ΓΕΥΣΗ

To γιογουρτλού κεμπάπ του Mutfak

Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.

Η εμμονή: Το γιογουρτλού κεμπάπ του Πολίτικου εστιατορίου Mutfak. Ζουμερός γύρος σερβιρισμένος πάνω σε ψιλοκομμένη πίτα με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι.

Γιατί: Γιατί μιλάμε για αυθεντική Πολίτικη κουζίνα (και όχι γιαλαντζί!). Γιατί το πιάτο μας ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και άλλο που δεν θα θέλαμε να είχαμε Κωνσταντινουπολίτισσα γιαγιά και να τρώγαμε από τα χεράκια της πολίτικες συνταγές. Γιατί ο γύρος είναι τόσο ζουμερός και εύγεστος που δεν τον χορταίνουμε! Γιατί τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά του πιάτου μας θυμίζουν πως εκτός από το φαγητό και η ίδια η ζωή χρειάζεται το “αλατοπίπερό” της για να νοστιμέψει. Γιατί τέτοιες κουζίνες μας αρέσουν…κιμπάρισσες! 

Πού θα το βρεις: Στο Πολίτικο εστιατόριο Mutfak, λαοδίκης 38 στη Γλυφάδα, σε ένα περιβάλλον που με το που μπεις σε πλημμυρίζει ένα πληθωρικό essence Ανατολής!