (δηλαδή την καλύτερη ποιοτικά και γευστικά) συνοδευτικά με το κέικ σου και σκέφτεσαι ότι έτσι θα ήθελες να είναι διακοσμημένο το σπίτι σου. Και έτσι μπορεί να είναι, αφού έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις ή παραγγείλεις ό,τι σου κάνει κλικ από την αισθητική του χώρου.

Αυτό το καφέ λίγο πιο πάνω από την πλατεία της Νέας Σμύρνης μάς αρέσει για όλα τα παραπάνω αλλά και για τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ (ιδιαίτερο χαρμάνι ή μονοποικιλιακό), τις επιλεγμένες ελληνικές μπύρες, το καλό κρασί, το cheesecake, το banoffee, το κέικ καρότου, τις βάφλες, τα αλμυρά σνακ με φρέσκα υλικά, τις ομελέτες, τις τάρτες (αλμυρές και γλυκιές) και η λίστα δε σταματάει εδώ.

Bonus info: Το dtale cafe είναι για μη καπνίζοντες, οπότε έχει πολύ καθαρή ατμόσφαιρα και είναι kids/ family friendly.

Dtale café

Ικονίου 11, Νέα Σμύρνη

Facebook dtale café

210 921 9005

Ωράριο 10.00- 22.00 (καθημερινά εκτός Δευτέρας)