ΚΑΦΕΣ

Εκεί στο Notos

Το Notos Cafe είναι σήμα κατατεθέν για τα Νότια Προάστια. Για πολλούς η πιο όμορφη καφετέριά τους.

Το Notos δεν είναι νέο μαγαζί και δεν χρειάζεται events και party για να γίνει γνωστό. Δεν ταιριάζει άλλωστε στο χαρακτήρα του. Δεσπόζει εδώ και χρόνια σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Παραλιακής, με τον ιδιαίτερο χώρο του να το κάνουν στάνταρ επιλογή τόσο για το καλοκαίρι, όσο και για τον χειμώνα. Ναι τον χειμώνα. Γιατί ο κόσμος ξέρει και αναγνωρίζει το γεγονός ότι τις κρύες μέρες του χρόνου, μεταμορφώνεται σε ένα cosy και νοσταλγικό ησυχαστήριο. Ωστόσο οι ζέστες μας έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα και ένας κρύος καφές με θέα τη θάλασσα ακούγεται ιδανικός. Και το Notos μπορεί να το προσφέρει.

Μπορεί μαγαζιά όπως το Vive Mar και το Εν Πλω να βρίσκονται μόλις μια ανάσα μακριά από τη θάλασσα, αλλά ο Notos είχε πάντα το «κάτι άλλο». Δεν υπήρξε ποτέ φασαριόζικο μέρος. Εκτός ίσως από τα Σαββατοκύριακα με τις οικογένειες να κάνουν εξορμήσεις. Περιστοιχιζόταν πάντα από ατελείωτο πράσινο, γεγονός που έκανε το μαγαζί δροσερό. Μπορεί κάποιοι να αγαπούν τη ζέστη και την ατελείωτη έκθεση στον ήλιο, αλλά για όσους το καλοκαίρι καταντά ανυπόφορο, το Notos με τα τραπεζάκια κάτω από τα δέντρα ακούγεται η ιδανική λύση. Λόγω του ότι βρίσκεται σε μεγάλο ανοιχτό χώρο και δίπλα σε μικρή παιδική χαρά, το κάνει ιδανικό για τις οικογένειες. Ωστόσο αυτό δεν ήταν ποτέ απόλυτο. Το Notos κέρδιζε τόσο τις παρέες που ήθελαν να πιουν τον καφέ σε χαμηλούς τόνους, όσους και τα ζευγαράκια που ήθελαν να ξεφύγουν από τα αδιάκριτα μάτια. Γιατί όμως ένα καφέ το οποίο μαζεύει και μεγαλύτερες ηλικίες να είναι αναγκαία κακό; Το ιδανικό για τα Νότια Προάστια, είναι να μπορεί να συγκαταλέγει στην περιοχή ανθρώπους όλων των ηλικιών. Την επόμενη φορά που οι γονείς σου, σου ανακοινώσουν ότι θα πιουν εκεί τον καφέ τους, σκέψου ότι απλά έχουν πολύ καλό γούστο.

Εκτός των παραπάνω, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το Notos έχει συνδεθεί με μερικές από τις πιο ζωντανές αναμνήσεις. Πόσες φορές κατέβηκες στη παραλία για να ακούσεις το κύμα; Πόσες φορές περπάτησες το πλακόστρωτο πιασμένος χέρι-χέρι με το αμόρε σου; Ίσως στο γρασίδι που βρίσκεται μπροστά στην καφετέρια να έπαιξες ποδόσφαιρο με τα παιδιά σου. Καθένας από εμάς, ζει έναν μικρό Παράδεισο στον χώρο του Notos. Μια καφετέρια δημιουργημένη για να καλύψει όλα τα γούστα, αλλά και όλες τις γευστικές επιλογές καθότι διαθέτει μενού τόσο σε κυρίως πιάτα, όσο και σε σνακ, παγωτά και γλυκά.

Αν θέλεις να γεμίσει το μάτι σου με τον γνωστό-άγνωστο κόσμο της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης, ίσως δεν είναι για τα γούστα σου. Τουλάχιστον, όχι για εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα. Το Notos είναι κάτι διαφορετικό. Δεν ανήκει στη ταμπέλα των συνηθισμένων. Για να το απολαύσεις, πρέπει να το δεις -και το ξαναλέω- ως ησυχαστήριο. Κάτι που βρίσκεται μακριά από τα δεδομένα της περιοχής. Κάτι αλλιώτικο.

Και δεν είναι τυχαίο που σε αυτό το διαφορετικό έχει καταφέρει και έχει το κοινό του μέχρι σήμερα. Θυμάσαι την πρώτη φορά που περπάτησες στο Notos;