ΓΛΥΚΟ

Βρήκαμε μια (ωραία) Σοκολάτα στην Άνω Γλυφάδα

Το Σοκολάτα είναι ένα ολόφρεσκο ζαχαροπλαστείο στη γεμάτη από αλμυρές και γλυκές γεύσεις Γούναρη της Άνω Γλυφάδας. Σταματήσαμε, δοκιμάσαμε, γράφουμε. Γρήγορα πράγματα.

Κάπως έτσι, έφτασαν και οι πληροφορίες στα αυτιά μας και εμείς με τη σειρά μας φτάσαμε έξω από την πόρτα του για να τσεκάρουμε το νέο ζαχαροπλαστείο. Καταρχάς, το όνομα του “Σοκολάτα”, οπότε μην περιμένεις μέσα καζάν ντιπί και κρεμ μπρουλέ, γιατί δεν θα βρεις. Η σοκολάτα είναι παντού, σε γλυκά, σε τούρτες, σε προφιτερόλ, σε μπισκότα και φυσικά σε παγωτό.

Εμείς, δοκιμάσαμε αρχικά το προφιτερόλ και γιατί μας το σύστησαν και επειδή έχουμε μια εμμονή μαζί του, οπότε δεν γινόταν διαφορετικά. Μπήκαμε μέσα, είδαμε μια ευγενέστατη κυρία που ήθελε να μας εξυπηρετήσει και το έκανε πολύ καλά, πήραμε το μικρό μέγεθος (11 ευρώ) και μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι. Βασίζεται κυρίως στη γεύση και την ποιότητα της σοκολάτας και όχι τόσο στην κρέμα που χύνεται μέσα από το σου. Μπορείτε μάλιστα, να το δείτε.

Ολόκληρο

Και δαγκωμένο

Τι άλλο δοκιμάσαμε

Εντάξει, δεν βγήκαμε και με πέντε σακούλες πράγματα. Με δύο βγήκαμε. Στη μία ήταν το προφιτερόλ, στο άλλο είχαμε κωκάκια. Ένα παρεξηγημένο γλυκό χειρός (έτσι τα λέμε αυτά που είναι μικρά και τα τρως άνετα με το χέρι), το οποίο όμως κρύβει μεγάλες δυσκολίες στο να πετύχει. Να έχει το σωστό σιρόπι, σοκολάτα που δεν πετρώνει και κρέμα που έχει μια διακριτική γεύση και όχι λιπαρή στον ουρανίσκο σου.

Η αλήθεια, είναι, ότι τα κωκάκια από το Σοκολάτα είχαν όλα τα παραπάνω, γι’ αυτό κι εμείς τώρα δεν έχουμε φωτογραφία. Δεν προλάβαμε να βγάλουμε.