ΚΑΦΕΣ

Ο καφές στο Μαλεμπί έχει τη γλύκα του

Το Μαλεμπί είναι ένα καφέ μακριά από τα φώτα της Γλυφάδας και της δημοσιότητας. Ευτυχώς που στο Nou-Pou.gr μας αρέσει να αποκαθιστούμε την τάξη.

Απλώς, δεν είναι εύκολο, να ξεμυτίσεις από το κέντρο της Γλυφάδας, από τη Βουλιαγμένη ή ακόμη και από την ανερχόμενη πλατεία της Βούλας, ειδικότερα όταν ο στόχος σου είναι “πάμε για κάνα καφέ;”. Διότι, είτε για τους εδώ, είτε για τους επισκέπτες αυτών των περιοχών, ο καφές στα νότια είναι αρκετά συνδεδεμένος με συγκεκριμένα ντεκόρ και άλλα συναφή έξτρα στοιχεία που καθορίζουν την επιτυχία του (για τον καφέ πάντα μιλάμε, μην χάνεσαι).

Υπάρχουν, όμως, κάποιες καταστάσεις ή για να το θέσουμε σωστότερα περιστάσεις, που σε πείθουν ή σε αναγκάζουν να σκεφτείς και να δεις κι άλλες επιλογές. Για παράδειγμα:

  1. Να θες την ησυχία σου, για να μιλήσεις πιο άνετα με όποιους πας για καφέ
  2. Να θες το privacy, γιατί μπορεί να είναι λίγο παράνομο το ραντεβού σου, οπότε τα πολλά μάτια βγάζουν το δικό σου.
  3. Να μένει κάποιος κοντά εκεί.
  4. Να έχεις παιδί και να μην μπορείς να πας στην Εσπερίδων (ή για να πας, να πρέπει να θυμηθείς τι έκανες στα SIMS όταν ήθελες να μετακινήσεις όλη τη φαμίλια)

Κάπως έτσι, για έναν από τους παραπάνω λόγους το Nou-Pou.gr βρέθηκε στο Μαλεμπί, έκατσε στα τραπέζια του και κυρίως είδε τις βιτρίνες του με αυτά που ετοιμάζει η ομάδα των τεχνητών-ζαχαροπλαστών και σεφ του μαγαζιού, που αν μη τι άλλο σε πείθουν με την πρώτη ματιά (προς τη βιτρίνα) ότι στο Μαλεμπί, η ποιότητα δεν είναι άγνωστη λέξη.

Κατ’ αρχάς, “Μαλεμπί” σημαίνει “επιδόρπιο από μετάξι”, οπότε από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι τα γλυκά έχουν τον πρώτο λόγο. Ιδίως τα πολίτικα. Εμείς δοκιμάσαμε καζάν ντιπί (και πήραμε και για το σπίτι), κλέψαμε μερικές μπουκιές από το προφιτερόλ της παρέας, κρυφοκοιτούσαμε κάτι σοκολατένια γλυκά στο δίπλα τραπέζι, ενώ πάντα δύο ρουφηξιές από έναν πολύ καλής ποιότητας καφέ, μας υπενθύμιζε ότι είμαστε σε καφέ και όχι σε ζαχαροπλαστείο.

Αυτό, βέβαια, είναι και το μυστικό του Μαλεμπί. Οι γλυκές αλλά και οι αλμυρές γεύσεις του είναι τόσο έντονες που ο καφές από μόνος του δεν αρκεί, για να πεις “πήγα τις προάλλες σε ένα καφέ στη Γούναρη”. Πρέπει να δοκιμάσεις από το ένα, να τσεκάρεις το άλλο και να επιστρέψεις 2-3 φορές ακόμη γιατί η βιτρίνα του είναι μεγάλη.

Θα σου πούμε, περισσότερα για αυτήν, την επόμενη φορά που θα πάμε.

Σημείωση: για το 4 πήγαμε εμείς. Μην νομίζεις, ότι είμαστε τίποτα τεντιμπόηδες.