ΚΑΦΕΣ

Oι Πατρινοί ειδικοί του espresso μόλις προσγειώθηκαν στα νότια

Το ταυτόχρονο opening, πριν από μερικές μέρες, δυο καταστημάτων των Coffeebrands σε Αργυρούπολη και Ελληνικό, κάνει τη ‘μάχη’ των αλυσίδων του καφέ στα νότια προάστια ακόμη πιο αμφίρροπη.

Ειδικεύεται στον espresso, σερβίροντας το δικό του trademark χαρμάνι. Ιταλικής, όπως μου είπε ο υπεύθυνος του καταστήματος της Ναυπάκτου το καλοκαίρι, προέλευσης. Εξού και ο υπότιτλος στο logo τους είναι ‘Espresso specialist’

Και ξεκίνησε από την Πάτρα πριν από 4 χρόνια. Ναι, η δεύτερη αλυσίδα που μας έρχεται στα νότια από την συγκεκριμένη πόλη, μετά τα Coffee Island (ένα ‘φαινόμενο’ με το οποίο ίσως πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούμε στα σοβαρά).

Τα δυο συγκεκριμένα καταστήματα, μαζί με ένα στην Αιόλου και ένα στην Καλλιθέα, είναι τα πρώτα στην Αθήνα από τα πολλά που έχει η αλυσίδα σε Ελλάδα (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αίγιο, Ναύπακτο), Κύπρο και προσεχώς σε Βουλγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ενώ εκτός από espresso και λοιπούς καφέδες σε καλές τιμές (εγώ δοκίμασα, όπως συνήθως, τον freddo capuccino ο οποίος ήταν μια χαρά) εδώ θα βρείτε τσάι, λοιπά σοκολατένια ροφήματα και snacks (club, αραβικές πίττες, μπαγκέτες, κρουασάν).

Όχι τίποτα άλλο, αλλά καλό είναι, την επόμενη φορά που θα δείτε κάτι μπλε στο οπτικό σας πεδίο καθώς οδηγείται, να ξέρετε από πριν τι ακριβώς είναι.