ΚΑΦΕΣ

Το Νησί του Καφέ βρίσκεται στα Νότια

Η (σύγχρονη) επανάσταση του καφέ -αυτή του Coffe Island- ξεκίνησε από την Πάτρα. Και συγκεκριμένα από έναν γιατρό. Ούτε καν από νησί, όπως θα μπορούσε να παρερμηνεύσει το όνομα, αλλά από ένα καφεκοπτείο στο κέντρο της πόλης. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία των Coffeisland που έχουν κατακλύσει τα νότια προάστια (και όλη την Ελλάδα).

Η διαφορά εξάλλου με τις άλλες εταιρίες καφέ έχει να κάνει στη φιλοσοφία. Τα Coffeisland χαρακτηρίζονται καφεκοπτεία, καθώς προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια (ελληνικό, espresso, φίλτρου δικής τους παραγωγής), αλλά και χρησιστικά αντικείμενα για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ, έχοντας παράλληλα αναγάγει σε επιστήμη την διαδικασία της επιλογής των καλύτερων κόκκων.

Το πρώτο Coffe Ιsland άνοιξε το 1999 στο κέντρο της Πάτρας, για να ακολουθήσουν άλλα δύο καφεκοπτεία. Το 2006 κι ενώ το δίκτυο καταστημάτων franchise είχε αρχίσει να λαμβάνει σάρκα και οστά, η εταιρία ίδρυσε τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, κίνηση που αποτέλεσε το μυστικό της επιτυχίας.

Κι έκτοτε ξεκίνησε η εκτόξευση! Το 2009 άνοιξε το πρώτο καστάστημα στην Κύπρο, έχοντας παράλληλα άλλα 27 στην Ελλάδα. Το 2010, με τους αριθμούς να αυξάνονται, σημειώθηκε η στροφή στην φιλοσοφία της εταιρίας, που ανακαίνησε τα καταστήματα και άρχισε εκτός από το να προσφέρει χαρμάνια, να σερβίρει καφέδες (take-away), δημιουργώντας ένα σύγχρονο καφεκοπτείο.

Το 2012 προστέθηκαν δύο υπερσύχρονες μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας του καφέ στην Πάτρα, ολοκληρώνοντας την εταιρική απογείωση, που αποτιμάται από το 2013 με 170 καταστήματα στην Αθήνα (71), στην Κύπρο, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες 35 επαρχιακές πόλεις, αλλά και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Αγγλία, Βουλγαρία, Αλβανία κτλ).

Πίσω από την ιδέα κρύβεται ένας γιατρός, ο Βαγγέλης Λιόλιος (γνωστός από τη συμμετοχή του και στα αθλητικά δρώμενα ως πρόεδρος του Προμηθέα Πατρών) και εφτά μηχανικοί καφέ, που κατάφεραν να μετατρέψουν τη δική τους απόλαυση σε μια εταιρία που κέρδισε για δεύτερη σερί χρονιά το βραβείο της ταχύτερα αναπτυσσόμενης αλυσίδας.

Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από την αγάπη για τον καφέ και συνεχίστηκαν με μια φράση: “ο καλύτερος καφές εκεί έξω”.

Τα “Coffe Island” στα Νότια Προάστια

Άλιμος (Δωδεκανήσου 38 & Κύπρου)
Αμφιθέας (Λ. Αμφιθέας 36 & Ηχούς)
Άνω Γλυφάδα (Γούναρη 88)
Αργυρούπολη (Κύπρου 58)
Βάρη (Λ. Αναγυρούντος 3)
Γλυφάδα (Α. Μεταξά 7)
Ελληνικό (Ιασωνίδου 7)
Καλαμάκι (Θουκυδίδου 48 & Παναγή Τσαλδάρη)
Π. Φάληρο (Αγίου Αλεξάνδρου 13)
Τερψιθέα Γλυφάδα (Γεννηματά 58 & Αρχιπελάγους)