ΚΑΦΕΣ

Ο barista του Έξη μας εξηγεί γιατί οι πάντες σταματούν εκεί κάθε πρωί

Και φυσικά μας εξηγεί τα μυστικά του καλού καφέ. Άλλωστε, εάν δεν ακούσουμε το Έξη, ποιόν θα ακούσουμε;

Το Έξη, ο φούρνος στην οδό Λαμπράκη 54, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να προκαλέσει εθισμό, αφού είναι πλέον το νέο στέκι για καφέ, αλλά και για γρήγορα γεύματα. Ο κόσμος σταματά εκεί καθημερινά, είτε για takeaway είτε για να κάνει ένα διάλειμμα από δουλειά και υποχρεώσεις και να απολαύσει έναν καφέ (και όχι μόνο). Τι είναι, όμως, αυτό που το έχει κάνει να αγαπηθεί τόσο;

Είναι σαφώς η υψηλή ποιότητα των προϊόντων σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα στην εξυπηρέτηση. Το ‘Εξη έχει ποντάρει σε αυτό και δείχνει απόλυτη συνέπεια καθημερινά. Κάθε μέρα ξέρεις ότι καθετί που θα βρεις εκεί, είναι φρεσκότατο.

«Η συνέπεια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μας, μαζί με την ταχύτητα. Ειδικά το πρωί, όπου ο όγκος ζήτησης είναι μεγάλος, η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο» τονίζει ο barista Τάσος Πανάς 

«Δεν είναι μόνο να ξέρεις πώς να φτιάξεις καφέ, είναι και το πώς θα τον προωθήσεις στον πελάτη».

Το Έξη, με κατάστημα στην Ηλιούπολη από το 2013 και στη Γλυφάδα από το 2016 επενδύει ιδιαίτερα στο προσωπικό. Οι παροχές υπηρεσίας είναι υψηλού επιπέδου, ενώ δεν υπάρχει εκπαιδευόμενος ή παιδί με χαμηλή προυπηρεσία. Παράλληλα, η επιχείρηση επιδοτεί στο προσωπικό ειδικά σεμινάρια προτού ξεκινήσουν, έτσι ώστε να μπουν στην φιλοσοφία του συγκεκριμένου καταστήματος.

Ο Τάσος Πανάς, αλλά και ο Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ο head barista, συμφωνούν στο ότι το μυστικό του καλού καφέ είναι να σέβεσαι πρώτα τον πελάτη και να αγαπάς αυτό που κάνεις. «Ο καφές είναι έρωτας για τους λάτρεις, δεν είναι απλά μια συνήθεια. Είναι ιεροτελεστία, και αν προσέξεις κάθε του βήμα, θα βγάλεις ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, κι έτσι, ο πελάτης θα ευχαριστηθεί και θα έρθει ξανά».

«Ο καφές μας είναι η ποικιλία gourmet της HAUSBRANDT, είναι 100% arabica και γλυκόπιοτος» εξηγεί ο Τάσος. Κάτι που επιβεβαιώνω κι εγώ, μιας που τα παιδιά με κέρασαν καφέ και πραγματικά, ήταν άκρως απολαυστικός. Και όχι μόνο γευστικά, αλλά και αισθητικά, καθώς το Έξη δίνει σημασία και στην παρουσίαση, σερβίροντας τον καφέ σε κομψά ποτήρια.

«Πέρα από τους κλασικούς καφέδες, έχουμε και το Cold Brew, μια άλλη τεχνική απόσταξης εσπρέσσο, βγαίνει κρύος και κάνει 12 ώρες απόσταξη, μια άλλη διαδικασία. Η απόσταση γίνεται με κρύο νερό, δεν παίρνει τους οξίτες από τη μηχανή και εκεί έχουμε 100% τα αρώματα και τη γεύση του καφέ. Το προτείνω, θα γίνει εθισμός».

Παράλληλα, ο λόγος που ο φούρνος Έξη έχει αγκαλιαστεί τόσο θερμά από τον κόσμο, είναι γιατί παρέχει και άλλες επιλογές, που καλύπτουν κάθε διατροφική ανάγκη της καθημερινότητας. Θα βρεις πολλές επιλογές healthy και vegan, διάφορα σάντουιτς, τις κλασικές σφολιάτες, ψωμί φυσικά, και μάλιστα σε μεγάλη γκάμα, παγωτό και γλυκό, ενώ θραύση κάνουν και οι μπάρες δημητριακών που φτιάχνονται αποκλειστικά εκεί.

Τέλος, αυτό που θα τονίσω και εγώ, είναι ο άκρως καλαίσθητος χώρος μέσα και έξω. Υπέροχη παρουσίαση των προϊόντων, χαριτωμένα τραπέζια και φυσικά, προσιτές τιμές.

«Έτσι, με συνέπεια και αγάπη σε αυτό που κάνεις, φροντίζεις να διατηρείς τη σταθερή σου πελατεία, και δημιουργείς νέα».

*Φωτογραφίες: Δημήτρης Βέργης

Info, Έξη- Exi Bakery & Café – Glyfada, Γρηγορίου Λαμπράκη 54, Γλυφάδα, τηλ.:210-9630753, Facebook Έξη- Exi Bakery & Café – Glyfada

Έξη- Exi Bakery & Café – Ilioupoli, Σοφ. Βενιζέλου 88, Ηλιούπολη, τηλ.: 210-9901911, Facebook Έξη- Exi Bakery & Café – Ilioupoli

www.exi.gr