ΚΑΦΕΣ

To έπος του Opus

Εδώ και χρόνια η γωνία της Πανδώρας και Αγγέλου Μεταξά ξεχειλίζει 24/7 από ζωή, ενέργεια και ‘καλό’ κόσμο. Πλέον μια επίσκεψη εδώ θεωρείται αυτονόητη επιλογή για καφέ, φαγητό και διασκέδαση. Τότε, όταν ξεκινούσε το OPUS, εντελώς εκτός καθιερωμένης πιάτσας, έμοιαζε οριακά ‘αυτοκτονική’ επιλογή.

Αυτό μας δηλώνουν τα μέλη της ομάδας του OPUS, σχετικά με το -κατά κοινή ομολογία- πιο επιτυχημένο all day cafe bar των νοτίων προαστίων τα τελευταία χρόνια. Εκείνο που άλλαξε τις συνήθειες των νοτίων, μετατόπισε το σημείο συνάντησης τους και τους έπεισε ότι μπορεί, με επιτυχία, να είναι άλλο το πρωί και άλλο το βράδυ.

Επιβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε η έμπειρη ομάδα δεν είχε να κάνει καθόλου με το ίδιο το μαγαζί. Όλα ήταν θέμα γεωγραφίας. ”Η δυσκολία της υλοποίησης βασίστηκε κυρίως στην τοποθεσία που βρίσκεται το OPUS. Όταν το δημιουργήσαμε βρισκόμασταν ‘εκτός πιάτσας’. Με υπομονή και επιμονή, όμως, καταφέραμε να μετατοπίσουμε τον γλυφαδιώτικο χάρτη του καφέ”.

Κάτι που το κάνουν να ακούγεται πολύ πιο εύκολο και αυτονόητο από ότι ήταν στην πραγματικότητα. Αν και η ομάδα είχε στο πλευρό της δυο σημαντικά ατού. Τον ‘έντιμο’ πρότερο βίο της (‘Υπάρχουν όντως παρέες που μας ακολουθούν πιστά, σε ότι καινούργιο και αν δοκιμάσουμε, ήδη από την εποχή που πρωτοάνοιξε το AKANΘUS, πριν από 13 ‘χρόνια’) και την σταθερή, ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

“Προτεραιότητά μας ήταν και είναι να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και σωστή εξυπηρέτηση. Κάτι που θεωρούμε πως στις μέρες ο πελάτης το εκτιμά. Επίσης δεν επαναπαυόμαστε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε παροχές και προϊόντα προς τον καταναλωτή”

Ο τρίτος πυλώνας της επιτυχίας, το ζεστό δηλαδή κλίμα και η αίσθηση ότι έχεις κάθε δυνατό λόγο να μετατρέψεις το OPUS σε στέκι σου, είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα, αλλά βιώνεται ήδη από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εδώ. Ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που είχε μια ακόμη θετική συνέργεια. Ότι, για αυτό ακριβώς το λόγο, το προτιμούν σταθερά και πολλοί Έλληνες celebrities.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στην all day διάσταση του project, έπαιξε όντως και η έμφαση που δόθηκε εξαρχής στα live. Για την ακρίβεια στα δυνατά live. Αυτά που είχαν και έχουν λόγο ύπαρξης. Αυτά στα οποία θέλεις να πας. Εγώ, εσύ και, πρώτα από όλα, οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα διοργανώνουν.

” Από τα πρώτα χρόνια οι καλλιτέχνες που ανέβηκαν στην σκηνή του  ΟPUS και τα live που διοργανώσαμε και διοργανώνουμε ήταν και παραμένουν μέρος του επιτυχημένου μωσαϊκού που έχουμε φτιάξει”

Στο τέλος της ημέρας το OPUS είναι πιθανότατα η πιο safe επιλογή για καφέ το μεσημέρι και ποτό το βράδυ, δεδομένης της απόλυτης ισορροπίας ανάμεσα στην ηρεμία του location και της τρέλας των έμπειρων ανθρώπων που το (τρ)έχουν.

Info- “OPUS” Inner Pleasure: Λεωφ. Αγγ. Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα, Πληροφορίες & Κρατήσεις: 210-8980050