ΓΕΥΣΗ

«Γιώργος», το παραδοσιακό σουβλάκι βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά

Σ’ έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, στην οδό Γούναρη 18 & Νικήτα βρίσκεται το πολύ μικρό σουβλατζίδικο «ο Γιώργος» που γευστικά γυρίζει το χρόνο πίσω.

Το νέο εγχείρημα του Γιώργου και του Γρηγόρη Tσακίρη (δημιουργού και του Ρις με γούστο που σύντομα επανέρχεται), θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του αυθεντικού σουβλακίου.

Οι μνήμες του Γρηγόρη με το παραδοσιακό σουβλάκι είναι συνδεδεμένες από την εποχή που ήταν μικρό παιδί. “Τα σουβλάκια εκείνη την εποχή ήταν πολύ απλά και νόστιμα γευστικά. Ευτυχώς πρόλαβα και δοκίμασα πάρα πολλά οπότε έχω άποψη για το πώς πρέπει να είναι το αυθεντικό σουβλάκι».

Χειροποίητη πιτούλα τυλιγμένη με δύο μπιφτεκάκια από μοσχίδα, φρεσκοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι με μαϊντανό και κόκκινη σαλτσούλα. Έτσι θα απολαύσεις το πιο λαχταριστό ελληνικό street food: το σουβλάκι στην καλύτερη εκδοχή του. Εδώ ακολουθούμε την απλή συνταγή και για όσους θέλουν πιο πικάντικη γεύση προσθέτουμε το δικό μας μείγμα πικάντικης πάπρικας” μου εξηγεί.

Το μαγαζί που ανήκει στο γιο του, Γιώργο φτιάχνει αποκλειστικά σουβλάκι. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά σου δημιουργεί μία έκρηξη νοστιμιάς στο στόμα που δεν μπορείς να αντισταθείς και να μείνεις μόνο στο ένα. «Θέλαμε με το γιο μου να φτιάξουμε ένα αυθεντικό σουβλατζίδικο στον Πειραιά, καθώς η περιοχή είχε έλλειψη από αυθεντικό σουβλάκι κατά τη γνώμη μας. Μπορείς να το βρεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αλλά δεν υπήρχε κάτι ανάλογο στον Πειραιά. Παρόλο που η συγκεκριμένη περιοχή έχει τη μυρωδιά του παλιού σουβλατζίδικου, έβρισκα μόνο το σουβλάκι του νέου κύματος με τον ετοιματζίδικο γύρο όπως το λέω εγώ που βάζεις μέσα ότι θέλεις και το αποτέλεσμα είναι να τρως κάτι χωρίς ταυτότητα, χωρίς γευστική κατεύθυνση. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε το συγκεκριμένο μαγαζί ορμώμενος από τη δική μου λογική για το πώς πρέπει να είναι το σουβλάκι» υποστηρίζει ο Γρηγόρης που οι καθαρές γεύσεις χαρακτηρίζουν τη μαγειρική του.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις το σουβλάκι στην πιο μερακλίδικη εκδοχή του ο μοναδικός προορισμός σου είναι ο «Γιώργος».

Φωτογραφίες: Νίκος Καμπούρης